30 години кой ли не опитвал да спъне нашия военно-промишлен комплекс

България нямало да плати нито лев на Русия за лицензи
Обновена: 24 фев 2019 13:05 | 24 фев 2019 12:55, Камелия Цветанова
261
30 години кой ли не опитвал да спъне нашия военно-промишлен комплекс
Снимка: Булфото, архив

За последните 30 години не една страна се е опитвала да спъва развитието на българския военно-промишлен комплекс, заяви пред БНР вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на въпрос дали чужда държава се опитва да влияе върху българската оръжейна индустрия.

Още по темата
"В миналото България беше седма-осма в света по обороти на продадено оръжие. Последните години, всъщност – през всички тези години – загубата на пазари са придружени от опити от страна на Русия да постави въпроса за т.нар. лицензи", коментира Каракачанов.

Вицепремиерът опроверга твърденията на Бойко Ноев, че България се е съгласила въпросът за лицензите да бъде обсъждан.

"Има един стар спор между България и Русия – руснаците твърдят, че военното производство в България се извършва по техни лицензии, което не е вярно. Всички български правителства досега са отхвърляли тази теза. За първи път това правителство, под ръководството на Министерство на икономиката и в частност Караниколов, прави пробив в тази българска позиция, което кара сдружението, на което Академик Воденичаров е съпредседател, да пише писмо до цялото правителство, до всички държавни власти, в което казва "с тревога научаваме, че Министерство на икономиката е поканило по своя инициатива руската страна за преговори…". Отправянето на покана от българска страна означава само едно – че България е готова готови на компромиси", заяви по-рано пред БНР.

"Подобно нещо българското правителство не си е помисляло. Това, че руската страна поставя на всяка двустранна среща въпроса за лицензите, си е тяхна политика и тяхна тактика", каза Каракачанов.

"България няма никакво намерение – не по политически причини, а поради липса на каквито и да е юридически основания – да плаща пари за лицензи или някакви други пари на трета страна за производството на нашия военно-промишлен комплекс", допълни Каракачанов.

Нямам информация, че представител на чужда държава е организирал взрив на площадка на ВМЗ-Сопот. Няма такива данни, така Каракачанов коментира изявлението на Бойко Ноев пред БНР, че по данни на британските специални служби още един агент, замесен в отравянето на Сергей Скрипал, е бил в България по време на взрива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
4
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
Месомелачката му била руска .....а , прабаба ми шиеше на Сингеровата шевна машина още от младини!
149
3
 
2
 
! Отговори
Затова малчо... преди 5 години
Защото и немския и английския и френския език спадат към латинските езикови групи .
148
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 176 А американската атомна бомба е създадена от акип от около двеста европейски физици. А основният принцип на комютъра им го направи българиньт Джон Атанасов. И сега американците ползват руски ракетни двигатели, а аз си ползвам една руска месомелачка от трийсет години. Не ги подценявай руснаците
147
4
 
2
 
! Отговори
Затова малчо... преди 5 години
Защото почти цяла Централна Европа и Великоморавия ползват този език/чехи, словаци, поляци , словенци,сърби.. / , не само българи и македонци...и определено не е само на македонци или руснаци!Да не говорим , че Паисий прави азбуката и е от Беломорска Тракия!
146
3
 
2
 
! Отговори
любопитен малчуган преди 5 години
До полезно е да се четеДа, полезно е да се чете. Щом славяните са само 3 хилядни от населението, сигурно можеш да отговориш и на въпроса защо тогава българите, които са турскоезично племе, за по-малко от един век започват да говорят масово на източно-македонски диалект, наречен български в днешно време?
145
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По данни от Омировите песни , Ахил е от земите на днешна Украйна, а неговият братовчед когото убива Хектор е от Беломорска Тракия!Азиатските нашественици , хуни, татари , печенеги и пр. , идват в Европа значително по-късно след прабългарската орда и завладяват Киевската Рус .
144
1
 
4
 
! Отговори
Малко подробности... преди 5 години
КАКТО КАЗВА подпор.ВИТМАН ОТ ВЕРМАХТА , ПОБЕДИТЕЛ В 421-ТАНКОВИ СРАЖЕНИЯ:..."НАШИТЕ СНАРЯДИ ВЛИЗАХА В ПЪРВИТЕ РУСКИ ТАНКОВЕ НА БЕНЗИН , КАТО НОЖ В МАСЛО"....Т-34, НАИСТИНА Е ПОСТИЖЕНИЕ ..НО ПЪРВИТЕ ТАКИВА ТАКОВЕ СА С БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ ...И СА ГОРЯЛИ , КАТО ФАКЛИ!СЛЕД СНАБДЯВАНЕТО ИМ С АНГЛИЙСКИ ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ , НАИСТИНА СТАВАТ ДОБРО ОРЪЖИЕ!
143
12
 
0
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 5 години
До За 168Съгласен съм, че трябва да се чете. И то - множко! Ако беше чел достатъчно, щеше да знаеш, че аспаруховите българи са турскоезично племе, което се смества с местните македонски племена. Понеже широко разпространената полигамия, само за няколко поколения турския език е изместен от майчиния език на българите - македонския. А турският продължава да се ползва само в дворците и бюрокрацията до втората половина на 8 век. Чети рожбо, чети - дори ако не ти помогне, поне няма да ти навреди!
142
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ, НЕ ЗНАМ НЕЩО ГОДНО ЗА НОРМАЛНА УПОТРЕБА ДА Е ИЗМИСЛЕНО ОТ РУСНАЦИ!ЦЕЛАТА ИМ РЕАКТИВНА АВИАЦИЯ , АРТИЛЕРИЯ И СТРЕЛКОВОТО ИМ ОРЪЖИЕ Е ОТ ПРОТОТИПИ НА ЗАПАДНИ ПРОИЗВОДСТВА И ТРОФЕЙНИ ТАКИВА .-МИГ-овете ИМ СА ПРОТОТИПИ НА МЕСЕРШМИД 262...1:1...-КАТЮШИТЕ ИМ СА ПРОТОТИПИ НА НЕМСКИТЕ "КЮНЦИ"-/на колесар/...АК-47--Е ПРОТОТИП НА "ЩУРМГЕВЕЕР" ОТ ВСВ...Т-34--Е С АНГЛИЙСКИ ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ ПЕРКИНС....РАКЕТНИТЕ ИМ СИСТЕМИ СА --КОПИЕ НА ФАУ-2.../по трофеи от Пенемюнде/ЗИС-5--Е ПО САЩ-МОДЕЛИ ..
141
0
 
8
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Македонци няма. Бяха измислени от Коминтерна за да ги откъснат от България дадат на Тито !А в Енциклопедиа Британика пише за Първата империя на Българите , за македонците ни дума...Ама требе да се чете-Също в тази енциклопедия Британика пише, че българите като са дошли в балканите са говорели турскиАма требе да се чете
140
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продалите се за жълти купейки българомразци говорят за право и лицензи и едва ли не трябва да плащаме задължително на русия. А под статиите за откраднатите български архиви и за най-скъпия газ в европа мълчат. не можеш да ги чуеш...не са им спуснали опорките по тия теми. Знаем ви какви сте, заради вас България е на това дередже продажници.
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛИЦЕНЗИТЕ СТРУВАТ ПАРИ
138
0
 
8
 
! Отговори
За 168 преди 5 години
Македонци няма. Бяха измислени от Коминтерна за да ги откъснат от България дадат на Тито !А в Енциклопедиа Британика пише за Първата империя на Българите , за македонците ни дума...Ама требе да се чете
137
0
 
3
 
! Отговори
За 168 преди 5 години
Кенефистанец много ви ходиСам ли го измислихте или така ви викат ;))
136
4
 
4
 
! Отговори
За Калашников преди 5 години
Трябва да плащаме лиценз на наследниците на Хюго Шмайзер , който конструира тоз автомат докато беше в руски плен след войната...
135
9
 
4
 
! Отговори
кеннефистанец преди 5 години
До БлядистанциКаква азбука си им дал на руснаците бе лольо! Да не би случайно да рукаш за азбуката, създанена от македонските братя Кирил и Методий?!
134
12
 
5
 
! Отговори
авдокат преди 5 години
Че кое не му е крадено на българите?! Езикът - откраднат от македонците!Азбуката - тоже!Историята - открадната от македонци, турци и гърци!Тероторията - от македонците, гърците, турците, влахите и сърбите!Оръжията - произвеждат се с крадени лицензи!
133
4
 
6
 
! Отговори
Блядистанци преди 5 години
Да ни платят патент за хиляда години ползване на азбуката ни първо!Аре у лево, нахални лепшери
132
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ТЪРГОВЕТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА МО ЗАЛАГАМ ПО 3000 ЛВЗА НЕЩО КОЕТО КУПУВАМ ОТ РУСНАЦИ ЗА 100 ЛВ2900ЛВ ОТИВАТ НАГОРЕ ПО ВЕРИГАТА ПО СХЕМАТА "НАШТЕ ХОРА ВЗЕМАТ ....ИНАЧЕ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИТЕ ВИЕ"КАЖИ СЯ ТУМБАК ВОЕВОДАКОЛКО МИСЛИШ ЧЕ ЩЕ ОБИТАВАШ ПАРЛАМЕНТА СЛЕД КАТО МИ СЕ СВИДИ КОРУПЦИЯТА....ТИ И ГЕРБ ДЕБЕЛ
131
1
 
11
 
! Отговори
До 156 преди 5 години
Не се изказвай неподготвен, за АК-47 както о за много други неща ние сме си платили патента много отдавна още по времето на СССР иде реч за съвсем други неща, като например да плащаме и за производството на муниции, а иначе най-големия производите на автомати на базата на АК 47 е Китай, които не плащат абсолютно нищо