Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната

Премиерът посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 г.
Обновена: 22 фев 2019 09:19 | 21 фев 2019 21:29,
332
Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че през юли 2019 г. България ще влезе в чакалнята на еврозоната и отчете добрите икономически показатели на страната.

Още по темата

"Тази година ще финишираме с над 120 млрд. лв. БВП. Очаква се тази година държавният дълг на България да стане 17,5%, което ще бъде най-ниският в Европа. Ръстът на икономиката е най-стабилен. За първи път износът за Германия е много голям. И не аз, а представител на "Конрад Аденауер" каза, че БВП на страната някога е бил 7,5 млрд. долара – какво можеш да направиш с такъв БВП? Бюджетите ни са на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - само тези, които не искат да работят, не работят, огромен фискален резерв, златен резерв, и съм сигурен, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната. Което гарантира на инвеститорите, че икономиката е стабилна и няма да фалират банки. Така Европа има пример как държава от Източна Европа може да бъде държава за пример", каза министър-председателят по време на честването на 25-годишния юбилей на Фондация "Конрад Аденауер" в България, цитиран от "Фокус"

Той отчете и че "перфектно работи споразумението с Турция" и че няма мигранти.

"Имате една държава на изток, която като дисциплина е коренно противоположна на Гърция, имате охрана на границите, по-добри от на Виктор Орбан, и не създаваща никакъв проблем, защото със съседите сме се разбрали. Така че през тези години, в които сте харчили парите на немските данъкоплатци – те са се върнали многократно", посочи Борисов.

"Със събраните пари от контрабандата увеличихме учителските заплати, повишихме доходите. Демокрацията дава правото на смяна на управниците, но няма да позволим на БСП отново да фалират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност си е отишла. Напротив – сега са децата и внуците на ДС. Даже по-силно работят сега. Но ние сме демократи и приемаме тези неща с усмивка", коментира Борисов и посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 години, и сега има подредена държава.

Той благодари на фондацията и за оценката за българското европредседателство.

"То не е на Борисов, на ГЕРБ, на правителството. То е на България. Цял свят призна, че може би е най-доброто европредседателство в последните години. И не само в чисто техническо отношение, а защото сложихме на масата една от най-трудните теми – Западните Балкани", посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ , БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ И ПОЛУЧАВАШ ДОГАН , ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И ДПС -ГЕРп И ДПС ВИНАГИ СА В НЕГЛАСНА КОАЛИЦИЯ ,А ОПИТОМЕНИТЕ И НАПАЗАРУВАНИ ПАТРИОТИ БАРАБАР С МАГАРЕШКИ СА ПРОСТО ЗА ПАРЛАМА. ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ СЛЕД КАТО БСП НАПУСНА ТОЗИ ИЗЧЕРПАН И ПРОВАЛЕН ПАРЛАМЕНТ С КАТАСТРОФАЛНО ДОВЕРИЕ ПОД 7% АКО НЕ СА ДПС ДА ПОДЪРЖАТ КВОРУМА МУТРОТАПИРА БОРИСОВ И ГЕРБАВАТА МУ ШАЙКА ПАДАТ ЗА 3-4 ДНИ ОТ ВЛАСТ. ГЕРБ Е РАВНО НА ДПС
197
1
 
31
 
! Отговори
ха ха хаха преди 5 години
и като влезнем в еврозонота какво ще стане с нашите маики и бащи с по 100 евро пенсия?Майка ми е била учителка цял живот и до скоро беше с под 200 лв пенсия. Т.е. 100 евро? Държава за пример!
196
6
 
16
 
! Отговори
муньо преди 5 години
Бастунов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята за майната си
195
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИКОВ НА НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ МУ ПУКА ЗА ЕВРО-МЕВРО, ЕС-ФЕС ,НАТО-МАТО .... БЪЛГАРИЯ ИСКА ВЕЧЕ САМО ЕДНО ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ КРАДЦИ И ПРОДАЖНИЦИ НА ПРЕХОДА НАЧЕЛО С ТЕБЕ МУТРО ПРОДАЖНА ДА ВИ ДОКОПАМЕ И ДА ВИ СЪДИ НАРОДЕН ТРИБУНАЛ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
194
5
 
25
 
! Отговори
Истината преди 5 години
ГЕРБ е еврейска партия,създадена с еврейски пари на еврейската ционистка организация Ханс Зайдел. Лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е евреин по майчина линия с еврейско име Барух Бехар,а Цветанов -завършилия помощно училище за бавноразвиващи е еврейски зет .Десетгодишното управление на Борисов и ГЕРБ докара на България най страшната икономическа и демографска катастрофа и принуди над 60 човека да си посегнат на живота самозапалвайки се от глад и мизерия .Гербавите и *** ги чака Народен Съд
193
4
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
този човек дали се усещаше какви ги говори преди него нямало градинки нямалоплочки по витоша и граф Игнатиев било анархия а сега било раи как е възможнотакова говорене в 21 век ами аз я помня софия от как съм се родила улиците се миехапрез нощта нямаше толкова коли беше чисто и поддържано
192
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха дори поръчковата гербава социологическа агенция -Алфа Рисърч на Боряна Димитрова вече дава преднина на бесепарите от над 3%,а щом казват от Алфа Рисърч ,че червените водят ГЕРБ-гроб с 3 % ,то със сигурност преднината на партията на Нинова е двойно по голяма
191
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме си БСП обратно,бе ей,диктатори!
190
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТО ПОДИГРАВКИТЕ С НАРОДА НЕ СПИРАТ ОТ 1944ГОДИНА
189
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да изберем Нинова, ще ни заведе в Северна Корея там е супер.
188
19
 
7
 
! Отговори
8888 преди 5 години
До АнонименДо 173 Ти ,който ни наричаш страхливци пътувал ли си с автомобил от България за Европа.Пътувай и ще видиш аргументи колкото щеш. ----------------------Алоо, при бай ти тошо щеше да видиш Европа през крив макарон. Нещо по въпроса ???
187
9
 
35
 
! Отговори
А 2 преди 5 години
Да, през юли заставаме на гарата на Самоков да чакаме европейския влак ! Смехории, най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС била за пример на европейците.....леле !
186
5
 
38
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Бойко, *** нагъл. Излез заедно със твоята кукла на конци цвъки да видите как живеят хората извън София-град селата. България не е София. Дано ви се връща всичко тъпкано. Щом където и да отида хората ви кълнат не е на добре.
185
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИЕ ОТ 10 ГОДИНИ СМЕ ГОТОВИ И ЗА ШЕНГЕН, А ВСЕ НЕ НИ ПУСКАТ ТАМ!При Царя влязохме в НАТО.При Станишев влязохме в ЕС.;При Борисов 10 години сме в чакалнята на Шенген.
184
2
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Абе, Бойко, коя банка е фалирала при БСП ?Ако имаш предвид КТБ, то не е зле да си припомниш, че по твое време държавата си държеше част от парите в нея, а много видни ГЕРБери имахте сметки в нея начело с Веждичката ...А, сегашният ти ортак Шиши Пеевски по онова време беше ортак на Цветан Василев в КТБ, докато не се скараха... Сега е твой ортак !Не прави хората на толкова прости и късопаметни !
183
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това трябваше да стане преди 10 години.Ама с управление от...
182
1
 
24
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Баце, измазахме ли онзи дувар, Баце? Аиде измажете го, че да ни земат у Шенгена най-после!
181
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и като влезнем в еврозонота какво ще стане с нашите маики и бащи с по 100 евро пенсия-Пенсии по 100 евро има в Просия.В България пенсиите почват от 300 лв и то за тези, дето никога не са плащали осигуровки. И стигат до 1200 лв Масовата пенсия е 480 лв.
180
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ала бала...където и да влизаме пак сме си най-бедните в Европа и това не ни топли...най-добре през юли,а защо не и по-рано, Борисов да излезе от българската политика и въобще от пространството...
179
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"КОЙ е истинският собственик!"------------------Ми пиндосът, кой.