Бойко Борисов решава всичко? Цветанов: Спекулации!

БСП напуснала парламента заради темата "Македония"
21 фев 2019 10:45,
89
Бойко Борисов решава всичко? Цветанов: Спекулации!
Снимка: БТА

БСП излезе от парламента не заради промените в Изборния кодекс, а заради ратифицирането на протокола за присъединяване на Македония към НАТО. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

За изборните промени, които първоначално бяха приети, а после отново променени след намесата на премиера, Цветанов обясни, че всичко е станало със знанието на Бойко Борисов.

"Трябва да спрем с лъжите, че ГЕРБ искали да премахнат преференциите. Партията винаги е била за преференциите и за намаляване на техния праг. Няма никаква договорка с ДПС. Ако имаше такава, нямаше да изпаднем в ситуацията с кворума при гласуването на промените в Изборния кодекс", посочи Цветан Цветанов пред bTV.

Още по темата

Миналата седмица ГЕРБ върна старите правила за преференциално гласуване, след като първоначално по-високият праг беше въведен с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Започва и процедура за смяна на състава на Централната избирателна комисия, чийто мандат изтича.

Цветан Цветанов подчерта още, че трябва да спрат спекулациите, че Бойко Борисов решава всичко.

"Аз нося отговорност за всяко едно решение, което се взима от парламентарната група. Никога не съм се крил зад колективната отговорност", категоричен беше Цветанов.

Той обясни още, че при гласуването на промените в Изборния кодекс не е имало кворум и това било причината да разговаря с ДПС.

"Те бяха обидени, че техните искания няма да се гледат и обсъждат. Нашето желание винаги е било да има политически дебати по всички теми. Това е нормално - да уважаваш мнението на позицията. Проведох среща и с Обединените патриоти, но ВМРО бяха против отпадането на преференциите", обясни още Цветан Цветанов.

По думите му това е била причината да подкрепят исканията на ДПС за преференциите, те да се регистрират и да минат и другите промени в Изборния кодекс.

"Исканията на Корнелия Нинова за нов състав на ЦИК се дължат само на един факт - в момента представителите на БСП в комисията са избор на Михаил Миков и Мая Манолова. Нинова иска в там да има нейни представители и за това настоява за избор на нов ЦИК", коментира още Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
30
 
! Отговори
istina e преди 5 години
Истина е помпейо и пейнс решават,за тях тръмп решава ,а него го командори оръжейното лоби да речем.......
54
6
 
33
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Какво очаквате от този кух чайник. Добре, че е Бойко да му оправи бърдака.
53
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Негласуването за Македония е подарък за Медведев, това им е играта на БСП.
52
3
 
31
 
! Отговори
Защо? преди 5 години
Цвъки, Цвъки, когато и да се появиш по медиите и всеки нормален човек, след като те види си задава въпроса: Защо и как бе допуснато в последните десет години, България да се "управлява" от простотията. Няма по-голяма от вашата герберска простотия?!
51
2
 
17
 
! Отговори
до ШЕФА преди 5 години
Ти ептен ги направи ,че немогат да мислят сега 240 човека носят отговорност, а иначе само ЕДИН и става лошо....така правиш някое рокадо и пак си чист и неопетнен...докато се усети народа те минали 15 години ---през това време другия проект е отново готов...
50
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Председател на най-голямата парламентарна група да внушава на хората,че не 2,3 милиона българи са избрали ген.Радев за президент,а накой си Решетников е обида за хората и срам и поозор за тази група.
49
4
 
34
 
! Отговори
12345 преди 5 години
"Цветан Цветанов подчерта още, че трябва да спрат спекулациите, че Бойко Борисов решава всичко". Г-н Цветанов, ако е спекулация, защо г-н Борисов винаги говори в първо лице, единствено число?
48
2
 
22
 
! Отговори
,,молитвена закуска, преди 5 години
.........тълкованието е--молиш се за да закусиш--ако има и друго обяснение да кажете....
47
2
 
28
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Тоя екземпляр е в състояние в две последователни изречения да изкаже две противоречащи си тези и да гледа умно в очакване на разбиране...
46
2
 
21
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Цветанов , ами оправете я тая работа , гласувайте за Парламентарна Монархия с Цар Бойко Борисов и ....точка!И без това , така си управлявате!
45
2
 
24
 
! Отговори
РИТОРИЧЕН ВЪПРОС-- преди 5 години
Какво прави народното събрание ,щом като народните представители се ръководят от един човек който е имал тежката дума те да попаднат изобщо в политиката и на избираеми места в депутатските листи-- а де ? --- има бая предположения....
44
3
 
21
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
Съгласен съм, спекулации са това, защото Брюксел решава вместо ББ и ЦЦ.А на Брюксел му говори Вашингтон, така че нищо не решават нашите, те са само изпълнители!
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Борисов комунисте мой !Българино , превърнал си се на ............!/ Попълнете /
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главата му прилича на яйце на пуйка!
41
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На инструктажите господарите им ги съветват да прилагат правилото на Гьобелс - " Една лъжа казана сто пъти се превръща в истина. " Те това и правят постоянно, но забравят, че останалите хора са умни и неподкупни.
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пастирът води стадото. Стадото иска да му посочат пътя и се втурва по посоката с пълна скорост. Гегата и овчарските кучета водят стадото. Пастирът е ясно кой е. Овчарските кучета са няколко, които лаят по телевизиите всеки ден. Много хубава организация. Евала.
39
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия шайкаджии вече ги е обзела тотална параноя.Те не знаят къде се намират.Не помнят какви са ги дърдорили не преди дни,а буквално преди часове.При едни наистина честни избори(без фалшификациите) ГЕРБ ще хванат не повече от 10% и то с корпоративния и купен ромски вот.Те много добре знаят това и затова са в истеричен бяс.А като изпаднат от властта ще гледате баш сеира.Ще се изпотрепят един друг досущ като в разбойническа банда.Докато има за крадене са заедно,след което вадят ножовете.
38
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре Борисов , отколкото Решетников.
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, нямало коалиция с ДПС, а просто договорки да поддържат кворума ...Абе Цвъки, то това си е точно коалиция и много златни пръсти
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветан Генчев е на служба в американската администрация.Той е човека на ЦРУ в България.Когато не е на отчет в САЩ дърдори по студията на Пеевските телевизии.Дъщеря му работи при Кристалина.След като паднат от власт ще замине в САЩ.