БСП се отказват от заплатите, но не стоят със скръстени ръце

Ще се върнат в парламента след като изпълнят четирите им изисквания
22 фев 2019 10:37, Петя Славова
44

След като от управляващото мнозинство решиха да променят правилника на Народното събрание, така че отсъстващите депутати от БСП да не получават останалата част от заплатата си, от левицата сами се отказаха от заплащането.
Още по темата

Депутатът Ирена Анастасова обясни пред Bulgaria ON AIR, че до това решение се е стигнало след заседание на парламентарната група в сряда. От партията са изпратили писмо до председателя на Народното събрание, чрез което да депозират решението си.

"Прави са тези, които казват, че пари се получават срещу работа. Друг е въпросът, че стоейки извън парламента, ние не стоим със скръстени ръце. Пари се получават и за добре свършена работа. От такава гледна точка, ако преценяваме дейността на народните представители, не бих казала, че работата е свършена добре", заяви народният представител в "България сутрин".

Ирена Анастасова коментира и ратифицирането на протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО, който беше приет в отсъствие на депутатите от БСП. По думите ѝ те са участвали в предходни гласувания по темата, позицията им е ясна и не е в разрез с решението на парламента.

Тя беше категорична, че връщането им в парламента ще се случи тогава, когато четирите изисквания, които са поставили, бъдат изпълнени.

"Излязохме с решение на Националния съвет и ще влезем с решение на Национален съвет, а кога ще се състои, не знаем", заяви на финал депутатът от БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БК5'ето може да поставя ултиматоми на българския Парламент само ако отново извикат съвецката армия !
39
0
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
До Анонимен 27 И да се събират веднъж на 3 месеца . Няма работа за повече.Закони има за всичко , само трябва да се спазват.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сета ще видим как е ако се забрани комунистическата партия.
37
2
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КОГАТО ЧЕРВЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ " БИКОВЕ " ДОПУСНАТ "КРАВА СТРЪВНИЦА" ДА ГИ КОМАНДВА - КОГА -КАКВО И КАК - ...СЕ ПРЕВРЪЩАТ В СТАДО" ПОЛУДЛЯРКОВЦИ "- БЕЗ ЗАПЛАТА -САМО С "ПРЕМИИ И КОМАНДИРОВЪЧНИ " -ОТ НАРОД И РОДИНА !!!!!!!!!!
36
2
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Той народа пак ща плаща масрафа им, нали на негов гръб придобиха РеМеДетата и Офшорките си ... !!!
35
0
 
11
 
! Отговори
Отказали се преди 5 години
Ама друг път! 16 депутатчета от БСП са си получили заплатКите. Корнелия пак лъже!
34
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Ако не искат да ги вземат - може да ги дарят !
33
4
 
11
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
Пълна забрана със закон на комунистите и Русофилите ***.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи така - като са решили да не се получават парите, онези след това доброволно се отказали. А къде бяха досега и защо не се отказаха?
31
7
 
25
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Да се махат тия комунисти и без тях може. Държавата диша по спокойно без тях и без тяхното агресивно поведение!
30
3
 
21
 
! Отговори
80 ДНИ ПЛАТЕН ОТПУСК преди 5 години
Да ви светна само! Нинова нареди просто да си вземат отпуската, която им се полага! Депутатие имат по 80 дни платен отпуск (може да си направите справка). Сега може ли да си представите, че на някой от БеСеПе-то му пука за това, че са в почивка за няколко седмици. Кой нормален работещ човек има по толкова отпуска на такива пари. Депутатски номера. Tъп електорат. Депутатчета милионери! Пенсии по 200 лв. ... Ех, че свята, мила, родна република!
29
4
 
12
 
! Отговори
Гената преди 5 години
До АнонименНе споменавай името на Левски с олигархическите - проруски и протурски партии БСП и ДПС в едно изречение! Това е кощунство.
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ГЕРБ не се отказаха от заплатите си, когато през 2013-та 6 месеца не влязоха в Парламента? А Сидеров мълчеше като г.з и не предлагаше да им се спрат парите.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да им се плащат само командировъчни за храна и спане, и то само когато заседават в парламента. През другото време да си работят това, което са работили преди избора им.
26
3
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
Като не е на работа, получава обезщетения, пенсия, ТЕЛК, болнични, часмак, хонорари! А те работят и то повече от тия, които пухтят самодоволно по парламентарните кресла!
25
2
 
6
 
! Отговори
Мариела преди 5 години
Щом Атанасова е критерия, тежко и горко на тези които ги представлява. Ужасна жена.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако един НОРМАЛЕН ЧОВЕК ако не е на работа не получава заплата Вие от бсп да не сте богоизбрани много са ви и това което получавата а нищо не вършите .
23
4
 
11
 
! Отговори
SS преди 5 години
тиа от БСП не могат да направят НИЩО. Те са некадърници.Не може шеф на такава партия да е персона, на която синът й е в САЩ ! Много ясно, че така е лесно манипулируема и контролируема. Само едно SMS-че отнякъде относно бъдещото здравословно състояние на сина й е достатъчно на мига да преориентира намеренията й за каквото и да било
22
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От ГЕРБ се притесняват,че сега социалистите обикалят България като Левски и ще подготвят народа за сваляне на омразното герберастко робство
21
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предсрочни избори? Защо не? БСП нямат търпение да захапят кокала и да сложат Делян Пеевски за шеф на ДАНС.