В името на диалога... Ще се върне ли БСП в парламента?

Депутатите – готови да се разделят с част от заплатите си
20 фев 2019 21:52,
37

Депутатите от БСП не присъстваха в парламента поради неразбирателствата относно изборните промени, които бяха гласувани миналата седмица. Въпреки че управляващите се съобразиха с част от исканията на левицата, депутатите ѝ днес не отидоха на работа.

"БСП има решение на политическото си ръководство до изпълняване на конкретни условия. Виждате, че има ефект. Нашите условия към ГЕРБ са ясни - искаме да се съобразят с волята на българските граждани - да отменят всички промени в Изборния кодекс и да има избори за нова ЦИК", коментира депутатът от БСП Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

По думите му условията на БСП са свързани с възможността ветото да бъде подкрепено и когато те се изпълнят, депутатите ще се върнат на работа. Той коментира, че работата на народните представители не е само в пленарната зала и имат достатъчно задължения, свързани с тези, които вярват на партията и ще ги подкрепят на изборите.

"Установихме, че в дискусия не се чуват аргументите, които излагаме, а управляващото мнозинство взима решения без да се съобрази и с гражданското общество. След нашата реакция се оказа, че бързо започват да коригират решенията си", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му народните представители от БСП са готови да се лишат от част от заплатите си в името на диалога в парламента.

Красимир Янков обясни oще, че се правят номинации и предложения за водача и състава на листата на партията за евроизборите. Той коментира, че тези избори могат да бъдат крачка към предсрочните. Листата на партията вероятно ще бъде представена през април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- Татко, реших да работя в организираната престъпност. - В коя - в държавната или в частната?
27
1
 
2
 
! Отговори
Ми преди 5 години
Да продължат да си диалогират с ДПС, НФСБ, Миекащите родови милионерчета от Воля - чуден тандем.На изборите за евродепутати едно хубаво кръстче, и за местни, и парламентарни.После ще отида все пак да проверя дали е гласувано от мое име.Ако не са ми отнели и това право.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА на Шайката! Никакво връщане на БСП в този парламент! Нека управляващите да си носят кръста до Голготата сами!
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше златния пръст на великия русофил Болен до сега Борисов да беше паднал от власт...ама и русофила няма да го спаси...
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 28Абе не е хубаво и много гладко.Като тръгнеш по пързалката-спиране няма.
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Па за кво са ни, без тях толкова гладко върви работата на парламента. Там да си седи отвън трътлестата лелка, не не требе. България е по-добре без тия гнусари.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, ето че се сетихте за волята на българския народ! Защо не зачетохте волята му от референдума на Слави Трифонов? Защо се сещатате за волята на народа когато ви е угодно! Не ви вярваме и не ви искаме!!!
21
2
 
8
 
! Отговори
Млда П ръчка преди 5 години
Ех,добре ,че и герп са смъртници.Нищо,че са се взели много насериозно. Днес шейсетак,утре семсейтак....все идва края.А оня отгоре гледа сеира и си прави записки.
20
7
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
За БСП - прах при прахта, пепел при пепелта!
19
7
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Абе добре сме си и така. Светът няма да свърши без БСП.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партия "Възраждане" с Костадин Костадинов - гледайте youtube-то!
17
5
 
4
 
! Отговори
конграчулейшън преди 5 години
До АнонименПрав си-бСп да бега в московията ,герп-при козарите,а тук да сложим нормални млади способни и некорумпирани хора до 35 г,с мисъл не само за джобе си,но и за родината.
16
4
 
8
 
! Отговори
екс курзиант преди 5 години
До imeТо и Бойку требе всеки петък да се отчита пред НС,но не го прави и не се отказва от заплатка,а фърчи на поразия на разходки за наша сметка.
15
2
 
11
 
! Отговори
Манджо преди 5 години
Както каза коалиционния Валери Симеонов,не сме парламентарна република,а парламентарна монархия.
14
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
е то вече няма кой да оправляват освен себе си и мнозинството електорат...
13
5
 
11
 
! Отговори
Как Сийка преди 5 години
Хич да не се връщат!Няма нужда от тях-само папкат ципорки и все искат да е на тяхна та уж,че защитавали народни интереси-ала-бала!Милионер да защитава народни инте реси-няма такъв !!!Жалко за червените тролчета ,които все още усърдно плюят наляво и надясно /по бай Ганьовски,де / и не могат да се осъзнаят ... класово :))) И без тях ще се случат хубавите неща....хайде холан! НАРОДЪТ е прав - защо за системно отсъствие от работа не се прилага закона ?! Или народните " изедници" са друга категория?!
12
7
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Шайката май забрави как при Орешарски 4 месеца не стъпиха в Парламента...
11
2
 
14
 
! Отговори
Спазване на закона преди 5 години
Защо за депутатите не важи закона за дисцилинарно уволнение? Ако аз не ида няколко дена или закъснявам, дори ако не съм производителен, веднага ме махат...А те, дирекно си казват че няма да ходят, масово се отсъства...Крайно време е бройката да се намали, дори не е нужно целогодишно да са в парламента, но да са там и да работят както нормалните хора...
10
0
 
1
 
! Отговори
Мич преди 5 години
Те не са излизали
9
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой го каза само преди няколко часа? - ,,Няма с кого да водим политически дебат! Такъв се води с партия - опонент! Герб не е партия, а групировка!"