Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната

Премиерът посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 г.
Обновена: 22 фев 2019 09:19 | 21 фев 2019 21:29,
332
Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че през юли 2019 г. България ще влезе в чакалнята на еврозоната и отчете добрите икономически показатели на страната.

Още по темата

"Тази година ще финишираме с над 120 млрд. лв. БВП. Очаква се тази година държавният дълг на България да стане 17,5%, което ще бъде най-ниският в Европа. Ръстът на икономиката е най-стабилен. За първи път износът за Германия е много голям. И не аз, а представител на "Конрад Аденауер" каза, че БВП на страната някога е бил 7,5 млрд. долара – какво можеш да направиш с такъв БВП? Бюджетите ни са на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - само тези, които не искат да работят, не работят, огромен фискален резерв, златен резерв, и съм сигурен, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната. Което гарантира на инвеститорите, че икономиката е стабилна и няма да фалират банки. Така Европа има пример как държава от Източна Европа може да бъде държава за пример", каза министър-председателят по време на честването на 25-годишния юбилей на Фондация "Конрад Аденауер" в България, цитиран от "Фокус"

Той отчете и че "перфектно работи споразумението с Турция" и че няма мигранти.

"Имате една държава на изток, която като дисциплина е коренно противоположна на Гърция, имате охрана на границите, по-добри от на Виктор Орбан, и не създаваща никакъв проблем, защото със съседите сме се разбрали. Така че през тези години, в които сте харчили парите на немските данъкоплатци – те са се върнали многократно", посочи Борисов.

"Със събраните пари от контрабандата увеличихме учителските заплати, повишихме доходите. Демокрацията дава правото на смяна на управниците, но няма да позволим на БСП отново да фалират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност си е отишла. Напротив – сега са децата и внуците на ДС. Даже по-силно работят сега. Но ние сме демократи и приемаме тези неща с усмивка", коментира Борисов и посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 години, и сега има подредена държава.

Той благодари на фондацията и за оценката за българското европредседателство.

"То не е на Борисов, на ГЕРБ, на правителството. То е на България. Цял свят призна, че може би е най-доброто европредседателство в последните години. И не само в чисто техническо отношение, а защото сложихме на масата една от най-трудните теми – Западните Балкани", посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е България да влиза в чакалнята и после в Еврозоната!!! Огромна полза за България! Искам заплатата в евро!
257
5
 
5
 
! Отговори
тото преди 5 години
а, на масата на хората какво сложихте.... повече глоби от кат, увеличени данъци, електронни винетки заплатени няколко пъти, увеличена гражданска отговорност........да изброявам ли още ......
256
6
 
4
 
! Отговори
тото преди 5 години
чакалня на една изоставена гара.....
255
3
 
8
 
! Отговори
Писмо от мъртвия преди 5 години
Боко, това е писмо от мъртвия до теб. А ти от кои си? Член на БКП, агент на ДС, охрана на бай Тошо и мутра от Ипон, лежал в затвора. Замълчи и се покай. На едно място пише:"Никой не е забравен и нищо не е забравено." Познай къде! А сега запомни, че това те чака.
254
4
 
3
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До хи-хи-хи- знаем че са комунисти , за това необичам комунистите !
253
5
 
9
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Гледай само през юни да не си подадеш оставката, като загубиш евроизборите.
252
5
 
21
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 5 години
Като говори за децата и внуците на ДС сигурно има в предвид Цветанов , Каракачанов, Веждито и Плевнелиев.И почти цялото ръководство на ГЕРБ.Всички до един са все доносници на ДС и все наследници на БКП.Самия Боко пазеше Живков.Невиждана наглост.Това е ГЕРБ.
251
6
 
24
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 5 години
Надявам се до тогава Бойко и Цецо да влязат в чакалнята на ... Централния Софийски затвор.И Да не излязат от там в близките 20 години!
250
14
 
2
 
! Отговори
Соломон Паси преди 5 години
До селянинКак може да си толкова... и вместо да виждаш глобалната картина, гледаш само в собствената си кошарка? Евроатлантизма и в частност членството в Евро зоната, ще донесе много по-добри възможности за всички нас в бъдеще. Ти си гледай там кокошките и прасето Гошо на село, и не давай акъл на интелигентните и находчиви българи.
249
7
 
7
 
! Отговори
Бойко да се пази преди 5 години
Бойко само гледай какви зад гърба ви ги Цветанов сее. Пази се Бойко. Цецо е задкулисен провокатор. Всички идиотизми които ви предписват Цветанов ги мели пред телевизиите и после казва че вие сте му дали кардбланш да говри врели некипели и да действа и буйства.
248
3
 
23
 
! Отговори
бааа го преди 5 години
Такъв фантаст като Боре Суджука скоро не е имало!
247
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се когато дойде момента, всички да излезем и да не позволим това да се случи. Иначе това вече наистина ще бъде краят. Ако герб са на власъ още един мандат вечее спокойноо може да се каже че сме изчезнали.Нека спрем да пишем а просто излезем всичкии заедно и да ги смачкаме!!!!
246
3
 
19
 
! Отговори
селянин преди 5 години
Какво ще се промени за мен и такива като мен един обикновен работник на 50 години с 30 годишен трудов осигурителен стаж. Работещ на минимална заплата в частния сектор, без 10 процента увеличение през годините, БЕЗ КЛАС ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ. Дискриминиране спрямо държавните служители.
245
13
 
0
 
! Отговори
Б какво е? преди 5 години
Борисов, така да се каже, получава много по-високо доверие отколкото му присъждата агенциите проучващи общественното мнение.Нищо чудно на следващите избори ГЕРБ-Борисов да получи спечели повече в ЕУ и БГ парламетите. Ситуацията е динамична и може да се окаже че след деня на избора много хора ще искат сами да си пренапишат гласовете от А на Б, което е най-голямото доказателсвто че никой няма да се пренасочва от Б към А.Въпросът Б какео е: Борисов или БСП. Нека не се изненадаме ако спечели Цветан
244
4
 
18
 
! Отговори
Я преди 5 години
Натискаме се да влезем там, откъдето вече половин Европа се кани да излезе - Брекзит е само началото ! Ние ли сме ***, или половин Европа ?!
243
4
 
10
 
! Отговори
до Аноним 266 преди 5 години
Рушиш ли България - Рушиш ГЕРБ!
242
3
 
28
 
! Отговори
ЕЦБ преди 5 години
Къде сте тръгнали с тези 80 евро пенсии?
241
3
 
18
 
! Отговори
а бе преди 5 години
кой ще чакаме
240
3
 
22
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
До Анонимен 252" И какво като влезеш в чакалня бе , знаеш ли, че в този "влак" се возят тези които обедняват прогресивно ? Ти с твоите овце какво ще чакаш там, като от това по-бедни не можеш да ги направиш ? "ГРЕШИШ ВЪПРОСА: ЗНАЕ ТОЙ КАКВО ЩЕ ЧАКА - ТОЙ ще стане по-богат!
239
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевналиев веданага да се яви в комендантството за продоволствие и шмайзер. Срете превратаджията от СеРСланд