От БСП нямало да взимат заплати, докато отсъстват от НС

Няма да ползват и командировъчни и служебни коли, обяви Нинова
21 фев 2019 18:53,
39
От БСП нямало да взимат заплати, докато отсъстват от НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от БСП няма да получават възнагражденията си за периода, в който отсъстват от парламента. Това заявява соцлидерката Корнелия Нинова в писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщават от пресцентъра на БСП.

Още по темата

Тя добавя, че народните представители от левицата няма да ползват и командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони.

Решението червените да бойкотират пленарните заседания и да не ходят на работа бе взето от Националния съвет на партията. Нинова постави условия на управляващите, тъй като в Народното събрание не се правели закони, а само "задкулисни партийни договорки". На свой ред днес от мнозинството се заканиха, че ще внесат промени в правилника на парламента, с които да се орежат възнагражденията на депутати, които не ходят на работа без да имат уважителни причини.

В писмото си до Цвета Караянчева Нинова отбелязва, че организацията по промени в нормативните актове, регламентиращи възнагражденията на депутатите, е в правомощията на председателя на парламента.

Лидерът на социалистите иска още, когато се пристъпи към промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, да бъде разгледан и внесеният от група народни представители от "БСП за България" проект за намаляване и замразяване на заплатите на депутатите.

Необяснимо за мен той не се разглежда вече близо три месеца, е посочила Нинова и е допълнила, че е недопустимо в условията на нарастваща бедност и неравенства заплатите на депутатите да се увеличават автоматично на всеки три месеца с ръста на средната заплата на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия па, БСП? Да не сте у парламенто за заплати? Ба'а ви у улавите популисти! Госпожа Лъжа, тия ги разправяй у твое село, с "преобладаващата" ти къща!
4
3
 
23
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Всъщност БСП излизат в нелегалност,без никой да ги търси
3
5
 
20
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
брех на госпожа истина и повярвахме ама реално как ли пък да не стане точно така ?а избранниците им защо ги изпратиха в парламента за да не ходят на работа ли?
2
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно! И намаляването и замразяването на заплатите също е правилно. Браво на Нинова.
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите ще бъдат насочени към старческия дом за активни борци срещу капиталиЪма и фашизЪма "Светло комунистическо бъдеще"