Бойко Борисов: Добре е да внушаваме нашите ценности на Арабския свят

Важно да е да се говори с тази част на света, категоричен премиерът
24 фев 2019 19:37,
229
Бойко Борисов: Добре е да внушаваме нашите ценности на Арабския свят
Снимка: BulFoto

Работих много за тази среща, така че Европейският съвет да сме тук сега. Независимо от диаметрално противоположните мнения и отношения в този край на света, те са много важен партньор. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на срещата на върха между държавите-членки на Европейския съюз и държавите-членки на Лигата на арабските държави в египетския град Шарм Ел-Шейх.

Още по темата

Има много спорове, тази част на света е такава и по-добре е да говорим с тях, да внушаваме нашите ценности, да опитваме да помагаме, отколкото да има скъсани контакти, добави премиерът Борисов, съобщава правителствената информационна агенция.
 
Борисов изтъкна приятелските си отношения с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси, с когото е провел среща преди началото на днешния форум. Това е признание при него да дойде Европейският съвет, добави премиерът.
 
Българският министър-председател отбеляза, че страната ни води прагматична и балансирана политика и сме изградили еднакво добри отношения със страни като Египет и Турция, Иран и Израел, Косово и Сърбия, САЩ и Русия. Отношенията ми са такива, че да не излагаме на риск България в едната или в другата посока, точно обратното, подчерта премиерът.
 
На въпрос за отношенията на страната ни със Саудитска Арабия, министър-председателят Борисов заяви, че се работи по много инвеститорски теми. Специално акцентира върху енергийната сфера, където има проявен интерес от тяхната държавна енергийна компания към газовия хъб на наша територия.
 

Още една среща проведе министър-председателят Бойко Борисов. Той говори и с  емира на Кувейт Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах и с вицепремиера за международните отношения и сътрудничеството на Оман Асаад Бин Тарик.
 
Българският премиер изрази надежда, че срещата на върха между държавите-членки на Европейския съюз и държавите-членки на Лигата на Арабските Държави ще протече в дух на сътрудничество и доверие. Това ще покаже, че въпреки различията помежду ни, можем да водим честен и открит диалог, изтъкна премиерът Борисов. По думите му Европейският съюз и Лигата на Арабските Държави се сблъскват с редица общи проблеми, което прави евро-арабските отношения изключително важни.
 
Премиерът Борисов отбеляза значението на дейността на Лигата на Арабските Държави и сътрудничеството с България в контекста на всеобщия стремеж към избягване на нови разделения и конфронтации на основата на религиозни или културни различия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
21
 
! Отговори
с две думи преди 5 години
И като отишъл, не разбрах нещо да е свършил. Направил си една екскурзия,че е много студено в София с правителствения самолет. Това е.
112
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пази боже,другарю премиер от твоите "ценности4.Най-голямата е непрекъснато носене на червен конец на лявата ръка против уроки.
111
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реч на български в древен Египет :Аз съм *** и вие сте ... ! Ще се разберем ! Предложих на българите да станат овчари , оти агнешко много се търси тука . И картофи ... Речта МУУУУ завърши с едно ... трудно обяснимо споглеждене в полу изпразнената зала.
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро утро !Внушава се , снишава се ,нагажда се ! Друго нищо ! Комунисте борисоВ !
109
1
 
12
 
! Отговори
пожарната преди 5 години
Боже,какъв изказ!
108
0
 
3
 
! Отговори
бай-Митко преди 5 години
До МарияДа не си Мариян случайно,вместо Мария,а? :)))))
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много си възрастна, моме!
106
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не това е сина му фараон Тиквос 2.Заел се да учи арабите на морал може но първи да ги научи да строят тоалетните вътре, а не навън ит сградите и да им обясни че пие това няма предвид да внасят нощните гърнета в стаята си.Но за Тиквос да спре да хвали английските служби че почвам да мисля че е вербуван то голямо гъзолизане голяма работа, но да не забравя, заради ангкийските фашисти си загубихме половината територия де.
105
0
 
18
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 5 години
Туй на снимката да не е фараона Тутанкратуний I ?
104
2
 
12
 
! Отговори
Сеньор Галанте преди 5 години
Ние сме малка държава,и трябва да се държим като такава. От нас нищо не зависи,ние сме пешки в голямата игра. Само за една вечер ще ни превземат ако пожелаят....с тия Кугари и мугари дето ги накупихме,но дори и 100 Ф16 да вземем ,пак нищо,нашата авиация отдавна не е встъпвала в истинска война,за разлика от Големите Империи. Ние имаме само едни генерали на хартия,които никога не са били на война. Не познават вонящата миризма на бойното поле,и ще се разбягат като пилци когато усетят тази миризма.
103
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тая затова потроши сума ти пара, за да иде там и да внушава. Сигурно с поглед щото дума ни знае. То и на български едва скърпва изречение.
102
4
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Да изнесем и малко червени кухи кратуни,съвсем няма да е зле!
101
1
 
20
 
! Отговори
Срам преди 5 години
Изнасяме си срама и извън Територията.
100
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименда....се изкара мандата ???.....И да станем първи по смъртност във Вселената ли ? Я я я ...в ..*** ...
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли да изнасяме 100 000 х агнета и там ? Или олио и пилета ?
98
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да правим по хиляда пъти избори и да даваме средства за мераците на опозицията да налапа по-бързо кокала,излишни пари,оставете го да си изкара мандата,лешояди такива!
97
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете Бойко да си изкара мандата!
96
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха..ха..ха 149"Тиква" го наричат двамата трольовци в стотината поста от надниците, уригват се въодушевено лютеницата в панелката и чакат настървено Днес-а какво ще им изплюе за утре.Айде, активни-борци-курнисти, марш при мокрите сънища, утре пак!
95
3
 
13
 
! Отговори
БКП= ГЕРБ преди 5 години
До вЕтъра на ПОДмяната То ,че социялизмяа умре ,и глухите разбраха и слепите видяха . Ама ,че цъфна и прецъфна ,демокрацията,...всички се правят на слепи и глухи . Скачахме за демокрация ли ? Това е само началото .
94
3
 
25
 
! Отговори
Ха..ха..ха преди 5 години
В родната му страна, всички му викат Тиква, той тръгнал да изпростява в чужбина. Ха..ха..ха.