НС заработи и без БСП, захвърчаха обвинения за бойкота

БСП предава братска Македония, скочи патриотът Юлиян Ангелов
Обновена: 20 фев 2019 11:19 | 20 фев 2019 10:09, Камелия Цветанова
92

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от левицата изпълниха заканата си и не дойдоха в парламента.

Въпреки че днес народните избраници ще ратифицират протокола за присъединяването на Протокола за присъединяването на Северна Македония към НАТО, левицата предпочете да не участва в заседанието. С това обаче си навлякоха гнева на управляващите.

Още по темата
Юлиян Ангелов от ОП обвини социалистите, че предават интересите на България, защото при такива важни решения трябва да присъстват.

"БСП предава братска Македония", скочи той.

Според него без значение какви са вътрешните партийни отношения важното е когато има общ национален интерес, той да бъде защитен.

"Надявам се да имат обяснение, ако ли не обяснение ще го дават на българските избиратели, защото абдикират от важните решения за нас, за Македония", настоя Ангелов.

Константин Попов от ГЕРБ също упрекна левицата, че партийното е взело превес над национално отговорното.

"Сигурен съм, че БСП ще съжаляват, че са пропуснали този ден", коментира той.

Решението на червените да напуснат парламента беше взето от Националния съвет на партията.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова постави условия на управляващото мнозинство, което според нея е ГЕРБ, ДПС, Обединени патриоти и понякога "Воля".
 
Народното събрание се ползвало едва с 8% доверие, а и там не се правели закони, а само "задкулисни партийни договорки". Това беше един от аргументите на Корнелия Нинова за предложението БСП да напусне Народното събрание.

"Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм... Предложихме своята алтернатива с алтернативен бюджет, с алтернативни закони. Нищо от това не се приема", мотирива се тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: БСПпарламентбойкот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
21
 
! Отговори
Оооооо преди 5 години
А помните ли как беше когато гърбавите бяха опозиция?
28
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те са там за собствени интереси и затова гласуват, каквото им наредят от ЕС и НАТО.
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я гледай,ти.Когато ГЕРБ напуснаха парламента преди няколко години,беше в реда на нещата,а сега плюят по другите,които им изкопираха мурафетите.Стига с тия двойни стандарти.
26
2
 
18
 
! Отговори
А да.. преди 5 години
Какво стана с:-машинно гласуване?-изчистване на мъртви души?- 6 месеца ако не си живял в БГ, нямаш право да гласуваш, така изритваме противоконституционна ДПС.Няма смисъл да им плащаме заплатите, в НС е самонастанил се криминален елит, дошъл на власт чрез нарушение на Конституция - ДПС и избиратели от Турция.Купен вот - роми. Корпоративен вот и още, и още...А горкият Българин си мисли, че избира някой!Какво да кажем за битовите престъпления и липсата на държава.На изборите едно КРЪСТЧ
25
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами сега?Две години циркове, комедия на абсурда, саботаж след саботаж, мляко и кашкавал обаче така и не довлякоха от мандрите и Спа-курортите; ще прежалим шоуто някак си, затова пък сега увеличават бройката на почетните *** - в Днес-а ставаме трима, а и надницата ще се вдигне с два долара. Е, какво по-хубаво от това?
24
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дали Македония ни смята за братска страна?Щото реалностите са други.
23
6
 
19
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Тя стана една. както през комунизма рабитеше НС така и сега на гроб не са му нужни други в залата те и сами могат да управляват. Боко вече се носи в небето и си мисли че е бог а незнае че нарида иска да го види него и куо *** на бесилото.
22
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези "личности" в парламента представляват само и единствено организираната престъпност!
21
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-важният национален интерес бил да гласуваме за макетата в нато?Бих ви нарекъл клоуни, но клоуните са всъщност едни добри хора, а не жалки престъпници като вас!
20
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така работят, че всеки ден се самоубиват хора и положението е трагично навсякъде заради тяхното управление......
19
7
 
19
 
! Отговори
Ми Да преди 5 години
Може и без един депутат, САЩ да назначат един губернатор да управлява БГ.Какъв е смисълът от всички депутати?Кой освен Орешарски се погрижи да намали ток? А парно, вода, да премахне сградна инсталация, според ЕС директива от 2012 - 7 г. не е приложена в БГ енергиен закон за сградна - нищо че Меж. Право има превес над националното.Да не говорим за битова престъпност и прогресивни данъци, както е в цял свят 50% над 6 хиляди.Какво стана със субсидиите? Най-бедната страна - най-много субс.
18
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Работят " те.... С коалиционните си патерици, т.е. послушните и подчинени партньори, без които няма да са в парламента иначе.
17
5
 
23
 
! Отговори
ССС преди 5 години
240 разбойника,вижте Чехия и разрухата в България!!! Смъртостта в България е като след война!!!
16
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП сега са нападнали мандрите на хората и се тъпчат с кашкавал.
15
6
 
27
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НС заработи - ПРЕДЛАГАМ ДА ГО КРЪСТИМ ЦИРК "НС" И ДА СЕ ПРОДАВАТ БИЛЕТИ,ВСЕКИ ДА ПОГЛЕДА, АВТОГРАФ ОТ КЛОУНИТЕ ДА ВЗЕМЕ...
14
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов не е диктатор, а е избран в редовни избори!
13
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да закриват това народно събрание и да ставаме президентска република...да се забранят партиите,както е било през 30-те години на миналия век...само от партийни субсидии ще се спестят милиони...сега положението е такова,че една каста по върховете се обогатява за сметка на обикновените хора,които ги хрантутят...А за да има справедливост,такива като лицето Цветанов трябва да постоят известно време в софийския затвор...това ще вдъхнови народа...и ще се оправим...
12
4
 
15
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Константин Попов от ГЕРБ също упрекна левицата, че партийното е взело превес над национално отговорното.ТУКА В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СИ ПРАВЯТ ЕТ "ДЕПУТАТ..."ЕДНОЛИЧНИТЕ ФИНАНСОВИ ИНТЕРЕСИ НА ДЕПУТАЦИТЕ КАТ ГЛЕДАМ ОТ 30 ГОДИНИ СА ВЗЕЛИ ПРЕВЕС
11
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болшевики не могат да гласуват за НАТО, това е основната причина да не присъстват.
10
8
 
33
 
! Отговори
НРБ преди 5 години
Гробари НАТО ли е най-важно? В България ежедневно ромеите убиват пенсионери,а младите емигрират!!!Няма работа,мизерни заплати и българите изчезват!!!