Работили, неработили... Депутатите от БСП си взимат 1/3 от заплатите

Караянчева с писмо до Нинова за парите на народните избраници
65
Работили, неработили... Депутатите от БСП си взимат 1/3 от заплатите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки че бойкотираха пленарните заседания и не стъпват в парламента, червените депутати ще си получат по 1/3 от заплатите. Това стана ясно от писмо на шефката на НС Цвета Караянчева до соцлидерката Корнелия Нинова.

"По отношение на възнагражденията на народните представители, правилата на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание се прилагат стриктно", посочва Караянчева, въпреки че Нинова й изпрати вчера писмо, с което я уведомява, че депутатите от БСП няма да получават заплатите си за периода, в който отсъстват от парламента.

Още по темата
Червената шефка увери още, че през това време социалистите няма да ползват и командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони.

Оказа се обаче, че въпреки че не ходят на работа, те ще вземат над 1000 лева месечно, което е 1/3 от заплатите им. Останалите 2/3 няма да им бъдат давани, защото са санкция за неоправданите им отсъствия от заседанията на парламента.

"Начинът на получаване на възнагражденията – в брой или по банков път, както и разпореждането с тях, е личен избор на всеки народен представител. Всеки народен представител може да заяви в писмена форма в дирекция "Парламентарен бюджет и финанси", отдел "Заплати", начина на получаване на възнаграждението по банков път и да посочи сметка в банка", обяснява Караянчева.

Ако пък депутат иска да си взема парите на ръка, а не по банкова сметка, си получава заплата на касата. Който не си взема парите ежемесечно, ще ги получи накуп.

Така че в крайна сметка ходили, не ходили на работа, заплатите и осигуровките на социалистите си вървят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
5
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
ГЕРБ правили Правилник за себе си и сега не могат да се примирят , че червените ще ползват техните параграфи за аванта!Сигурно ще ги променят , като гледам как бълват огън и жупел!
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
KOLKO se pladchtar sa apartanenti 4ista4ki residenzia bojana i dr saltanata drugarko karajaneva sa dkapi koli ohrani samol.bileti hoteli pi 4ujbina ima posolstva bg konsulstva bg saschto dpite v hoteli bg narod vi pla6ta vs bsp gerb dps vola patrioti vs ste ednakvi a saschto ste bili v bkp vie kajete prebojadisani ste vsi4ki i s bkp roda sem
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
I vie it gerb ste saschtite zvetanov kato e komsndirovka i hodi na sakuski v dr darjavi vsima li palnasapkata bsp vseli komandirovki. Abe vs ste edin dol drenki stiga ste se pa4eli a rabotete daite dostoini saplati pensii ioravete bolnizi u4ilischta dr sa prosti prikaski vie ot gerb ste pove4e v komsnfirivki ot dr partii pluskate kakto vejdi zutira i vsimate viskite saplati veji 6 m v berlin nolen nanayche li pirogov voena bolniza kakto pri laskin i dr bolni balgari koi plati sa betlin 6 m vejd
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само 1000 лева заплта. Плащат им се. Поне по 1000 лева осигуровки, ползват си жилищата на "социални" цени. Дай боже всекиму да протестира така
58
1
 
3
 
! Отговори
kostadink@ преди 5 години
Не само БСП си взимат полагащото им се,а всички го правите в парламента. и Така давате много добър пример. Продължавайте.
57
4
 
4
 
! Отговори
80 ДНИ ПЛАТЕН ОТПУСК преди 5 години
Да ви светна само за евтините предизборни трикчета на БСП! Нинова нареди просто да си вземат отпуската, която им се полага! Депутатите имат по 80 дни платен отпуск (може да си направите справка). Сега може ли да си представите, че на някой от БеСеПе-то му пука за това, че са в почивка за няколко седмици. Кой нормален работещ човек има по толкова отпуска на такива пари. Депутатски номера. Tъп електорат. Депутатчета милионери! Пенсии по 200 лв. ... Ех, че свята, мила, родна република!
56
2
 
5
 
! Отговори
Загворко преди 5 години
До отсъствие До колкото си спомням при тях Митьо очите беше осъден, а при ГЕРБ беше отглеждан в саксия. Но явно не забравил да си плаща на Борисов, та му показват кой трябва да прибира парите.
55
2
 
5
 
! Отговори
Веселяка преди 5 години
До V Нали този правилник са го измислили и гласували ГЕРБ? Сега когато не им изнася искат да правят промени, всичките им закови са такива правени за крадци.Когато обаче ги засегне искат да го променят. Това се казва педарастия.
54
2
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
Тва не е държава а е кошмар. Пеевски въобще не ходи на работа ,а му ,,извинявали,, отсъствията .В Европа се плаща на час и това че си бил болен няма значение .Получаваш толкова колкото дни си присъствал .А наще гашници вземали пари и за прослужено време ха ха ха КЪДЕ В ЕВРОПА Е ТАКА ??? ади на бас че тия не могат и не искат България да стане европейска държава . Те и инвеститорите като видят това и бягат през глава .На всякъде плащат за труд ,а не за болест или прослужено на хранилка време .
53
1
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НА ШЕСТ МИЛИОННО НАСЕЛЕНИЕ 240 ГРАБИТЕЛИ " ПУ.ТКО.ДАТИ" !!! ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ГРАДОВЕ И СТОЛИЦИ СА С НАСЕЛЕНИЕ ПО ГОЛЯМО ОТ БЪЛГАРСКОТО ???!! МАКСИМУМ 100 МАЖОРИТАРНИ ЗАКОНОДАТЕЛИ И 50 " СТАРЕЙШИНИ " ОТГОРЕ !!! НО И АМЕРИКАНСКА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА -СЪДЯТА Е ИЗБРАН ТЕХНИК /АЙДЕ СЪДЕБЕН ИНЖЕНЕР/ - НО ЗАСЕДАТЕЛИТЕ КАЗВАТ -ВИНОВЕН -НЕВИНЕН !!!!!!!!!!!!!
52
6
 
3
 
! Отговори
ЛЛ преди 5 години
Дано повече комунист не влезе в парламента!
51
7
 
9
 
! Отговори
ХМ! преди 5 години
Г-ЖО КАРАЯНЧЕВА А ВИЕ КАТО НЕ ВЛИЗАХТЕ В ПАРЛАМЕНТА КОЛКО ЛЕВА ВЗЕМАХТЕ??????? НЯМА ЛИ НАЙ ПОСЛЕ ДА СПРЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ ЗА НИНОВА ЗА КОЛКО ЛЕВА ЩЕ ВЗЕМАТ ТО ВИЕ МАЙ НЕЩО СТЕ ЗЛЕ С ГОВОРЕНЕТО ТРУДНО ПРАВИТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ ОСВЕН АКО СА ЕЛЕМЕНТАРНИ - ТОВА ГОВОРЕНЕ МИ СЕ СТРУВА ЕДИН ГОЛЯМ СТРАХ ОТ БСП КАКТО И ДА ГИ ОПЛЮВАТЕ ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ВИ ВЯРВАТ МНОГО ИЗБИРАТ НИНОВА ПРЕД ВАС
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, нещо гергьовите много се загрижиха за народната пара?Баце като му даде на Гергов 43 мелеона да цепи БСП що не се загрижи? Да ге беше дал на сиропиталищата. Ама не.
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво нинова така се оправя държава като не се работи
48
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-44 прав си,даже докато спят,каъща в Барселона си купуват,я някое островче,който си го може може.
47
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
а дупетатите на герб-комунисти,през 2013година,като не ходиха на работа,цяла година,докато платените им протестори,не свалиха Орешарски,от социални помощи,като ромите ли се издържаха,а сега ,от една седмица бсп,не ходят на работа,и вдигнаха вой на умряло,герберите.
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вие защо си мислите, че те не го знаят това? Още едно потвърждение на факта, че всички са мас-кари!
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А га ви немаше през 2013-та не ривахте да се отказвате от заплати?
44
1
 
3
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Как е според правилника на НС ?
43
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите и докато спят могат да крадат.