Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната

Премиерът посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 г.
Обновена: 22 фев 2019 09:19 | 21 фев 2019 21:29,
332
Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че през юли 2019 г. България ще влезе в чакалнята на еврозоната и отчете добрите икономически показатели на страната.

Още по темата

"Тази година ще финишираме с над 120 млрд. лв. БВП. Очаква се тази година държавният дълг на България да стане 17,5%, което ще бъде най-ниският в Европа. Ръстът на икономиката е най-стабилен. За първи път износът за Германия е много голям. И не аз, а представител на "Конрад Аденауер" каза, че БВП на страната някога е бил 7,5 млрд. долара – какво можеш да направиш с такъв БВП? Бюджетите ни са на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - само тези, които не искат да работят, не работят, огромен фискален резерв, златен резерв, и съм сигурен, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната. Което гарантира на инвеститорите, че икономиката е стабилна и няма да фалират банки. Така Европа има пример как държава от Източна Европа може да бъде държава за пример", каза министър-председателят по време на честването на 25-годишния юбилей на Фондация "Конрад Аденауер" в България, цитиран от "Фокус"

Той отчете и че "перфектно работи споразумението с Турция" и че няма мигранти.

"Имате една държава на изток, която като дисциплина е коренно противоположна на Гърция, имате охрана на границите, по-добри от на Виктор Орбан, и не създаваща никакъв проблем, защото със съседите сме се разбрали. Така че през тези години, в които сте харчили парите на немските данъкоплатци – те са се върнали многократно", посочи Борисов.

"Със събраните пари от контрабандата увеличихме учителските заплати, повишихме доходите. Демокрацията дава правото на смяна на управниците, но няма да позволим на БСП отново да фалират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност си е отишла. Напротив – сега са децата и внуците на ДС. Даже по-силно работят сега. Но ние сме демократи и приемаме тези неща с усмивка", коментира Борисов и посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 години, и сега има подредена държава.

Той благодари на фондацията и за оценката за българското европредседателство.

"То не е на Борисов, на ГЕРБ, на правителството. То е на България. Цял свят призна, че може би е най-доброто европредседателство в последните години. И не само в чисто техническо отношение, а защото сложихме на масата една от най-трудните теми – Западните Балкани", посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
даже с Днес.бг е разкарало Цецо интриганта дето подля вода на Борисов.ще следим дали нама пак да иде някъде на закусканай после на Бойко му дойде кой е предателя и рушителя на ГЕРБРушиш ГЕРБ?Значи рушиш България!
237
1
 
14
 
! Отговори
Joko преди 5 години
***, ти питал ли си ме да ли искам да сме в "чакал_нята". Онзи нискостеблен мини СТЕРва със свищовското Убразование ли ти препоръча !
236
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Охооо до юли колко вода ще изтече,че тогава Бубу ще запее друга песен.
235
3
 
13
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
когато ви заговорят, че "утре" ще "влезнем" (ние, нали...) в евро - алабалагейатралалаа, (откъдето англичаните отчайяно се борят да се отскубнат от прегръдката на тусковците), то знайте, че се задават избори... чакай да видим какво очаква браткото по оръжие на борисов - серж....
234
3
 
23
 
! Отговори
Кръцко преди 5 години
През август ще влезем и в тоалетната на еврозоната и там ще останем 10 години.
233
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакалнята Суджук е на гарата.
232
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в Испания от 20 г. и нямам намерение да се връщам в тази *** България и искам да ви кажа една истина,че когато в Испания беше песетата животът беше от прекрасен по-прекрасен,а когато през месец януари 2002 г. Еврото влезе в обръщение започна обедняването на населението та до днес ! Разберете с Еврото цените растат непрекъснато,заплатите все повече не отговарят на нуждите,а народите обедняват прогресивно,това е самата истина който иска да вярва който не иска да не вярва проблемът е негов
231
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво като влезеш в чакалня бе пръ'дльо, знаеш ли, че в този "влак" се возят тези които обедняват прогресивно ? Ти с твоите дри'пави овце какво ще чакаш там, като от това по-бедни не можеш да ги направиш ?
230
2
 
23
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Ето един " ЧЕСТЕН " човек, който с пот на челото и изцапани длани е спечелил парите си! ::::::::::::::::::::::::::::::::МОШЕНИЦИТЕ ПРЕВЗЕХА БЪЛГАРИЯ и ни осъдиха на робство! Робство по-страшно и от турско!
229
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кой му пука бе за чакалнята, освен на тоя? Като виждаме този ***, в който живеем няма никакво значение дали сме в чакалнята. Животът на обикновения човек няма да стане по- хубав, нито по- лек! Тиквените розови сънища не ни греят!
228
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като излезна на улицата като видя ордите от аборигени които се движат на талази, се зспитвам за коя чакалня чакаме !
227
2
 
16
 
! Отговори
Изгони го Време му е преди 5 години
Мъдростта на Бойко крещи с тих гласец "Цецко е *** дума" Бойко е стиснал здраво всички економически и финасови структури и ги е обвил с весници, телевизии и радия + интернетките. полит работата оставил на цецко.Бойко при всяка издънка, дори като навременен превоз на тигрутерасите от Мътеница за пореден уговорен мач Бойко ще посочи че виновникът е Цецето.А какво остава за издънки като Костинбродската афера, БТК, ЧЕЗ, асвалтирането, убийство на дете от шейняр, бунтовете на ромите, пребити лекар
226
4
 
20
 
! Отговори
Бедна България преди 5 години
окончателно загуби националната си независимост !цялата ни финансова система ще мине на директно подчинение на юдо-масонските централни банкиБългария вече няма да управлява финансовата си система НАРОДЕН СЪД И БЕСИЛО ВИ ЧАКА ПРЕДАТЕЛИ МЕРЗКИ !!!!!!
225
2
 
20
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Чочо,тези лъжи тиквата ли ви ги каза ,на конференцията на герб-комунисти.
224
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Браво на Бойко !браво се вика на магарето,заради ластика.
223
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все сме в чакалнята на някой
222
3
 
35
 
! Отговори
Леля Гана преди 5 години
Защо имаме села без лекар, стоматолог, полицай и аптека? В 21 век.
221
26
 
5
 
! Отговори
Браво на Бойко ! преди 5 години
Браво на Бойко !
220
2
 
35
 
! Отговори
Падишах преди 5 години
Това същество с гро.зна мафиотска мут.ра, този еднокнижник с нисък интелект пак започна да жонглира с цифри, за да убеди гласоподавателите колко ще просперираме като приемем еврото. Този самодоволен тюф.лек не зне ли че над 2 милиона българи са под прага на бедността и с приемането на тази валута ние че останем пак на дъното с 300 евро средна заплата!? Гади ми се от наглостта и тъпоумието на тези управляващи! Откъснати са от народа и мислят единствено за банковите си сметки!
219
15
 
9
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Гледам коментарите и си казвам...глупав и завистлив народ сме...това че векове са ни тъпкали си оказва влияние..Прогрес...никакъв.На повечето дискутиращи тук им е по добре там....в батака....тъмни балкански субекти...