НС заработи и без БСП, захвърчаха обвинения за бойкота

БСП предава братска Македония, скочи патриотът Юлиян Ангелов
Обновена: 20 фев 2019 11:19 | 20 фев 2019 10:09, Камелия Цветанова
92

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от левицата изпълниха заканата си и не дойдоха в парламента.

Въпреки че днес народните избраници ще ратифицират протокола за присъединяването на Протокола за присъединяването на Северна Македония към НАТО, левицата предпочете да не участва в заседанието. С това обаче си навлякоха гнева на управляващите.

Още по темата
Юлиян Ангелов от ОП обвини социалистите, че предават интересите на България, защото при такива важни решения трябва да присъстват.

"БСП предава братска Македония", скочи той.

Според него без значение какви са вътрешните партийни отношения важното е когато има общ национален интерес, той да бъде защитен.

"Надявам се да имат обяснение, ако ли не обяснение ще го дават на българските избиратели, защото абдикират от важните решения за нас, за Македония", настоя Ангелов.

Константин Попов от ГЕРБ също упрекна левицата, че партийното е взело превес над национално отговорното.

"Сигурен съм, че БСП ще съжаляват, че са пропуснали този ден", коментира той.

Решението на червените да напуснат парламента беше взето от Националния съвет на партията.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова постави условия на управляващото мнозинство, което според нея е ГЕРБ, ДПС, Обединени патриоти и понякога "Воля".
 
Народното събрание се ползвало едва с 8% доверие, а и там не се правели закони, а само "задкулисни партийни договорки". Това беше един от аргументите на Корнелия Нинова за предложението БСП да напусне Народното събрание.

"Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм... Предложихме своята алтернатива с алтернативен бюджет, с алтернативни закони. Нищо от това не се приема", мотирива се тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: БСПпарламентбойкот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова на цяла българия ние драго че няма да влизате в НС.Молим ве завинаги намуснете нс и родината ни,тя нее ваше отивайте в москва.
68
1
 
4
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До extremistЕдинствените в тази държава които могат да протестират в работно време са държавните служители и пенсионерите, останалите нямат възможност за такива луксове. Пенсионерите вече са направили каквото могат и до където са им стигнали силите. А държавните служители дали са на работа или не заплатката си върви и им е все тая, но те протестират само за техните си пари (откраднати от нас останалите) и затова Бай Тиква все им дава, купува си башибозука за да има кои да граби раята.
67
0
 
4
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До extremistАма повечето не сме в София, а дори и да протестираме по родните си места, няма кои да чуе гласът ни.На Бай Тиквонии ушото е глухо за всички викове които не са под прозореца му.А реално ние от останалите градове за да протестираме в София можем само в неделя, а тогава пак няма да има кои да ни чуе защото от другата страна на прозореца ще е празно.Единствените протести които се чуват са тези в София, а там нямат далавера да протестират защото масата са държавни служители и им е добре
66
0
 
3
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Патриотът Юлиян Ангелов не знае ли че няма такава държава Македония,има Северна Македония.
65
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Uvolnenie nezabavno i bez zaplata tosi mesec.
64
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не работи не трябва да яде. Нинова е като ромите , не работи ама преяжда от парите на ген. Решетников и Русия.
63
2
 
5
 
! Отговори
ДО 39 преди 5 години
Орнела Круши - ха, ха, ха! Расмя ме. Много точно казано!
62
3
 
11
 
! Отговори
патриот преди 5 години
БСП--ТО ПРАВИЛНО НЕ ПРИЗНАВА --СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ---ТА ТЯ Е 4АСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ ---КАКВАТО Е СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ
61
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
а вие 123-мата,продадохте България.Никъде посвета няма такъв цирк,какъвто имаше днес в Народното Събрание,още по лошото е ,че излъгаха народа,гласуването било единодушно,а дупетатите в парламента са 240-голямо еднодушие,СРАМ-СРАМ,за българската демокрация.
60
0
 
3
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До iceblast88: СЛЕД КАТО СМЕ ПОВЕЧЕ, СЛЕДВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ
59
1
 
7
 
! Отговори
До 61 преди 5 години
Каквито и други партии да изберем (а те няма да бъдат избрани, заради липса на машинно гласуване и фиш с отпечатък, премахване на мъртви души, и етническият вот на ДРС турски граждани) ДПС винаги ще определят политиката на БГ.Никога, независима партия няма да спечели избори.Ако не се появят "български жилетки" един път се случи Варна,не С-я .Сивата икономика поддържа българинът, никой с хиляда лева чисто няма да се съгласи със статуквото, и да не протестира с/у високи цени ток, парно, води
58
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато гласувате за едни и същи, промяна не чакайте. Огледайте се за други партии, не оставяйте тези да ни управляват вече толкова време, в Парламента отдавна няма реална опозиция.
57
1
 
6
 
! Отговори
Димо преди 5 години
По значим въпрос за страната бойкотират.Виждаме отношението им към НАТО и ЕС!
56
3
 
7
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До extremistАбе повече сме, ама никои не ни пита. Всичкото БКП се е наредило на масата и си цоца от общата софра, а сметката я пращат на нас. Дали ще са червените, зелените, пенбените и тн. всичките са стари "другари" и си работят електората елементарно -едните идват на власт грабят, грабят и като се издънят подхвърлят народната любов на другарите си и краденето продължава и така докато не стане ред първите да се върнат. В името на корупцията всички са в кюпа и затова няма нито един в затвора!
55
3
 
13
 
! Отговори
СПЕШНО преди 5 години
Трябва да се направят 2 Българии-за 30 % герберасти и за останалите.Да видим как ще карат само на данъци от своите чиновници.Иначе се изнасям.По -добра да плащам данъци другаде.
54
2
 
10
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Да говорим с германците да ни пратят хора от тяхната прокуратура. Може пък да започнат да се случват нещата. И да минем на пряка демокрация с референдуми. А депутатите да се събират когато има закони за приемане, да се водят неплатен отпуск от работните си места и да са стимулирани всичко да се свърши бързо и качествено. Заплати да не получават, нали работят за благото на народа. Партиите да се издържат от членски внос - нали БСП и ГЕРБ се хвалят с милиони гласоподаватели. Те да си ги хрантутят!
53
4
 
8
 
! Отговори
extremist преди 5 години
"Да махаме всички партии, да направим едно технократско правителство от експерти и да се свършва с тази мъка вече. Нямаме полза от партии и депутати. Без тях ще е в пъти по добре."ТО И АЗ ТАКА ВИКАМ - СТАВАМЕ ДВАМА....
52
7
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 5 години
Не само гербавите, другарю.
51
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"До сега не са приели НИТО ЕДНО от предизборните си обещания."Хайде още един който се изтърси и заръси глупости на едро.Без да се ровя казвам две, който изпълняват в ритъм:- да увеличат учителските заплати (по етапно)- да увеличат минималната заплата (по етапно)Да не забравяме, че това стана веднага след като голяма банкафалира и БСП и компания се изсулиха от властта.
50
6
 
17
 
! Отговори
Бай Миле преди 5 години
И кькво излиза сега . В парламента останаха само възпитанниците на помощните училища и пациентите на психиатриите.