Въпреки решението: Соцдепутати взели пътни и командировъчни

В понеделник и вторник червените депутати ползвали служебни коли
22 фев 2019 14:45, Василия Пейчева
25
Въпреки решението: Соцдепутати взели пътни и командировъчни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки решението на Корнелия Нинова парламентарната група на БСП да напусне парламента и червените да не взимат пари от Народното събрание, 16 депутати от левицата са взели пътни, а 19 дневни командировъчни за 18 и 19 февруари. В понеделник и вторник са ползвани и служебни коли от БСП. Това разясни шефката на парламента Цвета Караянчева.

Още по темата

"Ако Корнелия Нинова не може да си контролира парламентарната група, е неин проблем. Аз няма как да наложа административни санкции или по някакъв начин да се произнеса еднолично или да променя правилника", коментира Караянчева.

Вчера Корнелия Нинова в писмо до председателя на Народното събрание обяви, че от парламентарната група се отказват от възнагражденията си, докато отсъстват от пленарните заседания. Днес обаче Караянчева уточни, че соцдепутатите ще продължат да получават 1/3 от заплатите си, които са около 1000 лева, тъй като така е разписано в правилника.

Тя добави и че писмото на Нинова, че депутатите от БСП се отказват от заплатите си, е само една декларация.

"Всеки народен представител има право да заявява дали иска да ползва командировъчни или дневни. Няма как да огранича това тяхно право, което им е дадено по правилник. Всеки народен представител има право на законодателна инициатива и ако иска някой от групата на БСП да направи законодателна инициатива, е добре дошъл в Народното събрание", каза още Караянчева.

Шефката на парламента коментира и че не е провален днешният парламентарен контрол и уточни, че въпросите към министрите са преформатирани в писмени.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
Кр. Маринов преди 4 седмици
Да живее Боко тиквата!
23
1
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 4 седмици
До 14. Тъ.п коментар. Ако през 2013 ГЕРБ постъпваха глу.паво да не влизат в зала, това не оправдава БСП да правят същото.
22
4
 
8
 
! Отговори
Една приказка преди 4 седмици
Червените са царе на муфтата и авантата!На времето,преди 10 ноември 1989 година,партийният секретар на службата беше станал за смях пред нас младите служители,че всеки ден,на обяд,със служебният автомобил ходеше до един заводски стол,да си взема храна за вкъщи,че там порция постен боб била 9 стотинки?!?Да не говорим,че на служебни мероприятия се излагаше с лакомията и простотията си,да се наяде и напие,като донски казак?!?Защо си мислите,че нещо се е променило от тогава до сега,в БКП/БСП???
21
4
 
7
 
! Отговори
пинокио преди 4 седмици
куманистите и техните платени за жълти копейки тролове лъжат повече от г-жа лъжа.ама кой да им вярва
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Kyманиза koзината си мени но нрава не!!!!!
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Стига сте ни отклонявали вниманието с глупости. Бензина скочи с 9 ст за седмица. Защо не пишете за него.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Трето, напишете в новите правила, тъй като е във вашите ръце това да не се дават заплати, когато не се ходи на работа. Не една трета, не две трети, не половин“, каза Нинова. По думите й, когато не ходиш на работа, не трябва да получаваш заплата. „Намаляваш заплатата на депутатите, замразяваше ги и постигаш ефекта на справедливост“, допълни Нинова.
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Първо, намалете заплатите на депутатите, каквото предложение сме внесли. Три месеца стои на бюрота на г-жа Караянчева и няма движение по този законопроект.

Второ, замразете заплатите на депутатите, след като ги намалите. Не е нито морално, нито икономически обосновано и е много несправедливо заплатите на депутатите да растат всеки три месеца с ръста на средната заплата, когато два милиона и половина българи живеят на прага на бедността.
16
7
 
6
 
! Отговори
манупулирате преди 4 седмици
Решението на ПГ на „БСП за България“ да не взимаме никакви пари, командировъчни и всичко останало взехме в сряда на общо събрание на парламентарната група. Разбирам, че в понеделник и вторник преди решението на парламентарната група, колегите са си ползвали командировъчните в избирателните райони и го намирам за естествено. Не може в понеделник и вторник да изпълняваш решение, което сме взели в сряда“
15
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да не реве Караянчева-в петък има едва по 20 души в залата.Нали ако гласуват за отсъствие без заплата и тяхните хора ще загазят.Никога няма да го гласуват.
14
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С камъните на гербаджии по тяхната глава.Те като не влизаха в парламента беше добре нали?
13
12
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 седмици
Проблемът може да се реши лесно... - КУРнела да посочи на кой дом ще дарят парите, а ние ще проверим...
12
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Без заплати! Само на командировъчни за храна и спане, и то за дните, когато са в заседателната зала! Алчни популисти!
11
5
 
14
 
! Отговори
ВАЖНО ПОЯСНЕНИЕ преди 4 седмици
Депутатите имат по 80 дни отпуск в годината! Може да проверите и сами! В момента депутатите от БСП просто са в отпуска! А тези, които са предпочели да не заявяват, че искат да се възползват от отпуската си, муха ги ужилила бедните милионерчета! Викаш, че те на 1000та лева разчитат! СМЯС В ЗАЛАТА!
10
4
 
18
 
! Отговори
кyманиз преди 4 седмици
Кръв повръщам -
пари не връщам...
9
4
 
9
 
! Отговори
??? преди 4 седмици
Е, и?
Големия проблем с жабите в НП Рила?!?
Страшно велика журналистика!
Поне малко срам нямате ли? И вие сте от народа , но сте глухи за проблемите му!
Срам за всяка нация са такива ДЖурналя!
8
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Алоуууу,последните двама нещо сте се объркали.На власт сега са баш комунистите,ако не знаете.
7
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Комунистите вземат , не дават. След 1944г. вземаха фабриките ,банките и земята уж за общо ползване.След 1989г. си ги разпределиха.
6
8
 
19
 
! Отговори
Върла комуняга преди 4 седмици
Какво искаш от комуняга Той (тя) може само да лъже, краде, убива, интриганства.Колко пъти идваха на власт - резултата ясен - сполука и клепоухия плъх - (призидент )- руски ***
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По интересното е каква работа се върши в това събрание само данъци ли ни гласуват. Докога ше ни щавят. Така ли ще пълнят хазната като ни съдират по 5 кожи. Какво произвеждаме какво изнасяме с какво допринасят дупетатите за добруването на народа респективно държавата. С това да си играят игрички и техни фирми да прибират милиардите. Ако се направи едно задълбочено изследване ще разберете че всички ключови позиции в държавата се държат от хора близки до дупетатите. Случайни хора няма там.