Харчим над 5 млн. лв. за ремонт на 10 стари танка Т-72

Машините са от времето на Студената война
131
Харчим над 5 млн. лв. за ремонт на 10 стари танка Т-72
Снимка: архив, Reuters

Над 5 милиона лева харчи държавата за ремонт на 10 от старите руски танкове Т-72. Договорът за това е сключен в края на миналата година с ТЕРЕМ, обяснява военният министър Красимир Каракачанов в писмен отговор на депутатски въпрос.

Дружеството е поело ангажимент да ремонтира основно и да подмени при нужда части от бойната техника.

Обществената поръчка на МО е била за ремонта на 13 танка, но в крайна сметка ТЕРЕМ е поело ангажимента за поправката на 10 от тях.

Танковете Т-72 са от времето на Студената война.

Също в края на миналата година Каракачанов одобри сделката с беларуския "558 Авиационен ремонтен завод" в Барановичи за ремонт на бойните самолети СУ- 25.

Те са разработка от края на 60-те години на миналия век и въпросните машини не отговарят по никакъв начин на натовските стандарти. Въпреки това ремонтът на антиките ще струва милиони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
6
 
! Отговори
2000 МИЛИАРДА $ преди 5 години
на вятъра и така нречената ПРО на САЩ ще трябва да я модернизират с още 1000 МИЛИАРДА. Ама като не им купуват айфоните вече и царевицата с какво ще ги платят. ФАЛИТ ги чака янките. Клипчетата на РЕЙГЪН за звездни войни фалираха СССР, ама тези нови руски оръжия не са анимация само. В ПАНИКА СА във Вашингтон. И ПАСИТАТА ТУК
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Танковете стават за бой на равен и сух терен. България половината е планини и дерета, другото са хълмове и само около 30% е равнина. За България трябват леки верижни и колесни БТР или MRAP за да се воюва с бързина и тактика. Танк в планината е безпомощна мишена.
40
0
 
2
 
! Отговори
пак добре е преди 5 години
До BurzumЩото беше време когато генералите ни бяха около 300!
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Партиен членАхаа подготвят ни за покупка и на танкове.Сещате се от къде ще ги купим, нали!Сещаме се да!Нама лошо!И от Германия да ги купим пак няма лошо.Важното е да не са от Русия.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Антиките" Су-25 са доста добри шурмови самолети и все още на въоръжение. Явно "експерта" иска да имаме А-10 (който кой знае защо също е "антика") ама няма кой да ни го купи. Други свестни щурмови самолети засега не са излагани за продан. Ама нали е руски... и вече не сме добре. Тоя ще досъсипе каквото е останало от "армията" ни.
37
2
 
4
 
! Отговори
8 самолета 10 танка преди 5 години
Ама страшна армия ще имаме. Стигат да пазят хасиендата в БАНКЯ от "НАРОДНАТА ЛЮБОВ", ама от турците кой ще ни пази....
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До САЩ ВДИГАТ БЯЛ ФЛАГАнимационнокосмическите войски на РФ поставиха нови стандарти, на които и Уолт Дисни завиждат.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са ми смешни русофилчетата...Ама те били копия, ама нямали динамична броня, ама ги стреляли от вертолети...Важното е, че ги разнесоха за броени дни, а бяха няколко хиляди танка.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Машините са от времето на Студената война"Ей такава простотия като изтърсите просто... Абрамс също е от времето на студената война, това значи ли, че е стар и лош танк?
33
0
 
6
 
! Отговори
от киреча преди 5 години
До Анонимен 28За България си прав,лош пример е!Но за Китай не е!Защото там,за разлика от нас,за небрежност и далавери,чисто и просто разстрелват!Ако и тук разстрелваха дали щеше изобщо да го има този лош пример,а!?
32
1
 
5
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Ахаа подготвят ни за покупка и на танкове.Сещате се от къде ще ги купим, нали!
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 милиона за стари дараци.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам какво може да му ремонтират в ТЕРЕМ, след като модерните танкове отдавна са повече електроника и автоматика. В ТЕРЕМ евентуално могат да им пребоядисат калниците и да им сменят масла и филтри.
29
1
 
6
 
! Отговори
В ИРАК преди 5 години
американците основно са гърмели по китайски копия на Т55, а даже Т72 са си били като нашите в момента - без динамична броня. А основно са ги стреляли от вертолети. Ако нямат тепловизори нощно време танковете са били като слепи котета. Садам купува френски топловизори, но стари, щото франсетата не продават най-новото и то само на 100тина танка. Тоя номер не мина в Сирия. Няколко пъти показаха, как Т72/Т90 оцеля след пряко попадение от американски ПТУР
28
2
 
7
 
! Отговори
15 минути преди 5 години
Тоя танк върви с всякакво гориво,димна завеса до 500м.,топлинни мишени и противоядрена система за защита на екипажа и въпреки това му дават 15 минути живот при война!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАВОДА В РАДОМИР...Фалира още преди 10 ноември и още преди да го пуснат в експлоатация.Машините му ръждясаха - седяха неразопаковани на открито. Радомир е пример защо не трябва да има социализъм и планова икономика.
26
2
 
3
 
! Отговори
САЩ ВДИГАТ БЯЛ ФЛАГ преди 5 години
скоро, ама не от българските танкове, а от хиперзвуковите КИНЖАЛИ, АВАНГАРДИ и разни там ПОСЕЙДОНИ. И това от Путиновата РУСИЯ страна-БЕНЗИКОЛОНКА, както я наричат американските политкомисари. А щом и на китайците ХУАВЕЯ забраниха уж заради шпионски неща, а заради невъзмоижност да го конкурират----извод скоро ще има спиране на печатницата на долари поради слаб интерес по света. РУСИЯ си прибира златото, а нашето се търкаля в джобовете на краварите в ЛОНДОН и НюЙорк.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези танкове са морално остарели.Не че сумаат от 5 милиона е голяма, ама просто е излишно да се дават пари да Т-72, по-добре да ги нарежем на скрап и да си купим БТР-и, и РЗСВ-та
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
първо - искам да ми се каже колко държави - освен САЩ, и да речем ИЗраем - ползвлат танкове днес? за да ползваш танкове трябва да извършваш инванзия спрямо друга държава. България с нейните 13 танка Турция ли напада по-напред или Гърция?2. В Гражданската отбрана и жандармерията далеч по-голямо приложение намират БТР-ите, камионите, джиповете и моторизираната пехота. Танковете са отживелица.3. Точно тези танкове са произведени прототипно 1968, а поселе са "дооправяни", за да ги пуснат 1972.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Су-25 е произвеждан в Тбилиси и след Просия това е най-подходящото място за ремонт. Но ние трябва да наливаме пари на руските съюзници...