Цветанов обеща: Догодина доходите с 10% нагоре, страната е стабилна

ГЕРБ ще остави 7% преференции, заяви той в Сандански
23 фев 2019 12:52, Александър Попов
680
Цветанов обеща: Догодина доходите с 10% нагоре, страната е стабилна
Снимка: Булфото, архив

Очакваме ветото на президента по промените Изборния кодекс, след което дебатът ще продължи в парламента. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Сандански след откриването на 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ.

"Ще оставим досегашното състояние със 7% преференции, за да не може да бъдем укорявани, че нарушаваме или отнемаме права", каза още Цветанов.

Той припомни, че има 10 държави в Европейския съюз със затворени пропорционални системи.

"В тях преференции няма. Има 5 държави, в които се прилага преференция, която е с тежестта на един мандат, както предвидихме в приетата норма в българският парламент. Предизвика се едно създаване на напрежение и ние като една отговорна партия, следвайки принципа, че законодателството не трябва да бъде на инат, се съгласихме на промени", добави Цветанов.

Той отбеляза, че когато за първи път през 2007 година, БСП са въвели преференцията, то тогава тя е била 15%, тоест никой не е можел да се възползва от пренареждането на тези пропорционални листи.

"В ГЕРБ направихме така, че при 7 % да може да бъде възможно пренареждането на партийните листи. Тук мога да кажа, че всеки един има възможността да участва и мажоритарно, когато се издига от Инициативен комитет", отбеляза Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той припомни, че при предишната промяна на Изборния кодекс, от ПП ГЕРБ са направили така, че да има минимални изисквания пред всички онези, които преценят, че биха могли да спечелят един депутатски мандат и такъв за общински съветник.

Той допълни, че ГЕРБ не се е отказала от машинното гласуване, а е удължен срока, за да може да се гарантира сигурността при гласуване по този начин.

"Напрежението в българския парламент ще продължава да нараства, но това всъщност показва, че ние се справяме добре", заяви Цветанов.

Като пример за това, той посочи допълнителните средства, които са били осигурени за българските общини. Цветанов отбеляза, че с тези средства ще бъдат решени проблеми в градове и села, което е станало възможно благодарение на излишъка в бюджета. Той заяви, че заради стабилността на България, през следващата година ще бъде направено увеличение с 10 % на всички доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


680
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
2
 
21
 
! Отговори
Що тъй ся ? преди 5 години
>ЦвЦв - ще вдигаме заплати >Народа - Ха ха ха - пак лъже тоя >ЦвЦв - вървим към добро >Народа - оставка, оставка , съд ! >ЦвЦв - няма друга алтернатива !>Народа - 99% уууууу , 1% - *** - браво
394
2
 
32
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
жалъкпо-жалъкнай-жалък цв цв
393
1
 
27
 
! Отговори
Туд преди 5 години
Вече няма кой да се хване на приказките им. Така както опищяха света, че увеличават с 20 % учителските заплати. Отпускат пари на училищата, които не стигат. Заплатите ще стигнат минимума. Иначе ще спрат допълнителните пари, които плащаха до сега. Само настройват хората , че на едни дават, а на други не.
392
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този го потупаха по рамото в щатите и забрави колко е пр0ст. Днков беше прав за феодализма, но той е на държавно ниво. Смееха се на Бай Тошо за лафовете, ама те го надминаха. Толкова васална държавата не е била никога. И сега какво? Само пътища и спортни зали ли ще се строят или ще се обрули народа я за саниране, я за нещо друго.
391
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде, предавай Богу дух вече!Животно.
390
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой замисли ли се (едва ли) тези 10% от къде ще ги вземе???Да не мизлите че ще ги извади от своя джоб????Неее, от вас ще ги вземе под вид на данъци, такси, момояполни структури и всякакви други СХЕМИ.И не само парите за 10те процента ами мноооого повече.Та тези мнооого повече да бъдат ОТКРАДНАТИ от него и Баце през обществените поръчки, нагласени търгове и т.н.Ама нали вие сте прости и той е *** та що ви требе да мислите.П.П. Не живея в Бг и не ми пука дали ще се самоизтребите .....
389
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме си БСП обратно,може и АБВ,стига вече ГРОП,не се справят добре,предадоха държавата и гражданите.И освен това Бойко и Цвъ са във конфликт.
388
1
 
21
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Ако сложи още една нула по бива.
387
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само пълен инфантил може да се върше на лъжите цветанови и бокови.Проблема е че в Бг 90% са такива "пълни инфантили".*** балкански телета, основно от прованса.
386
1
 
39
 
! Отговори
скърцане със зъби преди 5 години
Др. Цветанов е най-най-най-одиозната личност, когото съм имала нещастието да видя през живота си. Снощи се чудих, аз ли съм се изнервила или на всички действа така. Сега виждам, че реакцията ми е била нормална :)
385
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да повярваш на ЦЦ и ББ е като да повярваш на ало-зимамниците!!Приятно вЕрване............
384
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Развърза торбата с лъжите преди изборите.
383
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Кобурга и станишев България процъфтяваше а еврофондове НЯМАШЕ.При Тиквите ако не са еврофондовете Бг щеше да е банкрутирала за 1-2 години.
382
1
 
17
 
! Отговори
от 4-ти километър преди 5 години
Минаха години,без да те забравя аз,чакам те да дойдеш,чакам те със буйна страст.
381
1
 
43
 
! Отговори
Останаха ли преди 5 години
Има ли още шарани, да гласуват за ГеРБ? За 10 години само лъжи, кражби и скандали.
380
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Аз съм *** и вие сте прости"
379
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
403 - ТИ Риторично питам ....че ТУКА БАЯ НАРОД НЕ ПОМНИ КОЛКО СТРУВА УПРАВЛЕНИЕТО НА СТАНИШКАТА....
378
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НеМинахме през много експерименти и гадости,всякакви злини и грабежи,но при БСП със Станишев и ДПС беше за предпочитане пред всички останали,макар че и те не са цвете за мирисане и не са идеални.Достатъчно експерименти сме правили,да се връща БСП,АБВ и ДПС и толкоз!
377
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евтаназия!
376
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КЪДЕ - Е БАТКО , СТАНИШЕЕЕЕВКЪДЕ Е БАТКОв замъка си, на женевското езеро, Швейцария! Посети го, уредил се е!