Цветанов обеща: Догодина доходите с 10% нагоре, страната е стабилна

ГЕРБ ще остави 7% преференции, заяви той в Сандански
23 фев 2019 12:52, Александър Попов
680
Цветанов обеща: Догодина доходите с 10% нагоре, страната е стабилна
Снимка: Булфото, архив

Очакваме ветото на президента по промените Изборния кодекс, след което дебатът ще продължи в парламента. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Сандански след откриването на 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ.

"Ще оставим досегашното състояние със 7% преференции, за да не може да бъдем укорявани, че нарушаваме или отнемаме права", каза още Цветанов.

Той припомни, че има 10 държави в Европейския съюз със затворени пропорционални системи.

"В тях преференции няма. Има 5 държави, в които се прилага преференция, която е с тежестта на един мандат, както предвидихме в приетата норма в българският парламент. Предизвика се едно създаване на напрежение и ние като една отговорна партия, следвайки принципа, че законодателството не трябва да бъде на инат, се съгласихме на промени", добави Цветанов.

Той отбеляза, че когато за първи път през 2007 година, БСП са въвели преференцията, то тогава тя е била 15%, тоест никой не е можел да се възползва от пренареждането на тези пропорционални листи.

"В ГЕРБ направихме така, че при 7 % да може да бъде възможно пренареждането на партийните листи. Тук мога да кажа, че всеки един има възможността да участва и мажоритарно, когато се издига от Инициативен комитет", отбеляза Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той припомни, че при предишната промяна на Изборния кодекс, от ПП ГЕРБ са направили така, че да има минимални изисквания пред всички онези, които преценят, че биха могли да спечелят един депутатски мандат и такъв за общински съветник.

Той допълни, че ГЕРБ не се е отказала от машинното гласуване, а е удължен срока, за да може да се гарантира сигурността при гласуване по този начин.

"Напрежението в българския парламент ще продължава да нараства, но това всъщност показва, че ние се справяме добре", заяви Цветанов.

Като пример за това, той посочи допълнителните средства, които са били осигурени за българските общини. Цветанов отбеляза, че с тези средства ще бъдат решени проблеми в градове и села, което е станало възможно благодарение на излишъка в бюджета. Той заяви, че заради стабилността на България, през следващата година ще бъде направено увеличение с 10 % на всички доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


680
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
455
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С този екземпляр ГЕРЕБ твърдо вървят към загуба на изборите.
454
1
 
14
 
! Отговори
хахо преди 5 години
Тъй,тъй Цецко.Дигаш заплатите лично.2019-та ли сме в България или 1919-та в Русия?
453
1
 
7
 
! Отговори
Ромримува преди 5 години
Гладувам се римува с гласувам.
452
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки лъже в тази държава. Когато ги вдигнат с 30% тогава да се тупат в гърдите. До тогава няма да гласувам за нукого.
451
2
 
22
 
! Отговори
11 преди 5 години
Прогнозите за догодина са, още минимум 100000 българи ще напуснат страната, е техните доходи ще се вдигнат. Ще останат гербаджийските семейства цоцащи от еврофондовете.
450
1
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Обещава, ако са на власт. Ако не са, може и с 20% да порастнат. Да тия н.... тая стабилност.
449
2
 
21
 
! Отговори
Кьовеши преди 5 години
Цецо шестапартаментов, а ние обещаваме до края на годината да те пратим на политическото бунище, или по-вероятно - в затвора! Впрочем, я да ни обадиш КОЙ нареди на вашия лакей и ГЕРБаджийско нищожество в Европарламента да гласува против Лаура Кьовеши? НаПИКали сте се от страх, нали, защото спечели ли румънката, жална ви майка Цецкина на тримата дебелаци и на цялата ви престъпна ***!
448
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
като е стабилна защо хората са непрекъснато на улицата не мислят като гласуватпък после искат детска градина спиране на строеж между блоковете и какво лиоще не мислете с главите си защото сега е късно
447
1
 
15
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 5 години
ТАКА ОБЕЩАВАШЕ И ЧАУШЕСКУ НЯКОЛКО ДНИ ПРЕДИ ДА ГО ПОДГОНЯТ. ПОМНИТЕ ЛИ, КАКВО СТАНА ПОСЛЕ?
446
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НСИ- ИНФЛАЦИЯ ЗА 2018Г- 2%
445
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
478, КАЖИ ОТ КЪДЕ ЧЕРПИШ ИНФОРМАЦИЯ, ЗАЩОТО НСИ, ЕВРОСТАТ И ЕВРОПЕЙСКА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ /ПОЛЗВАЙ ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ И КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ В НСИ/КАЗВАТ ДРУГО.
444
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страната е стабилна като пръч на лед, според Цвъчко
443
1
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
То НСИ отчитат всяка година 10%ръст на доходите. Борисов ги вдигна тази година, Цветанов обеща за следващата?????Скоро ще сме с най-високи доходи в Европа и ще се решат проблемите на работодателите.Тук ще дойдат немци, французи и швейцарци ще подобрят ефективността и ще стане рай.Кажете на КНСБ да не харчи 200 000 000 за внос на работници.
442
1
 
15
 
! Отговори
РА преди 5 години
Всички стоки поскъпват още първото тримесечие на тази година с повече от 10%,до края на годината ще са скочили с поне 50%,и тоя гном ми обяснява как държавата била стабилна и доходите догодина щели да скочат с 10%.Айде сега някой да ми каже къде е положителното в тези цифри.
441
3
 
13
 
! Отговори
Oт село преди 5 години
Много коментари много нещо.Я коментирайте за 30 години гадните *** какво са построили и направили за държавата и народа.
440
3
 
12
 
! Отговори
В САЩ се търси преди 5 години
вече калчища, Цвъки ще сее коноп и ще ни направи богати, ще заместим Колумбия!
439
2
 
15
 
! Отговори
Hermann преди 5 години
Догодина ГЕРБ няма да са на власт,бе!А ти си *** изглеждащ предател,Цветанов! Уран ще добиваш и ще се радваш на милостиня,***!
438
1
 
23
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
"""Догодина доходите с 10% нагоре, страната е стабилна""",а цените с 20% нагоре,а държавата непрекъснато се клати или я клатят,което не е трудно.Нека бъдем реалисти
437
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната лъжа........
436
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ал Божков трябва да си даде прякора на Цецо -господин десет процента ! С такова свежо ,светло личице как да не му се довериш на този хубавец . Сега като ни дадат 10 процента от горе и след това данъците ше вдигнат и парите пак ще се върнат при тях. Герб за 12 години съществуване да е произвело нови лица за лидери? Лидерите едни и същи ,няма приемственост ,все така стара добра кому/нисти/ческа партийна линия. Вождове до гроб !