Доказано: Злоупотреба с лични данни при референдума на Слави

Сред признатите виновни и съветник на президента Румен Радев
21 фев 2019 11:30, Петя Славова
59

Доказано на първа съдебна инстанция и без позволение, лични данни на български граждани са били използвани за регистриране на инициативен комитет за платено разяснение на кампанията около референдума на Слави Трифонов през 2016 година.

Софийският административен съд призна за виновни Петър Кичашки, в момента член на Комисията за защита от дискриминацията, и Борислав Цеков, който сега съветва по правните въпроси президента Румен Радев.

Още по темата

Управляващите призоваха държавния глава да освободи и двамата. Едно от засегнатите лица, чиито лични данни са били използвани неправомерно, е блогърът Светла Енчева. През 2016 г. тя открива ЕГН-то си на сайта на ЦИК.

"Цеков е декларирал, че аз лично съм се подписала пред него. По медиите пишеше, че в страницата на ЦИК можеше да се провери кой е взел участие в подписката за референдума на Слави Трифонов. Видях, че съм се подписала като подкрепяща референдума. Опулих се. Не искам да се злоупотребява с личните ми данни. Особено притеснително е, че след усвояването на пари с инициативни комитети, Петър Кичашки и Борислав Цеков бяха назначени от президента", отбеляза тя в студиото на "България сутрин".

"Официално жалби бяха подали 10 души за злоупотреба с личните им данни. Предполагам, че жалбите са повече. Бях приятно изненадана как държавата може да работи за мен, след като подадох жалба. Подкрепям ветото на президента за личните данни. В новата версия на закона за личните данни се посяга върху свободата на словото. Имайки съветник като Борислав Цеков президентът става уязвим", посочи още тя пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
7
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Е тоя път управляващите, направо се оляха. Такива евтини трикове и бай Тошо не е разигравал.
52
6
 
19
 
! Отговори
Леле6677 преди 5 години
Нинова ко прайм сега другарко? Всички сте за бунището на историята.. Всички сте един дол дренки...
51
6
 
13
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
И ко праим ся?
50
3
 
13
 
! Отговори
зрител преди 5 години
Циркът пристигна.
49
7
 
21
 
! Отговори
Стефан преди 5 години
Абе, къде е революционера бати Слави ? Май забрави хайдушките песни и се наведе да лиже управляващите по ниската част на гърба . ... да точно там между двете полукълба ... Що така бе , учиндолски комита ?
48
5
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
И С КОЛКО БРОЯ ЛИЧНИ ДАННИ Е "ЗЛОУПОТРЕБЕНО" ??? НАЙ - ВЕРОЯТНО С ОКОЛО 2 МИЛИОНА И ПОЛОВИНА !!! ВСЕКИ ПОЛИТИК СЕ СЧИТА ЗА БЕЗСМЪРТЕН И КОГАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА МРЕ - СЕ ПИТА : " АЗ К...А ЛИ БЯХ ; КОЛКО ДЕЦА ПРЕ ....Х ; КОЛКО МАЙКИ СЪСИПАХ И ...ЗАЩО ЖИВЯХ ; ДАЛИ ПРИРОДАТА ЩЕ ОТМЪСТИ НА ДЕЦАТА МИ " !!!???!!!
47
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
таскава пропаганда, като гербавата и по Бай Тошово време немаше
46
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** вие медиите разбрахте бе аз това от две години го знам но вие ит сега.Във Варна аз това лично на место го видях как на референдума на Слави не се подписа цял ден никой а като минах оттам целия лист беше пълен.Какво имам предвид те събираха на центъра лятото тези данни аз цял ден бях там защо ми за кеф щото е по-приятно лятото да си навън те са срещу мен и никой не отиде при тях и като минах на тръгване до тях гледам листа в 6 и 45 сутринта до горе пълен еха много ранобудници се навъдили лято.
45
12
 
35
 
! Отговори
манолов преди 5 години
абе слави и ти си едно менте !
44
14
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ако Цвъ Цвъ. е направил откритието,категорично го вярвам !!!
43
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютна манипулация.
42
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отнасям се скептично към "доказаното" на първа инстанция за злоупотреби с лични данни.А за доказаните фалшификации по време на избори или не може да се обжалват /вече/ или съда някак си ги приема, че всичко е ОК. Освен това Решението на първа инстанция не е влязло в сила. Ако се обжалва и въззивната инстанция реши друго?!Защо президентът да освобождава съветниците си?Елена Йончева осъди на първа инстанция Б.Борисов за лъжа - той дали си подаде оставката?! Хайде по-кротко с изводите.
41
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цеков беше твърдо против ИК, а тази мома е била ЛГБТИ личност на 2016г. Няма ли тук и още нещо?Може и да се е подписала тогава, но след това типично по пед...ра...стки да се е отметнала.
40
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше кристално ясно че учидолския чалгар е поредният руски проект за влияние, но и той не успя. Имайки предвид, че Радев е човек на Москва, съвсем нормално е да е свързан с фалшификаторите на лични данни по проекта Слави Трифонов.
39
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта на цецовата пропаганда е:С един куршум да се удари президента и референдума на дългия!Тези два проблема постояно бъркат на цвъки в дирника!
38
20
 
30
 
! Отговори
222 преди 5 години
До АнонимеНИЗОБЩО НЕ И ВЯРВАМ ПОРЕДНАТА ПЛАТЕНА ГЕРБЕРКА, ДЕПЕСАРКА, РЕФОРМАТОРКА И КАКВА ЛИ НЕ ОЩЕ ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ!--------------И как разбра. Страшни сте ей - сега е платена, но ако говореше обратно щеше да е най-прекрасната. Продажници сте вие за жълти копейки. А, и сте много, ама много жалки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
37
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЦИК беше оповестил списъка с ЕГН на гласувалите в чужбина. Много удобно, за да ги отгласува ЦЦ "правилно" в България.
36
18
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ БОРИСОВ Е ЛЪЖИ *** ЛЪЖИ *** ПА КОЙТО СЕ ФАНЕ ФАНЕ!ДОРИ АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ ПРЕХВЪРЛИ ДА НЕ Е ДЪРЖАВНА А ДА Е НА ЦЪРКВАТА ЗА ДА НЕ ПЛАЩА ИЗДРЪЖКА ЗА СГРАДАТА! ТОВА Е АНТИХРИСТ ОТ ЕНТА СТЕПЕН БОРИСОВ!
35
20
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТАЗИ СЕ ОПИТВА ДА НИ УБЕДИ, ЧЕ БИЛА ПОДАЛА ЗАЯВЛЕНИЕ ДО ЦИК ДА ПРОВЕРЯТ ДАЛИ Е УЧАСТВАЛА В ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ И ОТ ТАМ И ОТГОВОРИЛИ ПИСМЕНО , ЧЕ Е УЧАСТВАЛА!!АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА НА ГЕРБ И ПАТЕРИЦИТЕ ИМ ЛЪЖИТЕ :DАКО НЕ БЯХА НА ВЛАСТ ГЕРБ И ПАТЕРИЦИТЕ ИМ ТАЗИ ЩЕШЕ ДА Е СМАЗАНА ОТ ДЕЛА ЗА КЛЕВЕТА И НАБЕЖДАВАНЕ И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ НЕИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ!
34
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунист виновен няма.Ако щи и господ да слезе -няма.