Доказано: Злоупотреба с лични данни при референдума на Слави

Сред признатите виновни и съветник на президента Румен Радев
21 фев 2019 11:30, Петя Славова
59

Доказано на първа съдебна инстанция и без позволение, лични данни на български граждани са били използвани за регистриране на инициативен комитет за платено разяснение на кампанията около референдума на Слави Трифонов през 2016 година.

Софийският административен съд призна за виновни Петър Кичашки, в момента член на Комисията за защита от дискриминацията, и Борислав Цеков, който сега съветва по правните въпроси президента Румен Радев.

Още по темата

Управляващите призоваха държавния глава да освободи и двамата. Едно от засегнатите лица, чиито лични данни са били използвани неправомерно, е блогърът Светла Енчева. През 2016 г. тя открива ЕГН-то си на сайта на ЦИК.

"Цеков е декларирал, че аз лично съм се подписала пред него. По медиите пишеше, че в страницата на ЦИК можеше да се провери кой е взел участие в подписката за референдума на Слави Трифонов. Видях, че съм се подписала като подкрепяща референдума. Опулих се. Не искам да се злоупотребява с личните ми данни. Особено притеснително е, че след усвояването на пари с инициативни комитети, Петър Кичашки и Борислав Цеков бяха назначени от президента", отбеляза тя в студиото на "България сутрин".

"Официално жалби бяха подали 10 души за злоупотреба с личните им данни. Предполагам, че жалбите са повече. Бях приятно изненадана как държавата може да работи за мен, след като подадох жалба. Подкрепям ветото на президента за личните данни. В новата версия на закона за личните данни се посяга върху свободата на словото. Имайки съветник като Борислав Цеков президентът става уязвим", посочи още тя пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е държава а септична яма пълна с л***!
12
2
 
14
 
! Отговори
цитат преди 5 години
Става дума за административна глоба, чиято законност оспорваме и която не е в сила и ще падне в крайна сметка в съда, защото е поставеновена под натиск и в пълно нарушение на закона и на конституционното право на защита. Такива административни глоби нямат нищо общо с осъждане. Когато КАТ ви налага глоба за превишена скорост, това осъждане лие? Ние си търсим правата срещу един административен произвол.
11
5
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПЪЛНО Е СЪС САБОТЬОРИ!! ЗА 1000 ЛЕВА ЩЕ СЕ ОТРЕКАТ ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ!!!
10
7
 
3
 
! Отговори
Ал Бънди преди 5 години
Говорете не ми пречите!Аз съм в Швейцарсо,проверявам сметките си!
9
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички новини днес, са бойкоугодни и кауньфрендли.
8
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хвани единия "Слави", удари другия "Радев"Един дол дренки са и двамата.....
7
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За референдума не знам, но на избори Цветанов е с ненадмината реализация на гласуващи без да знаят за това!
6
18
 
8
 
! Отговори
Паисий преди 5 години
Ама Г-н Президент недейте така!Радетелят за благополучието на държавата ни да се обгражда с криминогенни елемнти!Предполагам, че е станала някаква грешка и ГЕРБ са виновни за това!
5
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще видите как пРезидента ще се покрие дълбоко и дума няма да продума, а иначе много обича да се изказва по всякакви въпроси.
4
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, Радев....каква стана тя....няма ли да се изкажеш и по този проблем???Или крадеца вика дръжте крадеца!!!
3
5
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КОЛКО МУ Е ДА КАЖЕШ , ЧЕ НЕ СИ СЕ ПОДПИСАЛ ТИ :D НОМЕРА!!!!ИЗОБЩО НЕ И ВЯРВАМ ПОРЕДНАТА ПЛАТЕНА ГЕРБЕРКА, ДЕПЕСАРКА, РЕФОРМАТОРКА И КАКВА ЛИ НЕ ОЩЕ ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ!
2
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В администрацията на президента има доста съмнителни типове.
1
6
 
8
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Ти да видиш!