Харчим над 5 млн. лв. за ремонт на 10 стари танка Т-72

Машините са от времето на Студената война
131
Харчим над 5 млн. лв. за ремонт на 10 стари танка Т-72
Снимка: архив, Reuters

Над 5 милиона лева харчи държавата за ремонт на 10 от старите руски танкове Т-72. Договорът за това е сключен в края на миналата година с ТЕРЕМ, обяснява военният министър Красимир Каракачанов в писмен отговор на депутатски въпрос.

Дружеството е поело ангажимент да ремонтира основно и да подмени при нужда части от бойната техника.

Обществената поръчка на МО е била за ремонта на 13 танка, но в крайна сметка ТЕРЕМ е поело ангажимента за поправката на 10 от тях.

Танковете Т-72 са от времето на Студената война.

Също в края на миналата година Каракачанов одобри сделката с беларуския "558 Авиационен ремонтен завод" в Барановичи за ремонт на бойните самолети СУ- 25.

Те са разработка от края на 60-те години на миналия век и въпросните машини не отговарят по никакъв начин на натовските стандарти. Въпреки това ремонтът на антиките ще струва милиони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Единствените антики са кух.ите глави на червените ай.дуци,наследници на ония АБПФК,които дадоха мило и драго да затрият българския дух!
121
4
 
9
 
! Отговори
Петко Налбантов преди 5 години
Мили дами и господа не говорете когато не знаете.Танковете може и да са стари но са много добри и мощни. Тоя так може да ви бутне къщите с два изстрела така , че.
120
3
 
6
 
! Отговори
Петко Налбантов преди 5 години
Тоя Каракачанов толкова почна да ми харесва , че чак взе да ми става малко съмнителен. Дано само да не се промени както и другите и да си върши работата
119
3
 
3
 
! Отговори
6205 преди 5 години
Т-72 са най-добрите танкове
118
2
 
7
 
! Отговори
Бончо Генчев преди 5 години
Много обичам жени да пишат статии за танкове много са компетентни.Танка може да се модернизира и а е актуален и днес мила ми Венето.Прочети погледай в тубата виж украинците какви танкове правят и тогава пиши
117
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
предлагам за няклкостотин милиона да си купим стари американски. американския посланик ме подкрепя
116
1
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Резултата е следния.Руснаците заслепяват германците с ония големи фенери на ПВОто .След като унищожават заслепените германски танкове.Останалите сами изоставят пантерите щото нямат гориво да се оттеглят.Това не носи техническо превъзходство на германците.Танкистите преди боя са инженери и заварчици.ПРАВЯТ РАЗНИ ЩУРОТИИИ ДА СИ ПОМОГНАТ В БОЯ.А самата битка до голяма степен е надлъгване.Ако наще танкисти не могат сами да си ремонтират танка ,ЗНАЧИ НЯМАМЕ ТАНКИСТИ ,А ЕДНИ ДЕБЕЛИ *** НА ХРАНИЛКА
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще правите с тези танкове.Ще орете с тях нивите.
114
1
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
А знаете ли кога са ползвани за пръв път инфрачервени прибори?И къв е бил резултата? В Унгария от германците.От едната страна остатъци от СС елитни части .Мъртвешки главички и други .С пантери(според мен най добрия немски танк)но без гориво .Така губи най голямото си качество бързината . От другата страна трети украински фронт на маршал Толбухин . Който обаче има разузнавателна информация че германците имат прибор за нощно виждане. Германците избират позиционен бой на купол .Познайте как свършва
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви танкове .Има ли такова нещо в армията ни.Нали преди много години ги подарихте на Македония,а те сигурно са ги претопили за железо.
112
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До 1пълни са, човек.
111
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 5 години
Съгласен! Ама поне можем да и гримираме и да им сложим силиконче :)))
110
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До 1то ако погледнеме така на нещата требва да запееме в хор поговорката че е невъзможно да се направи нов развлекателен център със старите госпожи със съмнителни морални устои. нале?
109
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 години
Изгърбич, въпроса е че в нашия случай не говорим за модернизация и само за ремонт... а нямаше да лошо да ги модернизират
108
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Vдайте боби че тоя е тотален дилетант. ще уморите безплатните кликъри от смях
107
2
 
1
 
! Отговори
Гунчо преди 5 години
До Анонимен 93Мба, Сърбия вече не е фактор, да ни бие може, ама чак да ни размаже...Докато виж е за Македония, Косово дори може би Черна гора и Албания сме страшилище.
106
0
 
0
 
! Отговори
V преди 5 години
А някой хора си мислят че през инфрачервен сензор се вижда като през ден и хората светят през стените .Да не говорим колко лесно се заслепява ,ако е нощна битка . Ама няма лошо НОЩА СТАВА ДЕН :)))и през стените светят хората :))) А слънцето изгася специално за битката :)))
105
1
 
1
 
! Отговори
valeri 65godini преди 5 години
Bravo na komentar 93
104
0
 
2
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
камело, знаеш ли а10 коя година е произведен? а б52 и ту-95?
103
2
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
специалистите по света на танковете налазиха форума. и докато тука се замерват с фугаси и кумулатяси и цитират салфетъчни и неперспективни разработки, руското военно министерство сметна за целесъобразно да модернизират наличните т72 с модули последно поколение. както направиха украинците с т64е3-е4. а нито украинците, нито руснаците са тия, дето ще вземат глупави решения за армията си. спорни - може би, но в никой случай глупави.