БСП не послуша Радев, не отстъпва, продължава с бойкота на НС

Щели да размислят, ако ГЕРБ приемат ветото на Изборния кодекс
166

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки че президентът Румен Радев призова социалистите да се върнат в парламента и да участва в повторното обсъждане на промените в Изборния кодекс, които върна на законотворците, от БСП се заинатиха и отказаха да го послушат.
Още по темата
"Чухме призива на президента да се върнем в пленарната зала. Чухме и разбираме този призив, но БСП взе това нелеко решение на своя Национален съвет и то с ясни и точни условия, които все още не са изпълнени“, заяви Крум Зарков.

От името на съпартийците си той обяви, че приветстват  решението на президента да наложи ветото.

"Разгърнатите в мотивите му аргументи както за машинното гласуване, за преференциите, за начина на вземане на решения в ЦИК и за обжалването, са аргументи, които ние яростно защитавахме преди 2 седмици яростно в парламента. За съжаление те останаха нечути. Но благодарение на нашата активност и на цялата обществена реакция, днес имаме възможност да поправим тази грешка. Тази възможност зависи най-много от тези, които се противопоставяха на разумните решения, а именно управляващата коалиция", заяви Зарков.

Той припомни, че условието на червените да се върнат в НС е да се намери решение на всичките проблеми, които са поставили.

Според него ГЕРБ не само не са си взели поука от това, което се случи, а и "готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва“.

"Ние в този цирк няма да участваме. Имаме ясно решение, което гласи, че ще се върнем в НС при отмяна на скандалните изменения в изборния закон. Ветото дава възможност за такава отмяна. В ръцете на управляващото мнозинство е да го направи", отсече Зарков.

Според Георги Свиленски пък от действията на ГЕРБ през последните седмици ясно проличава желанието им за манипулиране на изборния процес.

"Нещата, които иска БСП са ясни и точни. Искаме машинно гласуване. Има ли някой съмнения, че чрез машинното гласуване ще се спре фалшификацията на изборите. Казват в Европа няма такива неща. В Европа не се купуват избори, в Европа няма ГЕРБ. Там се провеждат честни избори и хората ги правят с бюлетини. В България това не се случва така", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щастливо ухилен , сигурно е мъчил нечий дядо .
97
12
 
8
 
! Отговори
ДО 102 преди 5 години
За какъв се имаш да даваш обидни квалификации? Презирам такива послушни мишки като теб. ***!
96
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е доведен внук на комунистически сатрап. Самият той, като достоен наследник, искаше да измъчва възрастни хора. Това е типичният комунист, жаден за садизъм.
95
10
 
27
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Бсп не слуша Радев. Радев слуша БСП.
94
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са червеноглави ушковци.от комунист по просто нещо - нема!
93
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
вс. е ПАРИ. като няма пари, няма хляб и мишките бягат гладни. вс. др. е приказки..
92
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В стандартни книги по психология може да се прочете за 3 типа поведение: на дете, на родител и на възрастен. Поведение тип дете е аз съм лош, ти си добър, т. е. чакам да ми кажеш какво да правя. Поведение тип родител е: аз съм добър, ти си лош. т. е. аз ще ти казвам какво да правиш. Поведение тип възрастен е обмен на аргументи за и против, обмисляне и приемане на позиция след претегляне на аргументите.Кога ли в правителството и парламента ще има преобладаване на поведение тип пораснал човек?
91
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над 85 % в тази статия са ГЕРБЕРСКИ ***, това няма да помогне на вашата партия. Хората ненавиждат ГЕРБ и им се повръща от тази партия. Ще го разберете на изборите.
90
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цели 100 коментара сълзи и со..поли. *** защо толкова искате да управлявате?, *** защо не ни оставяте да си крадем на воля? Я Баце колко е убав. А пък Цветанов . направо за Оскар.Ми запрете се. Може да почнете да зимате антидепресанти.
89
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен до 94 преди 5 години
Абсолютно вярно е това което си написал за БСП, но трябваше да включиш и ГЕРБ това важи и за ГЕРБ.
88
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП,ЗА КАКВО ВИ ТРЯБВА ВЛАСТТА?БСП,ЗАЩО НАХАЛСТВАТЕ ЗА ВЛАСТ,СЛЕД КАТО СТЕ БИЛИ И СТЕ СЕ ПРОВАЛЯЛИ МНОГОКРАТНО И ТРЯБВАШЕ НЯКОЙ СЛЕД ВАС ДА ВИ ИЗБРИСВА СРАМА?БСП,ЗАЩО ИСКАТЕ НАРОДНО ДОВЕРИЕ,СЛЕД КАТО ВИЕ САМИТЕ СИ НЯМАТЕ ДОВЕРИЕ,ЧЕ ЩЕ НАПРАВИТЕ НЕЩО ДОБРО,КАЖЕТЕ КАКВО ДОБРО СТЕ СВЪРШИЛИ ЗА ТОЗИ НАРОД И ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА?БСП,ТРЯБВА ДА ВИ Е СРАМ,ЗАЩОТО СТЕ СИМВОЛ НА НЕГАТИВИЗЪМ И ВСИЧКО ЛОШО НА ТОЗИ СВЯТ!!!
87
8
 
29
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
С тоя мазния на снимката рейтига на БСП литва :) По-добре потната Корнела показвайте
86
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този искаше да измъчва възрастни хора-безсрамник!
85
10
 
24
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Радев не е играл футбол в училище и не знае, че тези дето викат че не са им подали топката обичайно не вкарват голове. Головете ги вкарват тези които сами си вземат топката. Така че колкото и да му е мъчно, БСП ще загби изборите плачевно. А след изборите ни чака импийчмънт. България има нужда от ръководители.
84
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той ли ще казва кой ще кара влака ?
83
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
червените милионери са ИЗПАДНАЛИ В ЛУДОСТ- ЖАЛКИ , ГРОЗНИ, ИЗНЕРВЕНИ, ЛЪЖЛИВИ МИЛИОНЕРИ ПЕЯТ СЪС СЪЛЗИ "НА КРАК О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ, НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА", ЯХВАТ СКЪПИТЕ КОЛИ И СЕ ПРИБИРАТ В ДВОРЦИТЕ СИ СЪТВОРЕНИ ОТ ОГРАБЕНОТО НА БГ НАРОД, А В УСТАВА ОТ 2.2017Г ТЕ ОБЕЩАВАТ ГРЪМКО ЧЕ ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА. ТА ЧЕРВЕНА КОБИЛА- ЗЕЛЕН ЧОРАП СА ПОЕЛИ ПО ПЪТЯ КЪМ ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КАПИТАЛИЗМА- ГНУСНИ И ПРОТИВНИ ЛИЦЕМЕРИ.
82
7
 
24
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Къф е тоя зализан комсомолец?
81
10
 
17
 
! Отговори
Ани преди 5 години
И по новия и по стария закон, аз все едно ще гласувам за ГЕРБ.
80
9
 
16
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
И какво му е лошото БСП да не се вясват в НС? За мен лично проблем няма. Халал да са им парите, само да са ми по-далеч от очите и ушите!Колкото до Радев, той е червена марионетка. Не е нужно началниците му да го слушат. Той слуша тях.
79
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО АНОНИМЕНСъжалявам, че бих те разочароваха. Далеч съм от желанието ми за спор. Всеки има право на лично мнение. Вероятно не ви изнася чуждо мнение, но вашият избор си е личен. Категорично не бих се съгласила, че добрият избор са комунисти или протурска партия, чийто председател е Карадайъ, който трудно говори български. Или партия с обвиняеми и олигарси. Седна дума най-добрият избор за Б-я е ГЕРБ И ББ.ДПС е ГЕРБ,те са от една и съща европейска партия - ЕНП,а БСП е с ПЕС.