ДПС отива самостоятелно на евровота, номинациите - до 30 март

Два месеца преди изборите сме в политическа криза, настоя Карадайъ
Обновена: 6 мар 2019 10:29 | 22 фев 2019 20:50,
21
ДПС отива самостоятелно на евровота, номинациите - до 30 март
Снимка: БТА

ДПС ще се яви самостоятелно на предстоящите евроизбори. Това реши Централният съвет на движението на днешното си заседание, посочи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция след заседанието.

Номинации за включване в евролистата на ДПС ще се правят от структурите до 30 март. Отговорност за подредбата, утвърждаването и регистрацията на листата ще имат председателят на ДПС и Централното оперативно бюро.

Още по темата
Критериите, на които трябва да отговарят кандидатите за евролистата на ДПС, са: задълбочено познаване на европейските институции и политики, като условие за отстояване на българския национален интерес; съпричастност към ценностите на либерализма; професионален и политически опит; владеене на английски, френски или немски език; изграден авторитет; добри комуникационни способности и умение за работа в екип.

Чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена енергия и високи технологии - това ще са приоритетите на ДПС в кампанията за евроизборите.

Колко евродепутати ще имаме ще зависи от броя на гласовете, които ДПС и другите участници вземат на предстоящите избори, каза Карадайъ, цитиран от БТА, и уточни, че са си поставили определени цели, но брой мандати не са обсъждали.

На въпрос за преференциите Карадайъ заяви, че те не са отпаднали, а по предложение на ДПС е бил приет по-справедлив праг за тях. Той напомни, че и сега в Изборния кодекс има възможност за кандидати, които искат да бъдат избрани мажоритарно, вместо чрез партийна листа.

Попитан за срещата между него и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов относно кворума в парламента при гласуването на изборните промени Карадайъ заяви, че на нея не е имало дебат за разпускане на Народното събрание. Въпросът за евентуални предсрочни парламентарни избори трябва да е обвързан със много сериозен дебат за визията за развитие на страната, каза Карадайъ.

В декларация ДПС потвърждава позицията си, че популистко-националистическото управление на страната е пълен провал. ГЕРБ генерира напрежение, несигурност и нестабилност, заяви Карадайъ. Два месеца преди евроизборите се намираме в политическа криза, основната отговорност носи ГЕРБ, подчерта той. Като основна причина от ДПС посочват липсата на управленска стратегия, липсата на реформи и неспособност за поемане и носене на отговорност.

Сериозното погазване на основни граждански и политически права крие опасни рискове за демокрацията и европейските ценности, отбеляза Карадайъ. Промените в Изборния кодекс, предложени от ДПС, бяха сериозен тест и за пореден път ГЕРБ се провали на този тест, каза той. Движението призовава всички демократични партии и цялото общество да се противопоставят на всяка форма на омраза, ксенофобия, национализъм и популизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
дпс въведете мандатност за влизане в нс омръзна ни едни и същи да се мотаят покоридорите да си уреждат личното битие а хората които гласуват за дпс нямат телевизор или радио в къщата си а за доктори и зъболекар да не говорим
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТАР ПОЛИТИКАН- ИСКАМЕ ДА БЪДЕМ КАТУ ЛИЦАТА НА ДЪПАСЕ, НО НИМОЖЕМ- ТЕ ОКРАДУХА СИЧКУ.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛИДЕРИТЕ НА ДЪПАСЕТУ СА НАПРАВУ ГЕНИИ- МИСЛИТЕ ИМ СЕ ЛЕЯТ, ПРИКАЗВАТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК БЕЗУПРЕЧНО, НЯМАТ ЯХТИ, НЯМАТ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА ВАРНА, НЯМАТ ЯХТИ И ДВОРЦИ- ОТ ДЕТ ГИ ПУГЛЕДНЕШ ЕДНИ ЧЕСТНИ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ НА ПОРЦИИ И МИЛИОНИ- ХВАЛА ТАКВИЗ ЛИДЕРИ И ХВАЛА НА ТЕХНИТЕ ПРОФЕСОРИ, КОИТО ИЗЧЕТКВАТ БЕЗУПЧНАТА ИМ ВИЗИЯ- ХВАЛА.
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мустафа Карадайъ е единственият за 30 години български политик високообразован, свръхинтелиген, възпитан, психически нормален, с чудесно лидерско излъчване, знаещ, логичен, издържан, с невероятен усет за такт, за среда, за отговорност, за правилен български език...за принад9лежност към България. Нека "старите" политикани да се учат от него! Но надали, те са родени покварени!
10
1
 
8
 
! Отговори
Ценностите на ДПС преди 5 години
До Анонимен ДПС защитават ценностите на евро-атлантическите имами от Анадола!
9
2
 
4
 
! Отговори
КНСБ преди 5 години
Тия пък какво ще търсят на евровота ,права и свободи ли -че те ги имат в повече ,откол кото им трябват?!
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че са ДПС,за да има някакъв баланс и да укротяват бесовете,за да се успокои държавата.Те също са от ЕНП,но са по-балансирани от герберите и останалите партии от ЕНП.
7
4
 
5
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
движението за права и свободи което е учредено от българските мюсюлмани говори истината населението на тази местност наречена България трябва да разполага с храни които имат богат витаминен състав трябва да разполага с чист въздух да не бъде близо коминът на парното трябва да се разполага с качествена медицина която не е заета с тероризъм за да може да се вижда че има здраво младо поколение без акне
6
3
 
5
 
! Отговори
Хм преди 5 години
В Европарламента влизат ГЕРБ,БСП и ДПС(съотношение 7:6:4).Обаче по-интересно ще стане,когато това се повтори в следващия национален-дур да бак!
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
към критериите не трябва ли да има - правилно да говори български? щото кара..... не знам си кой, упорито демонстрира че не може да го говори!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента кой управлява България,бе?Турците ли?
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЪСИ СА ВИ РЪЦЕТЕ ДА НИ ВЗЕМЕТЕ ТЕЛКОВЕТЕ. ЩЕ ПЛАЩАТЕ КАТО ПОПОВЕ ПЕНСИИТЕ, ЩОТО ИНАЧЕ - СТРАСКБУРГ. ЩГЕ ВИ ИЗЛЕЗЕ ПО-СКЪПО.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цирк. Подкрепят ГЕРБ. Ако не да напуснат и те парламента и ето ти го техния програмен кабинет с нови лица. Да ама не . Цирк.
1
7
 
17
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
на този му е трудно говоренето - беден речник и ползва остаряли клишета