Работили, неработили... Депутатите от БСП си взимат 1/3 от заплатите

Караянчева с писмо до Нинова за парите на народните избраници
65
Работили, неработили... Депутатите от БСП си взимат 1/3 от заплатите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки че бойкотираха пленарните заседания и не стъпват в парламента, червените депутати ще си получат по 1/3 от заплатите. Това стана ясно от писмо на шефката на НС Цвета Караянчева до соцлидерката Корнелия Нинова.

"По отношение на възнагражденията на народните представители, правилата на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание се прилагат стриктно", посочва Караянчева, въпреки че Нинова й изпрати вчера писмо, с което я уведомява, че депутатите от БСП няма да получават заплатите си за периода, в който отсъстват от парламента.

Още по темата
Червената шефка увери още, че през това време социалистите няма да ползват и командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони.

Оказа се обаче, че въпреки че не ходят на работа, те ще вземат над 1000 лева месечно, което е 1/3 от заплатите им. Останалите 2/3 няма да им бъдат давани, защото са санкция за неоправданите им отсъствия от заседанията на парламента.

"Начинът на получаване на възнагражденията – в брой или по банков път, както и разпореждането с тях, е личен избор на всеки народен представител. Всеки народен представител може да заяви в писмена форма в дирекция "Парламентарен бюджет и финанси", отдел "Заплати", начина на получаване на възнаграждението по банков път и да посочи сметка в банка", обяснява Караянчева.

Ако пък депутат иска да си взема парите на ръка, а не по банкова сметка, си получава заплата на касата. Който не си взема парите ежемесечно, ще ги получи накуп.

Така че в крайна сметка ходили, не ходили на работа, заплатите и осигуровките на социалистите си вървят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
8
 
! Отговори
отсъствие преди 5 години
Група депутати от БСП са заминали в Турция да си приберат спонсора Митьо очите, други ще спасяват карнобатската ракия и ще пускат менте цигари и фактури.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та въобщезнае ли къде са и депутатите и Пекин на коя държава е столица !?
40
3
 
8
 
! Отговори
Червените фенери преди 5 години
Тази не трябва ли да санкциониа също и ДПС и ОП нали са уж там една коалиция пък един кворум не могат да си осигурят те къде ходят като не са на работа.
39
3
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Е как няма да ходят на работа, а пък ще взимат един куп пари? Вие знаете ли колко са хиляда лева? Все едно животновъда да си бие камшика и свините да измрът от глад! Да си депутат излиза, че е по-безотговорно и по-лесно отколкото свинаp!
38
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелата пак излъга.Вали ,гърми по 1300 кинта ще лапат червените ни любимци.Тази наредба е приета с тяхното гласуване и те много добре я знаят.
37
4
 
22
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Ха! Ето, оказва се,че народното събрание може да работи и със 122 депутати !!!! Ясно е ,че останалите 118 са излишни !!! Точка! Веднага да се редуцира бройката на депутатите до 120 ! Това го каза народа на референдум !
36
6
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
Госпожо не искам да ви обиждам. Това е най-малкото което искам. Още по-малко да омаловажавам професията Ви. Всяка работа е важна, щом е почтенна и полезна. Но не знам защо хората в България си мислят че депутатите трябва да не взимат нищо. Депутатите трябва да са най-платените в тая държава, защото най-трудното е да станеш депутат. След това е една от на-важните професии. А ние кои сме си избрали никой не ни е виновен.
35
2
 
9
 
! Отговори
санитарка до 11 преди 5 години
Какво ми е на дереджето, не измествай темата! Не може всички да са депутати, ясно! Говорим за справедливост... А за клишето с гласуването, моля, не ми вменявай вина, че те са на власт, а държавата е на това положение! Аз си върша работата, за която ми плащат, а не чакам да ме "санкционират" с 1000 лв. за отсъствие. Хайде със здраве! Няма смисъл от дебати във форума.
34
3
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 5 години
Е писмото официален документ ли е? Ццццц. То може да искаш много работи, като не са законни как да станат. Като не искат да работят, много им здраве, то и без това файда, че са там. Като не си искат парите, да ги събират и да ги дарят публично на някоя болница и хайде готово. Стига с тия циркове на кака ***.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че искат - не искат, заради правилника БСП ще взимат пари, въпреки нежеланието им. С хубави правилници са се уредили в Парламента! По същия правилник и Герб бягаха от заседанията и също си взимаха парите.
32
2
 
16
 
! Отговори
санитарка до инженер преди 5 години
И защо, какво не разбрахте, като сте инженер!? Не говорим за заплати, а за получено възнаграждение, при положение, че не присъстват и не работят! Защо трябва да влизам в обяснителен режим, вие мислите, че санитар е обидно да се сравни с депутат! Няма да ви разяснявам, какво всъщност имам в предвид, защото се обидихте, че една санитарка си позволи да изкаже мнение. Моите уважения, имам средно-специално образование, но животът може да скрои номер на всеки! Не бъдете високомерен!
31
3
 
4
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Ако БСП не идват на работа до края на мандата на това правителство, ще им се изплатят 1 700 000 лева заплати. Мисля си, че това е една много добра сделка за България.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 26Е след като отхвърлиха гласуването за заплатите, ще си контактуват с писмо ! Cкоро може и парламанта да се разпусне гробажиите ще си идат по селията и гласуването да става с писма. Колкото и да се напъваш *** нагазили сте в голяма тиня.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не е ли най-логично просто да освободят местата и толкоз?Избирали са ги за да гласуват закони, а не да се шляят по партийна поръчка. Съвсем отделен е въпроса за умствения багаж, на тея, дето са глсували за БСП.
28
2
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
хахха, е щом па ставало с писмо. Язък че са депутатите, а кухи на ***. Като не искат да работят да си направят отвод и айдее по селията от където са.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им се плащат само командировъчни за храна и спане, и то за времето когато са в парламента и заседават. През другото време да работят по родните си места, това което са работили преди да са избрани за депутати, и да получават заплатите, които са получавали тогава.
26
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Надявам се избирателите им да ги уволнят...
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тази нали и пратиха писмо, че се отказват да не го е помислила за суджук и да го е изяла, не е суджук - писмо е.
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те пък гербейразите като ходят нанасят единствено вреди и щети на народа!Ходят само за големите пари!Да се махат и те!
23
9
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
И какво от товаа?? Народа не иска БСП да не взимат заплати, а да работят. И следствие на тая работа народа да живее по-добре и да взима по-големи заплати. Смешници, с Кори на чело.