Цветанов обеща: Догодина доходите с 10% нагоре, страната е стабилна

ГЕРБ ще остави 7% преференции, заяви той в Сандански
23 фев 2019 12:52, Александър Попов
680
Цветанов обеща: Догодина доходите с 10% нагоре, страната е стабилна
Снимка: Булфото, архив

Очакваме ветото на президента по промените Изборния кодекс, след което дебатът ще продължи в парламента. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Сандански след откриването на 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ.

"Ще оставим досегашното състояние със 7% преференции, за да не може да бъдем укорявани, че нарушаваме или отнемаме права", каза още Цветанов.

Той припомни, че има 10 държави в Европейския съюз със затворени пропорционални системи.

"В тях преференции няма. Има 5 държави, в които се прилага преференция, която е с тежестта на един мандат, както предвидихме в приетата норма в българският парламент. Предизвика се едно създаване на напрежение и ние като една отговорна партия, следвайки принципа, че законодателството не трябва да бъде на инат, се съгласихме на промени", добави Цветанов.

Той отбеляза, че когато за първи път през 2007 година, БСП са въвели преференцията, то тогава тя е била 15%, тоест никой не е можел да се възползва от пренареждането на тези пропорционални листи.

"В ГЕРБ направихме така, че при 7 % да може да бъде възможно пренареждането на партийните листи. Тук мога да кажа, че всеки един има възможността да участва и мажоритарно, когато се издига от Инициативен комитет", отбеляза Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той припомни, че при предишната промяна на Изборния кодекс, от ПП ГЕРБ са направили така, че да има минимални изисквания пред всички онези, които преценят, че биха могли да спечелят един депутатски мандат и такъв за общински съветник.

Той допълни, че ГЕРБ не се е отказала от машинното гласуване, а е удължен срока, за да може да се гарантира сигурността при гласуване по този начин.

"Напрежението в българския парламент ще продължава да нараства, но това всъщност показва, че ние се справяме добре", заяви Цветанов.

Като пример за това, той посочи допълнителните средства, които са били осигурени за българските общини. Цветанов отбеляза, че с тези средства ще бъдат решени проблеми в градове и села, което е станало възможно благодарение на излишъка в бюджета. Той заяви, че заради стабилността на България, през следващата година ще бъде направено увеличение с 10 % на всички доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


680
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
1
 
25
 
! Отговори
татул преди 5 години
Преди седмица височайшии каза ,че вдигадоходите подразбирайки се за тази год.Ако е изпратен да посмали ,значи публиката е длъжна да рупа повсяко време.Целта е да го каже тихо,та хората без интернет да са чули първото.Инак кич и показване.Чувства се нагло самодоволство.
414
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ,Цвърко,вече съм спокоен,щом си обещал.Да живее ГЕРБ,да илядолети.
413
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10% увеличение на заплатите, 20%-30% увеличение на парно, ток, вода, храна и др....За лекарства и изследвания...не говорим!
412
2
 
27
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Пир , преди чума . Яжте и пийте , братя и сестри - след нас нищо няма да остане
411
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свещенна простота! Този още не се е усетил че Бойчето още в понеделник му сложи на простора оа***** ***!
410
5
 
16
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
И гроб и БСП, всички са АЛЧНИ ***.
409
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те затова обезлюдиха страната. Страната вече е София и подложи на контрол със всякакви средства. Боко като бивш кмет го е осъзнал.
408
12
 
13
 
! Отговори
Социалист преди 5 години
Когато дойдат БСП ще уволнят всички държавни служители които сега ГЕРБ хрантутят и парите от спестените заплати на държавните хрантутници ща раздадат на частните фирми които да ги дават като бонуси към заплатите на работниците.
407
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да се пеньите и да се не пеньите - ГЕРБ отново ще спечелят изборите.
406
3
 
25
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Аха,още 10% вдигане на заплатите на държавните срлужители-това иска да каже.С една дума-гласувайте за нас,държавни хрантутници,пак ще ви вдигнем заплатите!
405
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като изберем БСП и полицията ще тръгне по фирмите на проверка и която фирма дава малки заплати моментално се национализира и още от другия ден се дават на работниците големи заплати + компенсация за последните 2 години ниска заплата.
404
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо, сега вече и да се разпорите от обещания, никой не ви вярва. Идете си с мира.
403
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да като изберем кметовете на ГЕРБ и доходи с 10 % нагоре и цените с 50% нагоре. От къде г-н Цветанов ще вдигне доходите от икономикант ни дето е нема или от данъците по скоро то данъците. Ако не е от това от нови заеми. Мерси.
402
2
 
26
 
! Отговори
Цвента Цветан преди 5 години
FU цвъки. Дано бял ден да не видиш. Алчен наглец.
401
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изметете ги тези ***!
400
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некомпетентни и некадърнни гербаджии! И сега с нетърпение очакват ветото на Радев за изборния закон, за да се измъкнат от кашата, в която сами се набутаха. И ще се съгласят с ветото с пълно единодушие.
399
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КО КАЗА, КО?
398
4
 
0
 
! Отговори
Веселие с ръпон преди 5 години
*** Йотов да се подмиеш казали левентите с лъскавите очета и то не само отишло ами и търчейки от ахнално вълнение завело тъща си на подмийката да си умие залепналата хартийка ия оставило да га гньетът като й рекъл-тва ти е зарад дет ме изложи пред Партията, Парламента и Народите на България, Европа и другите небългарско-неевропейски народи
397
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов предполага ама Борисов разполага...А и какво са някакви си 10%,когато инфлацията е повече...Освен това на западните с 10 пъти повече са заплатите...кога ще ги стигнем...А те не ни чакат...
396
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Индивидът снощи беше наврян в *** ауспух от Корнелия.