БСП не послуша Радев, не отстъпва, продължава с бойкота на НС

Щели да размислят, ако ГЕРБ приемат ветото на Изборния кодекс
166

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки че президентът Румен Радев призова социалистите да се върнат в парламента и да участва в повторното обсъждане на промените в Изборния кодекс, които върна на законотворците, от БСП се заинатиха и отказаха да го послушат.
Още по темата
"Чухме призива на президента да се върнем в пленарната зала. Чухме и разбираме този призив, но БСП взе това нелеко решение на своя Национален съвет и то с ясни и точни условия, които все още не са изпълнени“, заяви Крум Зарков.

От името на съпартийците си той обяви, че приветстват  решението на президента да наложи ветото.

"Разгърнатите в мотивите му аргументи както за машинното гласуване, за преференциите, за начина на вземане на решения в ЦИК и за обжалването, са аргументи, които ние яростно защитавахме преди 2 седмици яростно в парламента. За съжаление те останаха нечути. Но благодарение на нашата активност и на цялата обществена реакция, днес имаме възможност да поправим тази грешка. Тази възможност зависи най-много от тези, които се противопоставяха на разумните решения, а именно управляващата коалиция", заяви Зарков.

Той припомни, че условието на червените да се върнат в НС е да се намери решение на всичките проблеми, които са поставили.

Според него ГЕРБ не само не са си взели поука от това, което се случи, а и "готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва“.

"Ние в този цирк няма да участваме. Имаме ясно решение, което гласи, че ще се върнем в НС при отмяна на скандалните изменения в изборния закон. Ветото дава възможност за такава отмяна. В ръцете на управляващото мнозинство е да го направи", отсече Зарков.

Според Георги Свиленски пък от действията на ГЕРБ през последните седмици ясно проличава желанието им за манипулиране на изборния процес.

"Нещата, които иска БСП са ясни и точни. Искаме машинно гласуване. Има ли някой съмнения, че чрез машинното гласуване ще се спре фалшификацията на изборите. Казват в Европа няма такива неща. В Европа не се купуват избори, в Европа няма ГЕРБ. Там се провеждат честни избори и хората ги правят с бюлетини. В България това не се случва така", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Коментатор: По принцип си прав. Но да се търси диалог с гербаджиите, които чуват само собствените си аргументи, няма особен смисъл. Когато покажат желание да спрат с манупулациите на изборния кодекс ще може да се говори за парламентаризъм.А можем да си припомним и тримесечното отсъствие на депутатите на ГЕРБ от НС по вретето на Орешарски. Тогава написа ли подобен коментар?
137
1
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
До АнонименИли някоя баба .:):):)
136
2
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Ей, младеж, я се вразумете, да не сте изпратени да бойкотирате Парламента?! Как защитавате тези? Къде ги защитавате? Поведението ви е против демокрацията, аз да ви кажа.
135
2
 
2
 
! Отговори
Мазен комсомолец преди 5 години
До млад ежТо и гласът му е неприятен. Противен е както за гледане, така и на слушане!
134
4
 
3
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Никакво връщане в парламента. Там трайно са се настанили поддръжниците на герберастката корупция, кражби и простотия.
133
4
 
3
 
! Отговори
www преди 5 години
Все по-често ще виждате БСП срещу Радев. Защото те вече са противници. Борбата е за едни и същи гласове на заблудени/платени гласоподаватели, а не е ясно "кой ще води бащина дружина" - Радев или Нинова! Но българския народ обича сеира, ще бъде забавно!
132
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
без бсп няма да има какво да се хейти в мрежата.да хващат гората, акото има още останали мандри
131
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дните на ГЕРБ са преброени...даже Мадуро ще издържи повече от тях...
130
4
 
0
 
! Отговори
Ю кортес преди 5 години
СегашниятИзбирателен закон беше писано от мая манолова и приет по време на орешарски.мотивите и са фалшиви
129
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 126няма по-омразна партия в България от ГЕРБ и нейното ръководство превърнало България в гетото на Европа с най-ниски заплати и пенсииАбе Пинко, преди 20 години БСП фалира ВСИЧКИ банки и ограби народа до шушка.Нали заплатите бяха по $5 какво се правиш на луд?До 2007г БСП беше на власт.Как си представяш за 10 години да настигнем страните, които не ги е газил комунистически ботуш?Даже сегашното ни положение е цяло чудо.Ама не се коси!Като гледам до 2-3 години БСП ще ни оправят пак.
128
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-доброто което направиха БСП досега е че излязоха от парламента.И никога да не се връщат.Така се намалява и бройката на депутатите, което желае целия български народ.
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-доброто което направиха БСП досега е че излязоха от парламента.И никога да не се връщат.Така се намалява и бройката на депутатите, което желае целия български народ.
126
2
 
13
 
! Отговори
До бсп преди 5 години
Народа ви МРАЗИ
125
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без социалисти в парламента е по добре дано никога повече не влязат в него
124
4
 
6
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 126, 128 и други подобни. И това, което си написал от 10 години ли е или от много преди това? Не можеш да си представиш как всичко пасва идеално за управленията на БСП/БКП.
123
4
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 128. Абсолютни глупости си написал. България не е била толкова добре в последните 30 години. Разбира се, че има още много да се наваксва, но не може всичко от раз. А твоето негативно позитанско мнение е ясно, но не означава, че е вярно.
122
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ унищожи и загроби България до такава стапен,че вече трудно ще се отласнем от дъното....оказа се,че тази партия е по-вредна от природно бедствие и колкото по-рано се отървем от оковите й толкова по-добре за България...без да сме водили война населението ни намаля почти с една трета....бягайки и търсейки спасение някъде другаде ,а оставащите пенсионери тук *** от глад и болести,защото не могат да си позволят лекарства.
121
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"няма по-омразна партия в България от ГЕРБ и нейното ръководство"Има, партията майка БКП/БСП, която съсипа държавата и изби елита на нацията.
120
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма по-омразна партия в България от ГЕРБ и нейното ръководство превърнало България в гетото на Европа с най-ниски заплати и пенсии
119
12
 
5
 
! Отговори
млад еж преди 5 години
Този "мазен комсомолец" говори по-умни приказки от Дани Ръбъла,Пекинската патица и Цецка рабфакова взети заедно.