Социалистите от Мадрид: Готови сме за революция!

Станишев: Манифестът на ПЕС е план за бъдещето
23 фев 2019 14:00, Александър Попов
100
Социалистите от Мадрид: Готови сме за революция!
Снимка: Булфото, архив

Манифестът на Партията на европейските социалисти е план за бъдещето на Европа - свободна, демократична, справедлива и солидарна. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на втория ден на конгреса в Мадрид, на който ще бъде приет манифестът за европейските избори, озаглавен "Нов социален договор за Европа", съобщава БТА.

На форума присъства испанският премиер и лидер на Испанската социалистическа партия Педро Санчес, който е и домакин на конгреса. Тук са и премиерите на Португалия и Швеция, както и председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Удо Булман и общият кандидат на ПЕС за председател на ЕК Франс Тимерманс.

"Всички от нашето семейство са много доволни от този манифест. Вчера вечерта имахме вечеря на лидерите, която продължи до полунощ, и всички са на мнение, че той не е просто декларация за намерения, това е план за бъдещето на Европа", коментира Сергей Станишев пред български журналисти.

В началото на изказването си на конгреса Сергей Станишев благодари на испанския премиер Педро Санчес за топлото посрещане в Мадрид и за това, което е направил за Испания и за Европа през последната година. Той пое риска да изведе хората на Испания от отчаянието и да даде перспектива и надежда, той възвърна оптимизма, отбеляза Станишев. Президентът на ПЕС изрази притеснение от действията на Народната партия и дясноцентристката "Сиудаданос" в Испания, които "избелват" образа на екстремната десница, дават й нова легитимност. "Те са готови за свещен съюз с дявола", подчерта Станишев по повод предстоящите предсрочни избори в Испания на 28 април.

"Наша мисия е да не отстъпим пред национализма", заяви още той. Според него европейските социалисти могат да спечелят предстоящите избори, ако са единни и останат близо до хората.

Председателят на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Удо Булман коментира, че са дошли в Мадрид да започнат социалната революция. Искаме Европа да бъде справедлива, свободна и устойчива и тази промяна започва от Мадрид, посочи той.


100
Още от Политика
Цветанов обеща: Догодина доходите с 10% нагоре, страната е стабилна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дали съм за демократичен социализъм да дали това значи че съм против патриотизма не.Но дали значи меч съм против американския империалустичен неолиберален икономически нацизъм да определено а дали съм за Сергей не такава мижитурка за лидер не признавам.На Европа и трябва напълно нова политика и в ляво и в дясно, ето това не може да стане с бивши активни борци.
72
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И кое от това иска Сергей и защо да го иска.А ако не го иска всъщност ляв ли е ми май не май и той е готов като Нинова и за съюз с фашистите.Цялата тоталитарна *** вън от Европа и комунистическата и нацистката и всичките в бежански лагер при шефа им Тръмп.
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да сте чули нещо такова от Сергей.Той не ще да вдига стандарта на бедните щото ако това стане няма да го има пройзведения от нладовия конфликт вот който го държи на власт точно както и фашистите не искат мир между местни и чужденци защото така ще изгубят привокирания от икономически и етнически проблеми вот.За пряка демокрация не щат да чуят, щото в нея всички политици и леви и десни са излишни.А справедливо разпределение на труда не щат, защото тива значи политиците да останат без заплати.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Иха неолибералния фашист и бивш сталинист Сергей който разбира само от доноси диктатура и джендъризъм ще бори фашистите и това доживях едни фашисти ще бият други.А народа така или иначе ще го дух.а юнашки нали.Сергей не е ляв а прикрит крайнодесен измамник.Една истинска лява партия ще предложи първо повишаване на стандарта на бедните до този на богатите второ пряка демокрация к трето не изравняване а справедливо разпределение според нвтоварването и значението за обществото на даден вид труд.
69
2
 
8
 
! Отговори
патриот преди 3 седмици
СЕРГЕИ---ЕВРОПА --СВОБОДНА И ЕВРОПА--СОЛИДАРНА СА ДВЕ ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИ НЕМА КАК ДА СИ СВОБОДЕН И ДА СИ СОЛИДАРЕН НЕГРАМОТНИКО
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЩЕ ПОВЯРВАМ НА БГ СОЦИАЛИСТИ ГА НАПРАВЯТ 13 ЗАПЛАТА ЗА ЛЯТНА ОТПУСКА И 14 ЗАПЛАТА ЗА КОЛЕДА КАТО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ, А ТО Я ПОГЛЕЖ- 1.1995Г/2.1997Г- 2544% ИНФЛАЦИЯ, 2007/2009Г ИНФЛАЦИЯ 34%- ДО ТОГАВА ДА СЕ "СВИЯТ, СНИЖАТ"- КАК КАЗВАШЕ БАЯ ВИ ТОША.
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами то във Венецуела за 100-тен път се видя какъв е резултата от социалистическите "революции" - равенство на всички в мизерията. Нещо шопско има в социалистите - "аз не мога да съм богат(щот съм си прозд и мързелив), но искам Вуте да стане беден като мене". Какво като е по-умен и работлив от мен! Айде де, ша си купува нов джип ... и ша ми създава комплекси.
66
2
 
3
 
! Отговори
army of genders преди 3 седмици
...sexual revolution...
65
3
 
8
 
! Отговори
Драго преди 3 седмици
Социалистите имат мислене на паразити. Те не произвеждат нищо, а получават заплата. Социализма е една вредна религия пълна със заблуди и увреждаща мисленето на младите хора.
64
2
 
6
 
! Отговори
БЕЗОБРАЗИЕ и ПОЗОР! преди 3 седмици
Станишев как има ЛИЦЕ да се радва на "СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ"??? МОже би за ОБЛАГИТЕ на участващите,които ЗАГРАБВАТ имоти,имущество на средната класа и ги пращат без нищо в затънтени краища или ги разстрелват.
КОЙТО е ПРЕЖИВЯЛ такава "революция"-знае.
А ГОРКИТЕ социалисти- западняци,те си мислят, че това е "героизъм".. Те нямат представа за жестокостта на бедняци,з%игани,мигранти,когато им СВИРНАТ и кажат- "нападайте къщите,влачете каквото можете или се настанявайте вътре.
Добре,че имат Крал
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ех да имате късмета да ви дойде Кьовеши като прокурор
ще имате да мечтаете за революция!Всички нагли комунисти в затвора.
62
3
 
18
 
! Отговори
Додо преди 3 седмици
Станишев е христоматиен пример за еврейски елит! Роден не със сребърна , с директно със златна лъжичка в устата, син на юдеокомуниста Григор Станишев, израсъл с непоколебимо чувство, че всички гои са задължени да се отнасят с него като с бог! И така, от рождението си, та до ден днешен се е впил като кърлeж удобно, на елитни службички в йерархията на поствоенна Европа, винаги назначаван и никога неизбиран, с едно нагло, присмехулно-арогантно отношение, като поражда ярост във всеки нормален човек!
61
6
 
11
 
! Отговори
Венсеремос Станишев преди 3 седмици
Станишев: Готови сме за революция!

Калашниците любезно предоставени от Путин вече са раздадени и сега се чака само сигнал от Кремъл за да започне революцията.
60
2
 
2
 
! Отговори
До Кратун преди 3 седмици
Прав си.
Но остана едно място.
Изглежда рецептата е много жега, море и пури, аааа да и никакъв петрол ( не за друго, но да не се полакоми някой съсед).
Те тогава революцията върви плавно и спокойно половин век и нагоре даже и без тоалетна хартия и само на банани за хляб!
59
6
 
0
 
! Отговори
Българче от чужбина преди 3 седмици
До :60

Умнико ,Ривера има споразумение ПП,които имат и с ВОХ. Но пък гласува заедно с ВОХ . В политиката не всичко се казва . И не засягай познанията ми по испански .Умник
47412
58
4
 
0
 
! Отговори
Няма дилема преди 3 седмици
След като разбрах името на домакина вече ми се изясни защо “хер Флик” го организира там!
:-)
57
1
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 3 седмици
С грешка си грандульон. Точно Ривера не подписа в Андалусия договор с ВОХ. А само ПП.Дано научиш испански по-добре от мен.....Чети!
56
3
 
2
 
! Отговори
Българче от чужбина преди 3 седмици
До; 58 емигрант

Това ,че живееш 22 години в емиграция / Испания / те прави специалист по испанските политически партии .? Все едно аз да кажа ,че след като съм висок 200см .имам по правилен поглед върху политиците на Испания. Но това не е така . Виж фактите : Ривера в някой провинции подкрепяПСОЕ и в други ПП. А сега и с фашистка партия . Единственото го интересува властта . Прогледни и порасни.
55
4
 
1
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 3 седмици
Ахххх, българче в чужбина. Много си мъничко и неосведомено.
54
4
 
1
 
! Отговори
Българче от чужбина преди 3 седмици
До :Емигрант -55.

А ти знаеш ли кой е Ривера и каква е идеологията на тази партия . .„ Най добрия ” политик заедно с отявлени фашисти като VOX в борбата за кокала . По добре мълчи . Че спечели ли десницата ще трябва да си тръгнеш.