Бойко Борисов: Добре е да внушаваме нашите ценности на Арабския свят

Важно да е да се говори с тази част на света, категоричен премиерът
24 фев 2019 19:37,
229
Бойко Борисов: Добре е да внушаваме нашите ценности на Арабския свят
Снимка: BulFoto

Работих много за тази среща, така че Европейският съвет да сме тук сега. Независимо от диаметрално противоположните мнения и отношения в този край на света, те са много важен партньор. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на срещата на върха между държавите-членки на Европейския съюз и държавите-членки на Лигата на арабските държави в египетския град Шарм Ел-Шейх.

Още по темата

Има много спорове, тази част на света е такава и по-добре е да говорим с тях, да внушаваме нашите ценности, да опитваме да помагаме, отколкото да има скъсани контакти, добави премиерът Борисов, съобщава правителствената информационна агенция.
 
Борисов изтъкна приятелските си отношения с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси, с когото е провел среща преди началото на днешния форум. Това е признание при него да дойде Европейският съвет, добави премиерът.
 
Българският министър-председател отбеляза, че страната ни води прагматична и балансирана политика и сме изградили еднакво добри отношения със страни като Египет и Турция, Иран и Израел, Косово и Сърбия, САЩ и Русия. Отношенията ми са такива, че да не излагаме на риск България в едната или в другата посока, точно обратното, подчерта премиерът.
 
На въпрос за отношенията на страната ни със Саудитска Арабия, министър-председателят Борисов заяви, че се работи по много инвеститорски теми. Специално акцентира върху енергийната сфера, където има проявен интерес от тяхната държавна енергийна компания към газовия хъб на наша територия.
 

Още една среща проведе министър-председателят Бойко Борисов. Той говори и с  емира на Кувейт Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах и с вицепремиера за международните отношения и сътрудничеството на Оман Асаад Бин Тарик.
 
Българският премиер изрази надежда, че срещата на върха между държавите-членки на Европейския съюз и държавите-членки на Лигата на Арабските Държави ще протече в дух на сътрудничество и доверие. Това ще покаже, че въпреки различията помежду ни, можем да водим честен и открит диалог, изтъкна премиерът Борисов. По думите му Европейският съюз и Лигата на Арабските Държави се сблъскват с редица общи проблеми, което прави евро-арабските отношения изключително важни.
 
Премиерът Борисов отбеляза значението на дейността на Лигата на Арабските Държави и сътрудничеството с България в контекста на всеобщия стремеж към избягване на нови разделения и конфронтации на основата на религиозни или културни различия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички бе-се-пари налазили форума, ръсят тонове простотии, направо простащини! Толкова могат!
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Овчоооо,виж си твоя обор първо и тогава мисли за арабелите!Не се прай на световен помирител а виж тук какво става,рептил такъв
11
42
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 5 години
Бойко Борисов е най-интелигентния човек, който съм срещал няког през живота си. Комунистите трябва да бъдат смачкани и поставени на мястото си. Мачкай Бойко!
10
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо лично към Тиквун, дразни ме че ни управляват уникално прости и нагли хора и заради този факт затъваме всеки ден все повече!
9
1
 
30
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 5 години
Ше ги науча как да маат филии със свинска мас, суджуци и любимото ми Чивас Регал. Като гледам как се справиха с Кашоги, в тая сфера нямам на какво ново да ги уча.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано го /не/ обесят! Бас давам, че не си спомня Ануар Садат..
7
0
 
32
 
! Отговори
реалист преди 5 години
"Бойко Борисов: Добре е да внушаваме нашите ценности на Арабския свят"Твоите "ценности" отдавана ги има в арабския свят, защото там са по големи мутри и от теб. Но като ги знам, по скоро може да приемем техните "ценности".
6
0
 
33
 
! Отговори
КАУНЯ от аскию преди 5 години
Другаря Борисов е имал в пред вид нашите- европейски ценности.Ние българите по бринцип сме оперирани от към ценности. Т.е. арабите да възприемат гейбракове,*** и дивия феминизъм. С тези си думи може да ни докара някое камикадзе в метрото, но него и арабите го знаят че е пълен шмекер и думите му струват колкото литър бензин в С.Арабия.
5
0
 
21
 
! Отговори
амед преди 5 години
А ние така ще Ви внушиме нашите ценности, г-н Бо Тик Вун, че няма да забравите Арабският Свят Никога!!
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, не е нужно да внушаваш твоите задни ценности, понвже в арабския свят за тези ценности бесят. Седи мирен кукувицо.
3
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах Боко какви ценности е отишъл да внушава на арабите?
2
1
 
56
 
! Отговори
Така, така преди 5 години
Бойко и ценности? Гьон сурат, каквото няма, за него дрънка. Герберски нахалници и най-нахалният е главатарят им Бойко Методиев Борисов.
1
13
 
37
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 5 години
Какви ценности можем да внушим на диваци, които се увиват чаршафи и си еват магариците и камилите???