Социалистите от Мадрид: Готови сме за революция!

Станишев: Манифестът на ПЕС е план за бъдещето
23 фев 2019 14:00, Александър Попов
100
Социалистите от Мадрид: Готови сме за революция!
Снимка: Булфото, архив

Манифестът на Партията на европейските социалисти е план за бъдещето на Европа - свободна, демократична, справедлива и солидарна. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на втория ден на конгреса в Мадрид, на който ще бъде приет манифестът за европейските избори, озаглавен "Нов социален договор за Европа", съобщава БТА.

На форума присъства испанският премиер и лидер на Испанската социалистическа партия Педро Санчес, който е и домакин на конгреса. Тук са и премиерите на Португалия и Швеция, както и председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Удо Булман и общият кандидат на ПЕС за председател на ЕК Франс Тимерманс.

"Всички от нашето семейство са много доволни от този манифест. Вчера вечерта имахме вечеря на лидерите, която продължи до полунощ, и всички са на мнение, че той не е просто декларация за намерения, това е план за бъдещето на Европа", коментира Сергей Станишев пред български журналисти.

В началото на изказването си на конгреса Сергей Станишев благодари на испанския премиер Педро Санчес за топлото посрещане в Мадрид и за това, което е направил за Испания и за Европа през последната година. Той пое риска да изведе хората на Испания от отчаянието и да даде перспектива и надежда, той възвърна оптимизма, отбеляза Станишев. Президентът на ПЕС изрази притеснение от действията на Народната партия и дясноцентристката "Сиудаданос" в Испания, които "избелват" образа на екстремната десница, дават й нова легитимност. "Те са готови за свещен съюз с дявола", подчерта Станишев по повод предстоящите предсрочни избори в Испания на 28 април.

"Наша мисия е да не отстъпим пред национализма", заяви още той. Според него европейските социалисти могат да спечелят предстоящите избори, ако са единни и останат близо до хората.

Председателят на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Удо Булман коментира, че са дошли в Мадрид да започнат социалната революция. Искаме Европа да бъде справедлива, свободна и устойчива и тази промяна започва от Мадрид, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
15
 
! Отговори
емигрант преди 5 години
Toзи изобщо си няма понятие кои са испанците от партията на гражданите начело с Алберт Ривера.Последният засега е най-добрият политик.Останалите са пълна скръб.Какво да го правиш Сергейко?Болшевишко дете.
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия пак революция! а след революцията какво, отново глад и мизерия?
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЯ ли ще прави революция? Да видя пък няма да повярвам. Ами заплатата от 12 000 евро ще иде у ряката. Революция ще бъде направена, но не от такива като него. Първо да каже какво мисли за `жълтите жилетки`. Или няма мнение?
45
1
 
18
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Станишенко не трябваше ли вече да е в пандиза,а Цацаров???Помним далаверата му с "излъскване имиджа на България", когато в сметката на сегашната му жена постъпиха едни милиони държавна пара.Помним и заменките " кон за кокошка", при което държавата загуби 2 млд евра( информация от пресата)??? Имаше и едни секретни документи ,които изчезнаха???По негово време като премиер едни пари постъпиха в сметките на Елена Йончева,които сегс се разследват??? Много въпросителни към прокуратурата????
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аха - А крайцера Аврораот къде ще акостира, да даде изстрела- сигнал ?!самолетоносачът Кузя ще го изтегли на буксир до мостчето на езерото пред замъка на другаря Станишев. От там ще гърмят топовете !
43
1
 
6
 
! Отговори
Аха преди 5 години
А крайцера Аврораот къде ще акостира, да даде изстрела- сигнал ?!***!!!
42
0
 
15
 
! Отговори
Пропуснал е да каже преди 5 години
че бъдеща Европа ще бъде джендърска. Нали точно ПЕС са за джендърската конвенция! Нали точно този продажник натиска БСП да я подписват!
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Дали всички в ПЕС са като този, на който баща му е масов убиец?Станишев - бъдещият Ленин... на Европа! Ха-ха-ха!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали всички в ПЕС са като този, на който баща му е масов убиец?
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провалил се премиер ще управлява Европа .....уууууууужассссссс..
38
1
 
18
 
! Отговори
Благой преди 5 години
Този революционер-социалист да не забрави да си закопчае копчетата на шинела когато тръгне да прави революцията. Тоя пършивец е получил висше образование като е "написал" дисертация на тема : "Колко на брой и колко големи трябва да са копчетата на шинела на войника " !!! И този революционер-социалист не е бил войник ,не е раборил и една минута в целия си живот !!! И този пършивец е президент на ПЕС ! ( това за кучета ли е )
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тов. Дмитриевич, ПЕС привлече ли на своя страна тов. Путин за да помогне за революцията ви с някоя и друга ракетки Калибр М?
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАЛИЙ И ТОЙ ЯХНА ЧЕРВЕНАТА КОБИЛА И РАЗМАХА СЪРП И ЧУК.
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнусарите антибългари.
34
2
 
24
 
! Отговори
Дядо Радой преди 5 години
Едва ли ще се намерят у нас глупци,които биха тръгнали на револУция заради *** и след този ПЕС - утре,вдруги ден или пък днес.
33
2
 
19
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименВ БСП още има електорат, който плаче за Станишко;))) Г-да и г-жи, кифльори и кифли, вие, как я виждате тая революция;))), а? Едене и пиене на маса? ;))) Станишев и Карадайъ, нека се борят с вятърните мелници на Запад, Корнелия, тук трябва да държи здраво на национализма, за да спечели изборите. Сър Гей Стани Шеф е евреин и той винаги ще бъде "интернаци", но никога "наци";)))
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 38Е, БАШ ПА НАТО! ХАХАХА! -ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ! НА КОЙТО НИЕ, ГЛУПАЦИТЕ - НЕОЕВРОАТЛАНТИЦИ, ПЛАЩАМЕ ДА НИ "ПАЗИ" . ТО, НИЕ ОСВЕН ОТ ТЕХНИТЕ ОБИРИ НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ ПАЗИМ, ОСВЕН ДА НЕ НИ НАБУТАТ ОЩЕ ЕДНА БАЗА БЕЗ НАЕМ, ТЕЦ-ове С ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-ВИСОК ТОК И 8 КАШОНА АВИОСКРАП...
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ РАЗБИРА ОТ РЕВОЛЮЦИЯ ДА КРАДЕ ЧУЖДИ ЖЕНИ КАТО СЕЛСКИ ЕРГЕНЕН
30
1
 
22
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Каква революция, от какво сте недоволни, че крадете и трупате пари все едно ще живеете 1000 години ли?
29
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ли плъх ще прави революция? Та той пръв напусна потъващия кораб и вече 10 години се кефи на долче вита с банкерска баница в Швейцария. Мъчи се горкият, като французите през 18 век и руснаците през 20-ти, та се забавлявали с революции... Пълен тумбак, в имение, на европейска партийна служба, революция не прави, само лъже.