БСП не послуша Радев, не отстъпва, продължава с бойкота на НС

Щели да размислят, ако ГЕРБ приемат ветото на Изборния кодекс
166

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки че президентът Румен Радев призова социалистите да се върнат в парламента и да участва в повторното обсъждане на промените в Изборния кодекс, които върна на законотворците, от БСП се заинатиха и отказаха да го послушат.
Още по темата
"Чухме призива на президента да се върнем в пленарната зала. Чухме и разбираме този призив, но БСП взе това нелеко решение на своя Национален съвет и то с ясни и точни условия, които все още не са изпълнени“, заяви Крум Зарков.

От името на съпартийците си той обяви, че приветстват  решението на президента да наложи ветото.

"Разгърнатите в мотивите му аргументи както за машинното гласуване, за преференциите, за начина на вземане на решения в ЦИК и за обжалването, са аргументи, които ние яростно защитавахме преди 2 седмици яростно в парламента. За съжаление те останаха нечути. Но благодарение на нашата активност и на цялата обществена реакция, днес имаме възможност да поправим тази грешка. Тази възможност зависи най-много от тези, които се противопоставяха на разумните решения, а именно управляващата коалиция", заяви Зарков.

Той припомни, че условието на червените да се върнат в НС е да се намери решение на всичките проблеми, които са поставили.

Според него ГЕРБ не само не са си взели поука от това, което се случи, а и "готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва“.

"Ние в този цирк няма да участваме. Имаме ясно решение, което гласи, че ще се върнем в НС при отмяна на скандалните изменения в изборния закон. Ветото дава възможност за такава отмяна. В ръцете на управляващото мнозинство е да го направи", отсече Зарков.

Според Георги Свиленски пък от действията на ГЕРБ през последните седмици ясно проличава желанието им за манипулиране на изборния процес.

"Нещата, които иска БСП са ясни и точни. Искаме машинно гласуване. Има ли някой съмнения, че чрез машинното гласуване ще се спре фалшификацията на изборите. Казват в Европа няма такива неща. В Европа не се купуват избори, в Европа няма ГЕРБ. Там се провеждат честни избори и хората ги правят с бюлетини. В България това не се случва така", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Методиев Борисов , цените на горивата за месец се повишиха с 5 % . Ако това се случва в Америка , ще откриете Тръмп във. Венецуела !
77
10
 
15
 
! Отговори
3-ти пол преди 5 години
Явен пример за *** лидера на бсп - 100 кг тестостерон в женско тяло и се заканва да се разберем като мъже.
76
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партиите не се делят на комунисти и членували в партията, а на евроазиатски и български партии !
75
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внукът на садиста Кацамунски!
74
11
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
До:72Партията на Б.Б. са 80% комунисти и агенти, оцапани с тъмносиня боя! Във всички български партии е пълно с агенти от ДС!
73
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тъй е БСП върви смело надолу щото го води амазонската кралица с наднормено тегло и предстояща пенсия и от нейните викове на безхаберие не може даже на Радев генералската тактика да се чуе.Ит БСП се чува каквото от МС фараона ще правя квот си искам бе.Да не реши някой че обиждам жените, всъщност някой от най-умните предложения за лява политика идват от жени, но загубената истеричка Нинова не е от тях, пък и аз още се чудя дали това всъщност не д мъж със сменена ориентация.
72
6
 
3
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До РеферендумВиждам, че губиш референдума, ахахахахаххахахахаа;))) Защо въобще се напиняш д аго правиш? Управляват ние тие, които ние решим, сиреч, не щем Бахур Бехар, който ни бе натресен от Меркел и САЩ!
71
16
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
До: 62ГЕРБ=БКПЗащо мразиш комунистите, а подкрепяш пребоядисаните??? Къде е логиката???
70
7
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Зеленият пъпеш е Решетниково- Ниновата пионка! Не разбра ли, че тези които така усърдно защитава, не го имат за пет стотинки. Бушон който който като свърши, ще го изхвърлят от политиката като мръсно коте!
69
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 70Ако искаш нагледен пример за евроазиатци виж: Радев, Нинова и цялата русофилска диаспора с тяхните ментори от Московската Орда !
68
10
 
13
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН преди 5 години
Съжалявам, че бих те разочароваха. Далеч съм от желанието ми за спор. Всеки има право на лично мнение. Вероятно не ви изнася чуждо мнение, но вашият избор си е личен. Категорично не бих се съгласила, че добрият избор са комунисти или протурска партия, чийто председател е Карадайъ, който трудно говори български. Или партия с обвиняеми и олигарси. Седна дума най-добрият избор за Б-я е ГЕРБ И ББ.
67
3
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
И да не искам .Без ромовете (които са азиатци) тази страна не може да бъде управлявана. Проблема е в думите ,,независими и българи,, Ако те бъдат заменени от евро-атлантически и ромове ,няма как да има държава България . Това вече е друга страна ;) И не е на българите
66
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи евроазиатци? Руснаци и китайци ли? Защото Баце драпа, ако може да подлъже китайски инвеститори да дойдат у нас и "Пътя на коприната" да не ни пропусне, а Медведев ще е на посещение в България след няколко дни. По покана на Борисов.
65
8
 
2
 
! Отговори
Референдум преди 5 години
До 68Специален въпрос за тебе: Искаш ли да бъдеш управляван от азиатци ?НЕ +ДА -
64
4
 
6
 
! Отговори
V преди 5 години
От нищо с думата евро не искам да бъда управлявам .Предпочитам думите независими и българи . Но това е въпрос на морал ;) А не на хранилка .
63
10
 
7
 
! Отговори
Референдум преди 5 години
Въпрос: Искате ли да бъдете управляни от евроазиатци ?НЕ +ДА -
62
8
 
14
 
! Отговори
трик преди 5 години
БСП не влиза в парламента за да НЕ гласува приемането на Македония в НАТО останалото е КГБ цирк за ЦИК.
61
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един приятел днес ме пита: Има ли в Европа по голяма простотия от герберастката? И сам си отговаря: Няма.
60
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не желаят да бъдат управлявани от евроазиатци !
59
13
 
15
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Далавери, корупция, кражби и простотия. Това представлява герберастката шайка.