Джафери от НС: Благодаря за безрезервната подкрепа!

Шефът на Събранието на Северна Македония присъства на ратификацията
17

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мир, стабилност, просперитет. Тези акценти постави в изказването си председателят на Събранието на Северна Македония Талат Джафери след ратифицирането на страна на българския парламент на Протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО.

Джафери присъства на дебата на нашите законотвроци и благодари за безрезервната подкрепа, която получи за евроатлантическото бъдеще на Северна Македония.

Според него подписаният договор за приятелство и добросъседство с България вече дава резултат, въпреки че по време на дебата от Обединени патриоти упрекнаха властите Северна Македония в репресии спрямо хората с българско самосъзнание там.

Още по темата

"Успяхме да подпишем и договора с Гърция, който реши един многогодишен спор. Все пак победи разумът, победи визията", заяви той.

"От толкова години чакане за присъединяване в НАТО, НАТО за нас стана реалност с ратифицирането на протокола от всички страни-членки", каза още Джафери.

Шефката на НС Цвета Караянчева посочи, че България е готова да продължи да решава проблемите на региона и да се грижи за сигурността.

"България и Северна Македония могат да се гордеят с договора за приятелство и сътрудничество, който подписаха - така показахме, че търсим допирните точки и точките на съгласие и така можем да бъдем по-силни", заяви тя.

Според нея европейската политика на Западните Балкани по време на нашето председателство на Съвета на ЕС се оказва полезен ход не само за България, но и за Балканите.

"Балканите дълго време бяха нарицателно за конфронтация, но примерът, който ние дадохме, потвърди категорично общата ни решителност да работим за мир, стабилност и суверенитет. Поздравявам Северна Македония и за подписване на Преспанското споразумение – това показва необратимост на евроатлантическите процеси, които се развиват в региона. Така показахме, че заедно можем да намираше решения за приоритетите, които България набеляза в своето европредседателство", каза още Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
този талят,също е член на дпс.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато тези се изтропат на метеното пак ли така ще им ръкопляскате и ще ги подкрепятете, а то ще дойде този момент
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Югославия я измислиха Великобритания и Франция.
10
1
 
7
 
! Отговори
До Моника преди 5 години
Да се откажем от история, БГ население в Македония, да им подарим България, а?За да загърбим "личните интереси".Личен интерес е да реша къде ще вечерям тази вечер, с кой, и кога.Държавен интерес е когато мислиш за България и българите.Иначе ставате за депутат, шепнете сладко, сладко... шикер да му стане на човек от предателите на България.Какво общо има градежът с крадци на история, и насилие над българи?Общото са САЩ - Нато?Кажете го в прав текст: Васалите да слугуват на САЩ, нал тъй
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин за "добро" го мислеше, като измисли "Югославия", но то се превърна в бумеранг за Империята на Злото !
8
5
 
3
 
! Отговори
Моника преди 5 години
И гражданите трябва да допринесем за добрите отношения.Стига сме се правили на ваши и наши.Добросъседските отношения са отправна точка за прогрес.Градете,а не мислете само за личните интереси.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
????
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Уикипедия - Джафери е дезертирал от армията на Македония през 2001 г. и се е присъединил към АНО - Армията за национално освобождение, която се борила за откъсване на северозападната част на Македония и присъединяването й към Косово. И този сега им е Председател на парламента?! Че за каква македонска държава става въпрос въобще?
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Албания ако проговорите на славянски език на улицата ще ви заколят като прасе насред тротоара.
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее българо-албанската дружба!
3
6
 
16
 
! Отговори
Предатели преди 5 години
Поредното предателство на БГ политиците към България!
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И албанците говорят български. Албанци и българи говорят един език.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Талат Джафери-"типично" северномакедонско име.