БСП се отказват от заплатите, но не стоят със скръстени ръце

Ще се върнат в парламента след като изпълнят четирите им изисквания
22 фев 2019 10:37, Петя Славова
44

След като от управляващото мнозинство решиха да променят правилника на Народното събрание, така че отсъстващите депутати от БСП да не получават останалата част от заплатата си, от левицата сами се отказаха от заплащането.
Още по темата

Депутатът Ирена Анастасова обясни пред Bulgaria ON AIR, че до това решение се е стигнало след заседание на парламентарната група в сряда. От партията са изпратили писмо до председателя на Народното събрание, чрез което да депозират решението си.

"Прави са тези, които казват, че пари се получават срещу работа. Друг е въпросът, че стоейки извън парламента, ние не стоим със скръстени ръце. Пари се получават и за добре свършена работа. От такава гледна точка, ако преценяваме дейността на народните представители, не бих казала, че работата е свършена добре", заяви народният представител в "България сутрин".

Ирена Анастасова коментира и ратифицирането на протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО, който беше приет в отсъствие на депутатите от БСП. По думите ѝ те са участвали в предходни гласувания по темата, позицията им е ясна и не е в разрез с решението на парламента.

Тя беше категорична, че връщането им в парламента ще се случи тогава, когато четирите изисквания, които са поставили, бъдат изпълнени.

"Излязохме с решение на Националния съвет и ще влезем с решение на Национален съвет, а кога ще се състои, не знаем", заяви на финал депутатът от БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха! Излиза, че като не присъстват пречат повече на останалите парламентарно представени! Няма го смокиновия лист и съвкуплението на Герб с останалите парламентарни метреси лъсна дибидюс пред общественото мнение!
19
5
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
По-добре да стоят със скръстени ръце, че така трудно се краде.
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, според герберюгите, заплати трябва да получават само журналистите по студията на телевизиите! А тези, които ходят с микрофон и камера на терен - не! Факт!
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само г-жа Лъжа ли е достатъчно честна да каже, че в тоя парламант не се работи и там е некаква седянка за лаф мохабети, къде е правосъдната реформа ?
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПарадокса е, че извън парламента вършат повече работа от тези, които стоят там и мълчат като пукали цял мандат! Това им е работата да алармират обществото щом сте ги определили за опозиция!....................Даааа, може да си организират една спа-конференцийка. Я стига глупости ако обичаш
15
3
 
8
 
! Отговори
Балансьора преди 5 години
На минимална заплата, и друг път съм казвал. Всички! Нали твърдят, че са там не за заплати /има ли си/, а на ползу рода. Получават я само срещу присъствие. Ако партията реши да ги премира, да даде от субсидията.
14
4
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Гербаджийските дупетати не ги...признавам,ако не гласуват поправка за заплатите;невлизащите от БСП,да се лишат от здравни и...пенсионни осигуровки.Или по добре да питат Тиквуня преди това,че той...има май повече...акъл от тях.
13
8
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
"Безобразията" на управляващите са инфраструкторни и всякакви активи на всяка крачка... - народът вижда и няма нужда да му разясняват...
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и да взривят парламента и Бойко да се узакони като тартор тотално!
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата не е само в залата! Не е редно на 100 % орязване! Горе - долу - 20%! Опозицията да е сред хората да разяснява безобразията на управляващите!
10
8
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Сега и Парламентът ще си вдигне рейтинга... - саботьорите са извън него...
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Даниел Кирилов би трябвало да бъде лишен от заплата до края на живота си за вредите, които причини на парламента! Забърка такъв хаос, че сега трябва да се загуби 2-3 месеца ценно законодателно време да се коригират щетите! Че няма и срам да се показва и говори кой работел и кой не.... И да плати глоба! Бойко изнемогва да им чисти задниците!
8
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените платени драскачи сега ще тръгнат да обясняват как БСП-то щели много нещо да направят като не са в парламента.Е да ама ние не падаме от небето.Толкова са го закъсали горките, че никой не им ходи по насрочените срещи по села и паланки.
7
9
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Както е тръгнало... - може и никога да не се върнат в Парламента... - което е най добрият вариант за България...
6
0
 
3
 
! Отговори
От 2 преди 5 години
Допуснах грешка, трябва да е неприсъстващите, но и всички да ги лишат от заплати, няма да е зле. Да им плащат партиите от субсидиите си.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари се получават срещу работа ама каква работа има работа и работа, редно ли е всички да вземат еднакво ? Едни си вършат работатa други седат и лапат депутатски кюфтета вътре и не правят нищо друго!
4
14
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Началото на края на...ерата на цар Тиквун и васалните му...кратуни в Парламента.
3
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТО Е ЯСНО, ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ В ПАРЛАМЕНТА! НО НЕ И ПРЕДИ ДА МИНАТ ЕВРО ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ МАЙ 2019-ТАВЪВ МОМЕНТА ВСИЧКИ ИГРАЯТ ГОЛЯМО ТЕАТРО ЗАРАДИ ЕВРО ИЗБОРИТЕ! И ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ И БСП ВСИЧКИ СЕ ЯДАТ ЕДНИ ДРУГИ!
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да се откажеш от заплатата си. Дори и да не я взимаш, тя пак ти стои, като задължение на работодателя. Тоест могат да си я вземат след 2-3 месеца накуп.Най-чисто е да си променят правилника и въобще да лишат присъстващите от заплати.
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парадокса е, че извън парламента вършат повече работа от тези, които стоят там и мълчат като пукали цял мандат! Това им е работата да алармират обществото щом сте ги определили за опозиция!