Сидеров настоява: Нито лев за депутатите, които не са на работа!

ГЕРБ също дава заявка, че ще поиска санкции за отсъстващите
77
Сидеров настоява: Нито лев за депутатите, които не са на работа!
Снимка: БТА

Депутатите, които не ходят на работа поради неуважителни причини, да не получат нито лев. За това настоява лидерът на "Атака" Волен Сидеров и се кани да внесе промени в Правилника за дейността на Народното събрание, с които да се орежат напълно парите за неоправданите отсъствия на законодателите.

Заявка, че ще иска по-големи санкции даде и шефът на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Повод за това дадоха червените депутати, които бойкотираха пленарните заседания, но пък си получават по 1/3 от заплатите.

Още по темата

По груби сметки това са над 1000 лева.

Към основната заплата те депутатите получават допълнително за участие в постоянните комисии, за стаж, за научни степени, за представителни разходи, за гориво.

Според Сидеров именно заради добавките се получават големия размер на заплатите на законотворците.

Към момента те се разписват средно за над 4000 лева.

Лидерът на "Атака" определи като абсурдни твърденията на соцдепутатите, че не взимали пари, след като отказаха да участват в пленарните заседания.

"Взимат, няма как да не взимат", отсече той.

Дали ДПС ще застане зад орязването на депутатските пари при отсъствия засега не е ясно.

Халил Летифов обясни, че след като предложенията за поправки в правилника бъдат внесени официално от ДПС ще приемат позиция и ще обявят мотивите си към нея.

"Към момента обаче ние сме длъжни да изпълняваме правилника, а той към момента е такъв, за нас правилникът е закон", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този беломуневия оратор, те като не бяха в парламента, гладни ли седяха? или е според зависи. Това говори за липса на принципи и последователност. КОгато сме ние - може да излезем и да не ни се пипат привилегийте, ама ако са опонентите - тогава режи до кокал. Е, нещата в живота се промент
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Сидеров като е отявлен русофил и момчето на Москва в България,не само че никой не го санкционира ами стана отново приятел на Бойко...джуджето усеща ,че това са последните му дни в парламента и се прави на дисциплиниран,за да не загуби и последните остатъци от софрата наречена парламент,която той никога повече няма да види...
27
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой можеше да си представи? Герб и ДПС си управляват с помощта на обединените патриоти.. :)
26
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП/БСП е доказана терористична антибългарска организация, която ползва и други методи като, бойкот, саботаж, провокации, конспирации за дестабилизиране на държавата по внушение и указания на Кремъл !
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ще го правим Шиши сега.
24
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципно напускането на парламента е нормално действие по целия свят. Само където има диктатура, това се наказва.
23
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то депутатите на ГЕРБ от заплатата ли живеят или от десетките милиарди, които откраднаха за последните 10 години....
22
4
 
25
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Евала джобно фюрерче, само така, зомбитата от атаката ще скачат при тия твои речи. Само не знам защо вече не приказваш за това как си написал книжка и как веднага можело да се вдигнат и то значително доходите. Да не говорим за ограбване на златото ни от Дънди Прешъс. А сега си даже и във властта. Хмм, а някога помня как се репчеше че си "златния пръст".....ех какво падение и каква метаморфоза в името на напълнени банкови сметки....
21
2
 
19
 
! Отговори
ap преди 5 години
но това да се отнася и за ГЕРБ и останалите патерици и да не забравят че преди няколко години те бяха на мястото на БСП.Смешници марш навън всички!
20
7
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Правилно!Парламента да не е някакъв клек-шоп,та всеки да си прави каквото му скимне!
19
4
 
5
 
! Отговори
Дърта ЧанДа преди 5 години
Аз си го обочам тов. Сидеров, а всички, дето го плюят - да го дyхат! Цирк дьо атакер!..хахахахаха
18
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоталитаризмът се завръща. Държавна сигурност, доносничеството също. Сидера е в ролята на казионните БЗНС и Отечествен фронт при социализма. Помощници и имитатори на многопартийна система пред чужденците.
17
2
 
22
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Съгласен, никакви заплата. Но защо пак искат да се променя закон, наредба, правилник или каквото е там за точно определен случай?Да не би тия от БСП да са първите, които не ходят в НС?Когато ГЕРБ под ръководството на Борисов напуснаха НС 2013г. май беше, защо не се реши това?Делян Пеевски посещава ли НС? Преди него Доган вясваше ли се?Аз пък искам след три дни не ходене на работа ... НАРОДА дисциплинарно да уволни т.нар. народен избраник.ОК ли си Волене???
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е лош тоя Сидеров бе. Прави мръсно на колегата си Дебелян Пеевски. Човека няма да има пари за банички и ще заслабне, тогава язък за хубавото име.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ако знае как го благославят старците и бабите ще хване да се гръмне. Благославят ги и тримата. Русенскио Македонец скатажията Балевски и психото от Ямбол. Проклинат си и майчиното мляко заради това че са ви повярвали и са гласували за светата троица. Така са ги кръстили. Казват че с тези 20 лв дето им дадохте към пенсиите й вече се стопиха като ланския сняг свещи ще ви купят да си светите щото сте социално слаби немате пари. Парламен ще видите на 36 март това да си го знаете.
14
2
 
23
 
! Отговори
гого преди 5 години
сидеров пееш ли лебодова песен я кажи
13
1
 
23
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 5 години
А за двойни и тройни ремонти, колко трябва да получават министрите, какви са критериите ?!
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров пее своята лебедова песен! Повече парламент няма да види.
11
2
 
31
 
! Отговори
40% депутати куку преди 5 години
Доживях ку кувци като този фашист да ни управляват!Моля психиатричен преглет на всички депутати и министри защото в момента ни управляват хора с явни ментални проблеми!
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само за протокола - Ахмед Доган не е вече депутат. Когато беше депутат наистина не ходеше на работа, но тогава въпросът да бъдат санкционирани такива не се повдигаше.