Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната

Премиерът посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 г.
Обновена: 22 фев 2019 09:19 | 21 фев 2019 21:29,
332
Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че през юли 2019 г. България ще влезе в чакалнята на еврозоната и отчете добрите икономически показатели на страната.

Още по темата

"Тази година ще финишираме с над 120 млрд. лв. БВП. Очаква се тази година държавният дълг на България да стане 17,5%, което ще бъде най-ниският в Европа. Ръстът на икономиката е най-стабилен. За първи път износът за Германия е много голям. И не аз, а представител на "Конрад Аденауер" каза, че БВП на страната някога е бил 7,5 млрд. долара – какво можеш да направиш с такъв БВП? Бюджетите ни са на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - само тези, които не искат да работят, не работят, огромен фискален резерв, златен резерв, и съм сигурен, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната. Което гарантира на инвеститорите, че икономиката е стабилна и няма да фалират банки. Така Европа има пример как държава от Източна Европа може да бъде държава за пример", каза министър-председателят по време на честването на 25-годишния юбилей на Фондация "Конрад Аденауер" в България, цитиран от "Фокус"

Той отчете и че "перфектно работи споразумението с Турция" и че няма мигранти.

"Имате една държава на изток, която като дисциплина е коренно противоположна на Гърция, имате охрана на границите, по-добри от на Виктор Орбан, и не създаваща никакъв проблем, защото със съседите сме се разбрали. Така че през тези години, в които сте харчили парите на немските данъкоплатци – те са се върнали многократно", посочи Борисов.

"Със събраните пари от контрабандата увеличихме учителските заплати, повишихме доходите. Демокрацията дава правото на смяна на управниците, но няма да позволим на БСП отново да фалират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност си е отишла. Напротив – сега са децата и внуците на ДС. Даже по-силно работят сега. Но ние сме демократи и приемаме тези неща с усмивка", коментира Борисов и посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 години, и сега има подредена държава.

Той благодари на фондацията и за оценката за българското европредседателство.

"То не е на Борисов, на ГЕРБ, на правителството. То е на България. Цял свят призна, че може би е най-доброто европредседателство в последните години. И не само в чисто техническо отношение, а защото сложихме на масата една от най-трудните теми – Западните Балкани", посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
3
 
46
 
! Отговори
хликй преди 5 години
Гледах част от изказването, леле, умрях от срам, че такива ни управляват
177
5
 
28
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
в никаква чакалня няма да влезем... а излизане ще има на твоята мафиотска структура... може и посмъртно!!!
176
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпята ти е песента. Цели 10 години лапнишaрaните те даряваха с легитимност, но вече си ясен на народа.Крадецът и рекетьорът-диктатор никого вече не може да прелъсти с мантри от типа чакални и зони
175
3
 
39
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Колко струва Баце е ясно,истинският въпрос е КОЙ сто зад него и го крепи!?Щото сам няма как.Има хора в сянка с огромна власт,които го държат на мястото му.То като погледнем-дори Цветелина Бориславова е по-високо в йерархията!Иначе самата партия ГЕРБ е надута конструкция,която може да изчезне за миг,въпреки че изглежда солидно.Тия хора са поставени с определена цел и им се внушава че се голямата работа,но всъщност са на ръба между славата и позора.Та това е Въпросът-КОЙ е истинският собственик!
174
1
 
20
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
И нека пак да вдиим колко вече е външния дълг ? Ясно е, че Али Баба има пари да купи държавата два три пъти.*** той я е купил.
173
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
народа иска при западняците да го грабят и да им работят нископлатена работа. даже подаряват злато, уран, петрол... историята е доказала кой какъв е.
172
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако това стане ще бъде наи големият геноцид на възрастните хора срам и гняв това чувствам като гледам физиономията на този индивид
171
2
 
29
 
! Отговори
lelelel преди 5 години
леле мале! Този чува ли се какви глупости говори?!?! Дано не ги вярва!
170
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юли-Август, няма значение!Махай се още сега!Цялата хунта и техните курв.....в затвора!!!
169
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и като влезнем в еврозонота какво ще стане с нашите маики и бащи с по 100 евро пенсия
168
2
 
13
 
! Отговори
говежди надежди преди 5 години
И от какъв зор-в чакалнята на чакалнята на предверието на еврозоната.Или влизаш или не.
167
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На ГЕРБ им все виновни другите.Кой увеличи цената на винетките от 68лв. На 98 лв. Защо в Австрия винетка за два месеца струва 16 ?.а в България месечната струва 16? същата винетка в Румъния струва 6? пътищата им са в пъти по качественни от нашите.
166
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този сайт е червен. Вече ми е ясно на 100%. Изтриха няколко коментара в които нямаше нищо обидно и нецензурно, а просто изобличаващи БСП.
165
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя па ром кво се радва
164
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз лично поздравих четящите , прочели казаните недомислици от ....снимката !Ако снимката беше на Г. Димитров щях да напиша горе-долу същото , защото няма разлика в комунистическите режими !
163
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що се натискате и натягате за там бре?
162
4
 
23
 
! Отговори
Героизъм преди 5 години
Пънем се за там откъдето други те бягат.
161
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Тошовия комунизЬм е надминат !Вчера внуците донесоха декларации от детската градина и се заклеха ,, да доносничат на Бойко Методиев Борисов срещу прането на пари " Резила е пълен !
160
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До183. С корупция над 70% неможе да постигне нищо който и да е. Корупцията обезмисля нормалния градивен успех във всяко пройзводство , услуга.
159
3
 
0
 
! Отговори
Вече се знае КОЙ! преди 5 години
Бойко, навярно има вече на масата си най-разумните и вероятни факти за предателсвото което с голяма степен на достоверност витае около кръга Цецко за възможни негативни интервенции в излкючитело позитивната схема на обсъждане, действие и речи с които Бойко ни разяснава, ако се наложи обяснява, даже и потретя нещата които следва да бъдат решени така че да не остане и грам съмнение и в най-изоставените и бедни симпатизанти на БСП