БСП не послуша Радев, не отстъпва, продължава с бойкота на НС

Щели да размислят, ако ГЕРБ приемат ветото на Изборния кодекс
166

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки че президентът Румен Радев призова социалистите да се върнат в парламента и да участва в повторното обсъждане на промените в Изборния кодекс, които върна на законотворците, от БСП се заинатиха и отказаха да го послушат.
Още по темата
"Чухме призива на президента да се върнем в пленарната зала. Чухме и разбираме този призив, но БСП взе това нелеко решение на своя Национален съвет и то с ясни и точни условия, които все още не са изпълнени“, заяви Крум Зарков.

От името на съпартийците си той обяви, че приветстват  решението на президента да наложи ветото.

"Разгърнатите в мотивите му аргументи както за машинното гласуване, за преференциите, за начина на вземане на решения в ЦИК и за обжалването, са аргументи, които ние яростно защитавахме преди 2 седмици яростно в парламента. За съжаление те останаха нечути. Но благодарение на нашата активност и на цялата обществена реакция, днес имаме възможност да поправим тази грешка. Тази възможност зависи най-много от тези, които се противопоставяха на разумните решения, а именно управляващата коалиция", заяви Зарков.

Той припомни, че условието на червените да се върнат в НС е да се намери решение на всичките проблеми, които са поставили.

Според него ГЕРБ не само не са си взели поука от това, което се случи, а и "готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва“.

"Ние в този цирк няма да участваме. Имаме ясно решение, което гласи, че ще се върнем в НС при отмяна на скандалните изменения в изборния закон. Ветото дава възможност за такава отмяна. В ръцете на управляващото мнозинство е да го направи", отсече Зарков.

Според Георги Свиленски пък от действията на ГЕРБ през последните седмици ясно проличава желанието им за манипулиране на изборния процес.

"Нещата, които иска БСП са ясни и точни. Искаме машинно гласуване. Има ли някой съмнения, че чрез машинното гласуване ще се спре фалшификацията на изборите. Казват в Европа няма такива неща. В Европа не се купуват избори, в Европа няма ГЕРБ. Там се провеждат честни избори и хората ги правят с бюлетини. В България това не се случва така", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
15
 
! Отговори
fggh преди 5 години
Че то този Радеф слуша ли го въобще някой?!
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доведения внук на сатрапа ген. Кацамунски-Зарков, който искаше да истезава възрастни хора... Отврат!
16
11
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Ситуацията у нас изглежда така:България все повече прилича на потъващия "Титаник" ... Стабилно на дъното по доходи и във всички позитивни класации. Стабилно на върха по смъртност, корупция и топене на нацията.На палубата е кацнал луксозния вертолет на властта. От него се носи бодряшка музика.От време на време се включват мощните високоговорители на платената пропагандна машина ...Капитанът Баце лично убеждава пътниците колко добре е да се нагълтат със солена вода на дъното на океана ...
15
8
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
"Разгърнатите в мотивите му аргументи както за машинното гласуване, за преференциите, за начина на вземане на решения в ЦИК и за обжалването, са аргументи, които ние яростно защитавахме преди 2 седмици яростно в парламента."Именно там е проблемът, че мотивите на Резидента Радев се припокриват 1:1 с позициите на БСП. Винаги.
14
10
 
20
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
Никога повече комунисти на власт.
13
13
 
18
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Никакво връщане. Тиквата и Цвъки да се стягат за затвора. Десет годишно безхаберно герберастко управление, първо място по корупция и кражби и на последно място по стандарт на живота. Десет пропилени за България години.
12
13
 
16
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
11
2
 
14
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Ние в този цирк няма да участваме.:):)))))))УЧАСТВАТЕ В ТОЗИ "ЦИРК" ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ И ТО С ДОБРА ПАРИЧНА ПЕЧАЛБА.АБЕ ДРУГАРЮ , НА ПАРЛАМЕНТА АЗ МОГА ДА МУ ВИКАМ ЦИРК,ТИ ИЗБРАНИЯ ОТ НАРОДА ДЕПУТАТ НЯМАШ ПРАВО ДАЖЕ И ДА УМ ДА МУ ВИКАШ "ЦИРК"
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 не бъркаш ,този плешивият от БСП е първият мъж на втората жена на президента.
9
7
 
5
 
! Отговори
extremist преди 5 години
С участието си в него те стават съучастници в престъпленията на ГЕРБ.БСП НЕ СА ПО СТОКА ОТ ГЕРБ
8
19
 
20
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Браво на БСП !Разбира се, че не трябва повече да влизат в това народно събрание.С участието си в него те стават съучастници в престъпленията на ГЕРБ.Този парламент е изчерпан.Президентът Радев да го разпуска и да свика избори за ново Народно събрание заедно с местните избори наесен.При нови правила, а не по правилата на Цвък !Иначе ГЕРБ отново ще фалшифицират изборите.
7
5
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Щели да размислят, ако ГЕРБ приемат ветото на Изборния кодексАЗ ПЪК ИСКАМ НОВ ИЗБОРЕН КОДЕКС И КОНСТИТУЦИЯ В КОЯТО НЯМА ПАРТИИ
6
4
 
17
 
! Отговори
extremist преди 5 години
бойкота на НС - МИ КАТО НЕ ИСКАТ;ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ ИЗОБЩОИ ДА СЕ ПОЧВА РЕДУКЦИЯ НА ДЕПУТАТСКОТО СЪСЛОВИЕ ДО 60 ЧОВЕКА
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бие сие пие не ви е аргумент в случая.Говорим за правила.Нищо,че те са яхнали метлата,защото им е удобно.Капиш?
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По закон им се полагат по 1000 лв. чисто на месец за времето в което няма да са на работа. Интересно кой ги пише тези закони? А верно те самите си ги пишат...На кой друг държавата може да му гарантира средната работна заплата без да ходи на работа?
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно.Значи селище от 50 души няма да гласува,защото е отнето правото на машинно гласуване.Не можеш да обжалваш решения на избирателни комисии,щото са наши и правят каквото им нареди прасев.А за изчистване избирателните списъци от мъртви души и забегнали в чужбина изобщо не става дума.То бива наглост,но тази е безгранична.Каквато е и простотията им.
2
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП взела това "нелеко решение" да не работят и да взимат само по 1000 лв. чисто на своят национален съвет (съвещание на ЦК на БКП) в един 5 звезден хотел на семинар...
1
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Българите, антибългарската партия БСП няма да липсва, най добре всички вкупом да напуснат държавата в посока североисток.