България - по-лоялна към НАТО от Германия и Франция

Страната ни изпълнява задълженията си изключително стриктно
20 фев 2019 19:38, Екип на Bloomberg
72
България - по-лоялна към НАТО от Германия и Франция
Снимка: Pixabay

България изпълнява своите задължения спрямо НАТО много по-лоялно, отколкото Германия и Франция, смятат американски политици. Това разказа д-р Искрен Иванов, политолог и международен анализатор, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Коментара си анализаторът направи на база на 2-месечна специализация в САЩ, по време на която той е разговарял с много учени, анализатори, експерти, политици и др.

"Мит е, че САЩ не се интересуват от България. Американците определиха Източна Европа като „приоритетен регион“. Проблемите на САЩ са свързани с по-големите европейски играчи, които не отделят достатъчно средства за отбрана“.

Гостът отбеляза, че американците имат твърда позиция по повод управлението на президента Доналд Тръмп, но тя е на два различни полюса.

"Една част от общественото мнение изцяло подкрепя Тръмп, докато другата част смята, че президентът не може да управлява и трябва да си тръгне. Подобно е мнението им и за Китай", добави Иванов.

"Според част от американците търговската война между Вашингтон и Пекин е изключително непродуктивна. Те смятат, че Китай трябва да бъде търговски партньор на САЩ, но държан в определени рамки. Друга част приемат азиатската страна по-скоро като враг“.

Гостът коментира и натиска от страна на САЩ върху китайски технологични компании.

"Споровете между САЩ и Китай не могат да бъдат решени с налагането на мита, защото двете най-големи икономики в света са твърде зависими една от друга и няма как санкциите да не действат и в ущърб на Америка. Изглежда администрацията на Тръмп намери печеливш начин за натиск върху Китай като заложи на Huawei. Малцина са онези, които вярват, че тактиката не е успешна и може да се превърне в заплаха за САЩ“.

Още подробности вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая в ЕС и НАТО ще останат само Балканите. И ще бъдат най-дисциплинираните от всички, повече и от "конник без глава".
13
2
 
28
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
При техният "*** Син", Бойко Методиев Борисов, България, наистина достигна небивали висоти в слугинажа и сервилниченето пред краварите. Но тон за песен, даде Жельо Жабката с дълбокият си публичен поклон пред краварите. Лично аз, през соца, никога не съм чувал подобна похвала за България от страна на СССР, поне не е била публична;)))
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При този мижав БВП Булгерия трябва да плаща поне 5 % от БВП за отбрана!
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важно е, че сме НАЙ няма значение в какво хахаххахаха Матросов и той бил лоялен и Гюро Михайлов. Хахаха абе не знаехме, че сме лоялни досегa на бaстyните от краварника Добре е, чe се изясни тази огромна дилема.
10
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е лоялен член на НАТО. Логично, след всички беди които ни е донесла Русия!
9
2
 
34
 
! Отговори
От Атина преди 5 години
Преди съвсем не много време така бяхте най-лоялния член на Варшавския договор...Просто сте с много ниско национално самочувствие и винаги търсите Големия брат!Не си мислете че това ви прави много готини, напротив - прави ви лесни за дупене, и за това ще ви дупят до откат!Има една поговорка: Прекаления светец и Богу не е драг, прочетете я няколко пъти докато я разберете
8
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лоялни докато Русия не предложи повече. Така са малките държави. Гледат си интереса. Но Русия няма какво да предложи в момента.
7
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сиреч ние сме едно от най-големите балъци в НАТО.
6
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре към НАТО да сме лоялни, щото където са лоялни към Русия само глад и мизерия
5
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една отлична новина!България е в НАТО!
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е най-сме надупени на краварите, а кои са всъщност краварите и защо си позволяват да ни хвалят или да ни критикуват няма ли суверенно правителство което да тури краварите на мястото им.
3
0
 
35
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Четейки такива новини, спомням си без да искам, как наричаха нашите политици и експерти, преговарящи за присъединяването ни към ЕС. Ако си спомняте-наричаха ги подигравателно Йес мени. Тоест, мъже, които на всяко предложение, казват отговор Да.Нищо ново под слънцето.
2
2
 
39
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
това не е никак ласкаеща новина!
1
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лоялни сме толкова, колкото бяхме лоялни към Съветския съюз.