Харчим над 5 млн. лв. за ремонт на 10 стари танка Т-72

Машините са от времето на Студената война
131
Харчим над 5 млн. лв. за ремонт на 10 стари танка Т-72
Снимка: архив, Reuters

Над 5 милиона лева харчи държавата за ремонт на 10 от старите руски танкове Т-72. Договорът за това е сключен в края на миналата година с ТЕРЕМ, обяснява военният министър Красимир Каракачанов в писмен отговор на депутатски въпрос.

Дружеството е поело ангажимент да ремонтира основно и да подмени при нужда части от бойната техника.

Обществената поръчка на МО е била за ремонта на 13 танка, но в крайна сметка ТЕРЕМ е поело ангажимента за поправката на 10 от тях.

Танковете Т-72 са от времето на Студената война.

Също в края на миналата година Каракачанов одобри сделката с беларуския "558 Авиационен ремонтен завод" в Барановичи за ремонт на бойните самолети СУ- 25.

Те са разработка от края на 60-те години на миналия век и въпросните машини не отговарят по никакъв начин на натовските стандарти. Въпреки това ремонтът на антиките ще струва милиони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
6
 
! Отговори
екШперт преди 5 години
Нашите танкове са Т-72М2. Боеспособен танк, но не може да отговори на днешните предизвикателства. Адекватният модел е Т-72В3М, но колко ще струва да се ъпгрейднат нашите до него е неизвестно. Но със сигурност ще си заслужава.
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агентът на ДС, Красимир Каракачанов харчи народни пари, защото така му нареждат руските господари! Още Тодор Живков навремето каза, че ДС и подчинено на КГБ! ЕТО Я ВРЪЗКАТА!
80
3
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименВидяхме я украинската армия и техниката и!Сигурно е единствената обкръжавана и побеждавана при съотношение 3:1 в своя полза...
79
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НЯМАЛО АВАНГАРД2 седмици мълчаха в САЩ и НАТО. После почнаха да се успокояват ПАСИТАТА по света, че това били анимации. Обаче когато ПУТИН им съобщи, че тази година 1 ПОЛК Р100 застъпва на бойно дежурство с АВАНГАРД направо се втурнаха към магазина за памперсиАбе и 10 полка да застъпват Авангард няма.
78
3
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
СПОРЕД МЕН СЪРБИЯ ИМА ТАНКОВЕ ДА НИ ПРЕХЕБЕ !?!? ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ СА В НАТЮ . НИЕ СРЕЩУ НАТЮ ЛИ ЩЕ ИЗПОЛЗВАМЕ 10 СЪВЕТСКИ ТАНКА ИЛИ ЗА РЕПРЕСИИ В СТРАНАТА -СРЕЩУ ***.НГУ.РИ И МАН.ГАСАРИ ИЛИ ПРИ " БЕЗРЕДИЦИ" СРЕЩУ ГОСПОДАРИТЕ !?!?!?
77
3
 
5
 
! Отговори
Мда преди 5 години
За 5млн. най-вероятно ще направят едно голям НИЩО.Т-72 носи на модернизация,в Русия го направиха и бе достигнато по-високо ниво от Т-90 в ранните версии.Като механика и броня машината не е лоша,но има остра нужда от активна защита,за да бъде конкурент на турските танкове.Щото това е Врагът с голямо "В",ако и да се водим съюзници в НАТО.Колкото до СУ-25-това е самолет,който би спрял танкова атака,но при условие,че няма никакви противникови самолети,т.е. не става в сегашните условия.
76
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Не Горски човекА сега ново 20. Щели да ги произвеждат в ИНДИЯ под номер Ф21. Или уж 21 век или назад към МиГ21... Изберете самиНищо подобно.Самолетите ще се правят в САЩ.Завода е почти готов.
75
0
 
8
 
! Отговори
Геле преди 5 години
каква е идеята тук, да се провери общественото мнение и да правим нови търгове за нови танкове ли? Съжалявам, но си оправете вътре държавата преди да даваме пари на страни от НАТО за техника, която не ни трябва в момента.
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакъв пич преди малко написа , че трябва да говорим за мир, а не война и му затриха коментара. Явно Днес бг иска да се нагнетява напрежение ;]
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези танкове вероятно не са произведени в Русия, понеже Полша и Чехословакия произвеждаха Т-72 за страните от Варшавския договор. Има разлика в мощноста на двигателите с руското Т-72, Ирак е другата държава която произвежда Т-72,,Вавилонски лъв",най-калпавият вариант на танка. Т-72 има в различни модели в зависимост от годината на производство и модернизация. Никой не казва защо,, ТЕРЕМ" ще ремонтира 10 танка при положение, че му е възложено 13танка.Много е вероятно части от 3те танка да се и
72
6
 
2
 
! Отговори
бай х преди 5 години
дано като ги ремонтират да сложат по една икона и кандилце вътре за да може да се пали свещ ....
71
9
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
До С РУСИЯАма как пък някой да не тръгне да напада Русия! В Европа само Русия напада съседите си - например Украйна със войници в отпуск, които ей така решават да помогнат на незнам кой си да се освободи от Украйна!
70
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руските Т-72 се доказаха като по-слаби от украинските Т-64, модернизирани в Украйна. А пък Т-64 Оплот е поколене над която и да е руска машина. Даже над макетите на "Армата"
69
2
 
14
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
До Анонимен 58Абе, ти си бил голям разбирач! Виждал ли си някога какъвто и да е танк, че да казваш за Т 72 , че е ***! Разбира се, че има по-нови модели, но в света има много малко държави, които могат да си позволят най - новото! И какъв е според теб основния танк на въоръжение в Русия? Това е риторичен въпрос - не очаквам отговор! Отворко!
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Не Горски човекBMW 3-та серия е измислен и се произвежда от 1978-*** година BMW 3-ка произведен 2019-та не е като BMW 3-ка 1978-***, повярвяй ! Вземи снимка на F-16 от армита на Израел и го сравни с F-16 блок 70, даже не си приличат на външен вид ! Съвсем , съвсем разлчно е.....
67
0
 
5
 
! Отговори
fake news преди 5 години
браво.а чехия преди години продаваше техните НЕИЗПОЛЗВАНИ т72 на цивилни колекционери (ест с липса на бойните части) за около 270 000е на танк!
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Balgatskoto stdo 6te pla6ta. Nqma stra6no.A nqkoi 6te si prberat kpmsionnte
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много хубави танкове са в Сирия свършиха работа..
64
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Turcite si napraviha %100 tursko proizvodstvo boen helikopter ATAK-2 s koito za 5 minuti 6te izparqt tiq 5 miliona leva.Har4im izli6ni pari. Luda rabuta.Vşjte v tubeto 6to za helikopter e
63
1
 
5
 
! Отговори
Жаборан преди 5 години
БАН с МО да произведат 5-6 танка има желязо,тръби, учени, генерали...Филип от Бри4ка ще им намери двигатели secand hand.Може да опитат с G класа... :)