БСП се отказват от заплатите, но не стоят със скръстени ръце

Ще се върнат в парламента след като изпълнят четирите им изисквания
22 фев 2019 10:37, Петя Славова
44

2524 гледания   |  Още видео
След като от управляващото мнозинство решиха да променят правилника на Народното събрание, така че отсъстващите депутати от БСП да не получават останалата част от заплатата си, от левицата сами се отказаха от заплащането.
Още по темата

Депутатът Ирена Анастасова обясни пред Bulgaria ON AIR, че до това решение се е стигнало след заседание на парламентарната група в сряда. От партията са изпратили писмо до председателя на Народното събрание, чрез което да депозират решението си.

"Прави са тези, които казват, че пари се получават срещу работа. Друг е въпросът, че стоейки извън парламента, ние не стоим със скръстени ръце. Пари се получават и за добре свършена работа. От такава гледна точка, ако преценяваме дейността на народните представители, не бих казала, че работата е свършена добре", заяви народният представител в "България сутрин".

Ирена Анастасова коментира и ратифицирането на протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО, който беше приет в отсъствие на депутатите от БСП. По думите ѝ те са участвали в предходни гласувания по темата, позицията им е ясна и не е в разрез с решението на парламента.

Тя беше категорична, че връщането им в парламента ще се случи тогава, когато четирите изисквания, които са поставили, бъдат изпълнени.

"Излязохме с решение на Националния съвет и ще влезем с решение на Национален съвет, а кога ще се състои, не знаем", заяви на финал депутатът от БСП.

 


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БК5'ето може да поставя ултиматоми на българския Парламент само ако отново извикат съвецката армия !
40
0
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 седмици
До Анонимен 27 И да се събират веднъж на 3 месеца . Няма работа за повече.Закони има за всичко , само трябва да се спазват.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сета ще видим как е ако се забрани комунистическата партия.
38
2
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 седмици
КОГАТО ЧЕРВЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ " БИКОВЕ " ДОПУСНАТ "КРАВА СТРЪВНИЦА" ДА ГИ КОМАНДВА - КОГА -КАКВО И КАК - ...СЕ ПРЕВРЪЩАТ В СТАДО" ПОЛУДЛЯРКОВЦИ "- БЕЗ ЗАПЛАТА -САМО С "ПРЕМИИ И КОМАНДИРОВЪЧНИ " -ОТ НАРОД И РОДИНА !!!!!!!!!!
37
2
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 седмици
Той народа пак ща плаща масрафа им, нали на негов гръб придобиха РеМеДетата и Офшорките си ... !!!
36
0
 
11
 
! Отговори
Отказали се преди 4 седмици
Ама друг път! 16 депутатчета от БСП са си получили заплатКите. Корнелия пак лъже!
35
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 4 седмици
Ако не искат да ги вземат - може да ги дарят !
34
4
 
11
 
! Отговори
Тръмп преди 4 седмици
Пълна забрана със закон на комунистите и Русофилите безродници.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Значи така - като са решили да не се получават парите, онези след това доброволно се отказали. А къде бяха досега и защо не се отказаха?
32
3
 
13
 
! Отговори
карачанаков преди 4 седмици
Ами права е женицата.Не им ли изпълнят четирите искания няма да стъпят в НС.
И на мен не ми ли върнат играчката и аз утре няма да отида на детска градина.
31
7
 
25
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
Да се махат тия комунисти и без тях може. Държавата диша по спокойно без тях и без тяхното агресивно поведение!
30
3
 
21
 
! Отговори
80 ДНИ ПЛАТЕН ОТПУСК преди 4 седмици
Да ви светна само! Нинова нареди просто да си вземат отпуската, която им се полага! Депутатие имат по 80 дни платен отпуск (може да си направите справка). Сега може ли да си представите, че на някой от БеСеПе-то му пука за това, че са в почивка за няколко седмици. Кой нормален работещ човек има по толкова отпуска на такива пари. Депутатски номера. Tъп електорат. Депутатчета милионери! Пенсии по 200 лв. ... Ех, че свята, мила, родна република!
29
4
 
12
 
! Отговори
Гената преди 4 седмици
До Анонимен
Не споменавай името на Левски с олигархическите - проруски и протурски партии БСП и ДПС в едно изречение! Това е кощунство.
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо ГЕРБ не се отказаха от заплатите си, когато през 2013-та 6 месеца не влязоха в Парламента? А Сидеров мълчеше като г.з и не предлагаше да им се спрат парите.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Предлагам да им се плащат само командировъчни за храна и спане, и то само когато заседават в парламента. През другото време да си работят това, което са работили преди избора им.
26
3
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 4 седмици
Като не е на работа, получава обезщетения, пенсия, ТЕЛК, болнични, часмак, хонорари! А те работят и то повече от тия, които пухтят самодоволно по парламентарните кресла!
25
2
 
6
 
! Отговори
Мариела преди 4 седмици
Щом Атанасова е критерия, тежко и горко на тези които ги представлява. Ужасна жена.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако един НОРМАЛЕН ЧОВЕК ако не е на работа не получава заплата Вие от бсп да не сте богоизбрани много са ви и това което получавата а нищо не вършите .
23
4
 
11
 
! Отговори
SS преди 4 седмици
тиа от БСП не могат да направят НИЩО. Те са некадърници.
Не може шеф на такава партия да е персона, на която синът й е в САЩ ! Много ясно, че така е лесно манипулируема и контролируема. Само едно SMS-че отнякъде относно бъдещото здравословно състояние на сина й е достатъчно на мига да преориентира намеренията й за каквото и да било
22
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От ГЕРБ се притесняват,че сега социалистите обикалят България като Левски и ще подготвят народа за сваляне на омразното герберастко робство