Бойко Борисов: Добре е да внушаваме нашите ценности на Арабския свят

Важно да е да се говори с тази част на света, категоричен премиерът
24 фев 2019 19:37,
229
Бойко Борисов: Добре е да внушаваме нашите ценности на Арабския свят
Снимка: BulFoto

Работих много за тази среща, така че Европейският съвет да сме тук сега. Независимо от диаметрално противоположните мнения и отношения в този край на света, те са много важен партньор. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на срещата на върха между държавите-членки на Европейския съюз и държавите-членки на Лигата на арабските държави в египетския град Шарм Ел-Шейх.

Още по темата

Има много спорове, тази част на света е такава и по-добре е да говорим с тях, да внушаваме нашите ценности, да опитваме да помагаме, отколкото да има скъсани контакти, добави премиерът Борисов, съобщава правителствената информационна агенция.
 
Борисов изтъкна приятелските си отношения с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси, с когото е провел среща преди началото на днешния форум. Това е признание при него да дойде Европейският съвет, добави премиерът.
 
Българският министър-председател отбеляза, че страната ни води прагматична и балансирана политика и сме изградили еднакво добри отношения със страни като Египет и Турция, Иран и Израел, Косово и Сърбия, САЩ и Русия. Отношенията ми са такива, че да не излагаме на риск България в едната или в другата посока, точно обратното, подчерта премиерът.
 
На въпрос за отношенията на страната ни със Саудитска Арабия, министър-председателят Борисов заяви, че се работи по много инвеститорски теми. Специално акцентира върху енергийната сфера, където има проявен интерес от тяхната държавна енергийна компания към газовия хъб на наша територия.
 

Още една среща проведе министър-председателят Бойко Борисов. Той говори и с  емира на Кувейт Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах и с вицепремиера за международните отношения и сътрудничеството на Оман Асаад Бин Тарик.
 
Българският премиер изрази надежда, че срещата на върха между държавите-членки на Европейския съюз и държавите-членки на Лигата на Арабските Държави ще протече в дух на сътрудничество и доверие. Това ще покаже, че въпреки различията помежду ни, можем да водим честен и открит диалог, изтъкна премиерът Борисов. По думите му Европейският съюз и Лигата на Арабските Държави се сблъскват с редица общи проблеми, което прави евро-арабските отношения изключително важни.
 
Премиерът Борисов отбеляза значението на дейността на Лигата на Арабските Държави и сътрудничеството с България в контекста на всеобщия стремеж към избягване на нови разделения и конфронтации на основата на религиозни или културни различия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов е политически труп.
132
0
 
15
 
! Отговори
Човек преди 5 години
На народа се опитвате да внушите, че му вдигате доходите? Че е изгодно да зареждате евентуален газов хъб от турски поток, а не от Южен? Че престъпността намалява? Че работите по ромския проблем? Но само с внушение не става. Трябва и действия с конкретика.
131
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те твойте ценности са, да крадеш, да лъжеш, да продаваш страната си, гордееш се че си американска марионетка.
130
0
 
22
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВА ЦВЕТЕЛИНА ПАРИТЕ ИЗПРА ЛИ ГИЦАЦАРОВ КВО КАЗА
129
1
 
14
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ДОЛУ ГРОБ
128
1
 
15
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Илюминати, обаче, са избрали правилната фигура за да смажат арабите;))) Ако Бойко успее да им внуши собствените си ценности, арабският свят, наистина ще изчезне;))) Факт е, че нас, хич ни няма;))) Така, че тоя път уцелиха ваксата, спукана им е работата на арабите! Грешка направиха, че поканиха Бойко на "Танца на Победата";)))
127
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде време, в което cлaбoyмни хора се изживяват като световни величини...
126
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с чай ли да ги черпим, с кафе ли ?
125
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние от доста време сме в много добри отношения с арабите. "На всеки ъгъл има дюнер". Нали така другарю Борисов.
124
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдееее, тоя се писА организатор на срещата!
123
1
 
18
 
! Отговори
пецата преди 5 години
баце не ходи на такива разходки напразно , или е закарал някакви откраднати пари там да ги складира или някаква далавера е завъртял , баце накраде се а сега не знаеш как да изкараш парите , американците следят всяко движение и няма къде да се скриеш , богат си ама си им в джоба , затова хората си правят държава за да може после да си харчат парите защитени от армията и народа си а теб предателю никой не те ще
122
0
 
41
 
! Отговори
милиарди преди 5 години
Борисов се разхожда по света с правителствения самолет и една камара хора избрани от него. Доган си купи ТЕЦ Варна. Васил Божков си направи " частна национална лотария".И т.н. Но най-новото е ,че Домусчиев си купи Нова телевизия .Злите езици говорят,че се кани да си купи и английски футболен отбор. А вие драги читатели какво си купихте?
121
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩЕ ИМ РАЗКАЖЕ КАК СЕ КРАДЕ ОТ ЕВРОПРОЕКТИ!
120
0
 
19
 
! Отговори
Лъган ТА лъган преди 5 години
Нали забелязвате: ГОВОРЯ ЗА АЙДУЦИ НО НЕ ЦИТИРАМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ!
119
2
 
21
 
! Отговори
Лъган ТА лъган преди 5 години
За кого ли не съм гласувал от кого ли не съм лъган?ОТ ВСИЧКИ! И в тоя смисъл, ЗАЩО ЩЕ ГЛАСУВАМ за БСП?Вредите, нанесени от БСП на България, са неколкократно по-малки от невижданото сега разграбване и опустошаване на България. Сравнимо само с разграбването по времето на Иван Костов. И затова РЕШИХ: Избирам най-малката беда.А за напред ще видим ......... ПЪРВО ТРЯБВА СЕГАШНИТЕ АЙДУЦИ да влязат в затвора!
118
1
 
15
 
! Отговори
Али Баба преди 5 години
Прав е Бойко. Арабите нямат много ценности. Нашите роми имат малко повече ценности от арабите.
117
0
 
15
 
! Отговори
Да живей преди 5 години
Нашия Министер Председател - нео забиколим фактор на световната политика!
116
0
 
17
 
! Отговори
Евгени Минчев къде е преди 5 години
А бате Бойко как тъй не взема и Евгени Минчев?? Нали споделяш и европейските ценности и трябва да направиш щастливи и ония араби?? Или той Цецо е свършил тая работа???
115
8
 
2
 
! Отговори
Здравите сили! преди 5 години
Защо му е на Бойко да се крие от предателите в ГЕРБ чаааак из арабските страни?Да облича винтягата и с верните четници да иде на поклонение при Корнелия и да ни спасяват. Те има с какво да помогнат и за руската газ, гориво за атомната и некоя друга пушка да ни дадът.
114
1
 
24
 
! Отговори
питам Бойко преди 5 години
Бате Бойко с правителствения самолет замъкнал ли си някоя фолк певица с многоооо силикон да им играе кючек??? Нали искаш да им внушаваш твоите ценности, затова питам???