Доказано: Злоупотреба с лични данни при референдума на Слави

Сред признатите виновни и съветник на президента Румен Радев
21 фев 2019 11:30, Петя Славова
59

22913 гледания   |  Още видео
Доказано на първа съдебна инстанция и без позволение, лични данни на български граждани са били използвани за регистриране на инициативен комитет за платено разяснение на кампанията около референдума на Слави Трифонов през 2016 година.

Софийският административен съд призна за виновни Петър Кичашки, в момента член на Комисията за защита от дискриминацията, и Борислав Цеков, който сега съветва по правните въпроси президента Румен Радев.

Още по темата

Управляващите призоваха държавния глава да освободи и двамата. Едно от засегнатите лица, чиито лични данни са били използвани неправомерно, е блогърът Светла Енчева. През 2016 г. тя открива ЕГН-то си на сайта на ЦИК.

"Цеков е декларирал, че аз лично съм се подписала пред него. По медиите пишеше, че в страницата на ЦИК можеше да се провери кой е взел участие в подписката за референдума на Слави Трифонов. Видях, че съм се подписала като подкрепяща референдума. Опулих се. Не искам да се злоупотребява с личните ми данни. Особено притеснително е, че след усвояването на пари с инициативни комитети, Петър Кичашки и Борислав Цеков бяха назначени от президента", отбеляза тя в студиото на "България сутрин".

"Официално жалби бяха подали 10 души за злоупотреба с личните им данни. Предполагам, че жалбите са повече. Бях приятно изненадана как държавата може да работи за мен, след като подадох жалба. Подкрепям ветото на президента за личните данни. В новата версия на закона за личните данни се посяга върху свободата на словото. Имайки съветник като Борислав Цеков президентът става уязвим", посочи още тя пред Bulgaria ON AIR.

 


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
7
 
! Отговори
Ddd преди 4 седмици
Е тоя път управляващите, направо се оляха. Такива евтини трикове и бай Тошо не е разигравал.
52
6
 
19
 
! Отговори
Леле6677 преди 4 седмици
Нинова ко прайм сега другарко? Всички сте за бунището на историята.. Всички сте един дол дренки...
51
6
 
13
 
! Отговори
Само питам преди 4 седмици
И ко праим ся?
50
3
 
13
 
! Отговори
зрител преди 4 седмици
Циркът пристигна.
49
7
 
21
 
! Отговори
Стефан преди 4 седмици
Абе, къде е революционера бати Слави ? Май забрави хайдушките песни и се наведе да лиже управляващите по ниската част на гърба . ... да точно там между двете полукълба ... Що така бе , учиндолски комита ?
48
5
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 седмици
И С КОЛКО БРОЯ ЛИЧНИ ДАННИ Е "ЗЛОУПОТРЕБЕНО" ??? НАЙ - ВЕРОЯТНО С ОКОЛО 2 МИЛИОНА И ПОЛОВИНА !!! ВСЕКИ ПОЛИТИК СЕ СЧИТА ЗА БЕЗСМЪРТЕН И КОГАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА МРЕ - СЕ ПИТА : " АЗ К...А ЛИ БЯХ ; КОЛКО ДЕЦА ПРЕ ....Х ; КОЛКО МАЙКИ СЪСИПАХ И ...ЗАЩО ЖИВЯХ ; ДАЛИ ПРИРОДАТА ЩЕ ОТМЪСТИ НА ДЕЦАТА МИ " !!!???!!!
47
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
таскава пропаганда, като гербавата и по Бай Тошово време немаше
46
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ма вие медиите разбрахте бе аз това от две години го знам но вие ит сега.Във Варна аз това лично на место го видях как на референдума на Слави не се подписа цял ден никой а като минах оттам целия лист беше пълен.Какво имам предвид те събираха на центъра лятото тези данни аз цял ден бях там защо ми за кеф щото е по-приятно лятото да си навън те са срещу мен и никой не отиде при тях и като минах на тръгване до тях гледам листа в 6 и 45 сутринта до горе пълен еха много ранобудници се навъдили лято.
45
12
 
35
 
! Отговори
манолов преди 4 седмици
абе слави и ти си едно менте !
44
14
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 седмици
Ако Цвъ Цвъ. е направил откритието,категорично го вярвам !!!
43
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абсолютна манипулация.
42
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Отнасям се скептично към "доказаното" на първа инстанция за злоупотреби с лични данни.
А за доказаните фалшификации по време на избори или не може да се обжалват /вече/ или съда някак си ги приема, че всичко е ОК. Освен това Решението на първа инстанция не е влязло в сила. Ако се обжалва и въззивната инстанция реши друго?!Защо президентът да освобождава съветниците си?Елена Йончева осъди на първа инстанция Б.Борисов за лъжа - той дали си подаде оставката?! Хайде по-кротко с изводите.
41
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Цеков беше твърдо против ИК, а тази мома е била ЛГБТИ личност на 2016г.
Няма ли тук и още нещо?
Може и да се е подписала тогава, но след това типично по пед...ра...стки да се е отметнала.
40
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Беше кристално ясно че учидолския чалгар е поредният руски проект за влияние, но и той не успя. Имайки предвид, че Радев е човек на Москва, съвсем нормално е да е свързан с фалшификаторите на лични данни по проекта Слави Трифонов.
39
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Целта на цецовата пропаганда е:С един куршум да се удари президента и референдума на дългия!Тези два проблема постояно бъркат на цвъки в дирника!
38
20
 
30
 
! Отговори
222 преди 4 седмици
До АнонимеН
ИЗОБЩО НЕ И ВЯРВАМ ПОРЕДНАТА ПЛАТЕНА ГЕРБЕРКА, ДЕПЕСАРКА, РЕФОРМАТОРКА И КАКВА ЛИ НЕ ОЩЕ ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ!
--------------
И как разбра. Страшни сте ей - сега е платена, но ако говореше обратно щеше да е най-прекрасната. Продажници сте вие за жълти копейки. А, и сте много, ама много жалки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
37
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А ЦИК беше оповестил списъка с ЕГН на гласувалите в чужбина. Много удобно, за да ги отгласува ЦЦ "правилно" в България.
36
18
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ БОРИСОВ Е ЛЪЖИ МАМИ ЛЪЖИ МАМИ ПА КОЙТО СЕ ФАНЕ ФАНЕ!

ДОРИ АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ ПРЕХВЪРЛИ ДА НЕ Е ДЪРЖАВНА А ДА Е НА ЦЪРКВАТА ЗА ДА НЕ ПЛАЩА ИЗДРЪЖКА ЗА СГРАДАТА! ТОВА Е АНТИХРИСТ ОТ ЕНТА СТЕПЕН БОРИСОВ!
35
20
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ТАЗИ СЕ ОПИТВА ДА НИ УБЕДИ, ЧЕ БИЛА ПОДАЛА ЗАЯВЛЕНИЕ ДО ЦИК ДА ПРОВЕРЯТ ДАЛИ Е УЧАСТВАЛА В ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ И ОТ ТАМ И ОТГОВОРИЛИ ПИСМЕНО , ЧЕ Е УЧАСТВАЛА!!

АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА НА ГЕРБ И ПАТЕРИЦИТЕ ИМ ЛЪЖИТЕ :D

АКО НЕ БЯХА НА ВЛАСТ ГЕРБ И ПАТЕРИЦИТЕ ИМ ТАЗИ ЩЕШЕ ДА Е СМАЗАНА ОТ ДЕЛА ЗА КЛЕВЕТА И НАБЕЖДАВАНЕ И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ НЕИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ!
34
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Комунист виновен няма.Ако щи и господ да слезе -няма.