Глас от БСП: Няма смисъл да се връщаме в парламента

Според Филип Попов спирането на заплатите е отклоняване на вниманието
Обновена: 27 фев 2019 21:31 | 27 фев 2019 21:00, Красимир Ангелов
43

На фона на решението на БСП да напусне парламента, управляващите готвят драконовски санкции срещу отсъствията от пленарната зала. Без заплата за депутати, които отсъстват от три поредни заседания или повече от пет за един месец - тази санкция в правилника вероятно ще приемат управляващите утре.

Още по темата
Народният представител от БСП Филип Попов беше категоричен, че промените в правилника на парламента са опит да се измести вниманието от реалния дебат. "Няма да ни уплашат с тези санкции и не е това начинът да се върнем в парламента", отсече той.

В студиото на "Денят ON AIR" депутатът заяви, че социалистите ще продължават да не влизат в пленарна зала, поне до ново решение на Националния съвет на партията.

"Тук говорим за нещо много по-голямо от Изборния кодекс според мен. Тук говорим за начина на управление на България, защото не е само проблемът в ИК, а с натрупване и предишни закони, приети от това Народно събрание. Той е чашата, която действително преля и която застрашава демокрацията, свободата, плурализма, правовата държава и върховенството на закона", допълни още Филип Попов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му БСП искат да се дистанцират от това, което се случва в парламента и че сега се вижда реалната коалиция между ГЕРБ, ДПС и "Воля", а "Обедини патриоти" били просто резерва.

Попов беше категоричен, че електоратът на социалистите подкрепя решението им да не влизат в пленарна зала и това не се променя с призива на президента Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
До Филип Попов преди 5 години
ДРУГАРЮ ПОПОФФФ, ще Ви черпя една голяма ракия за това изказване, да не влизате в парламента! Я, колко хубаво можело да се работи без вас!!!!!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ непрекъснато натрапват: фондове, фондове, фондове. Спират фондовете. Въпросът е : Защо въобще държавата ни разчита на фондове? На социални помощи ли сме? Това ли е стабилност и икономически растеж?
36
7
 
12
 
! Отговори
адвокат преди 5 години
И правилно,защо да се връщате в парламента,защо да се връщате на работа,като стана ясно и за децата,че НЕ ВИ СЕ РАБОТИ,а искате да папкате от държавната ясла ей така, за стогодишната и кусур безславна слава?!Стига толкова сме ви хрантутили - хванете се най-после и вие на работа,а не само да...милионерствате!И хич не се правете на " ощи пани моми"- и да се жалвате няма кой да ви съжали!Именно вие застрашавате демокра цията, свободата, плурализма, правовата държава и върховенството на закона "
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен26 При руската партия БСП ,спират фондовете,България изпада в изолация и страната потъва в икономическа криза.Това ли искаш?
34
6
 
12
 
! Отговори
Бсп-бита карта преди 5 години
10 поредни години Боко разбива БСП на всякакви избори. И този терор на Герб над Бсп ще продължи докато *** води старческата партия. Не го ли разбрахте още това...
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от Северозапада Каквото и да приемат в парламента,на БСП,една трета от заплатата им е в кърпа вързана.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали ще си получат заплатите,защо да се връщат!
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е руска партия!
30
0
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
От цялата работа ми стана ясно само, че ако приемат това, да са без заплати, за 3 неизвинени отсъствия, Доганя и Кой ще умрат от глад. Те на тази запата и средства за представителни разходи разчитаха! Сега ще трябва да им събираме помощи с СМС-и.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никакъв смисъл нямаходете си в Мослва.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Броят на депутатите и без ДПС е 122, така че май само ти си склонен да им ближеш... гласуването.
27
3
 
12
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Ти къде живееш бе момчурляк,кой ни отдалечава непрекъснато от Европа и ни тика пак в ръцете на тия който ни докараха до това дередже.Или си на 90 или на 9 години!!!
26
3
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Не се връщайте,никога!!!
25
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП взимайте властта,герберите ни отдалечават от Европа,вместо да ни приближават!Не искаме извън ЕС,България винаги е била в Европа!
24
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението да не влизат в парламента е изключително разумно! Най-правилно е тази партия на 100+ години, на която тежат атнетати и хиляди избити хора да бъде закрита!!!
23
8
 
18
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
От БСП имам страх повече отколкото евреите от Хитлер.Като си спомня как живяхме при Виденов и ми се иска не Борисов да е на власт,а Пиночет.А като си спомня как Станишев целуваше Доган и какво каза майка му-професор Дина Станишева в едно интервю направо ви казвам,че никога няма да гласувам за БСП.
22
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП ДОКАЗА,ЧЕ СА ШЕФА В ПАРЛАМЕНТА,БОЙКО ДА БАЧКА!
21
6
 
17
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Хич да не се връщат. Много добре си работи парламентът без тези кресливи, подли и манипулативни позитанци.
20
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма смисъл и на избори да идвате!
19
5
 
21
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 10. И вътре и вън да са БСП ние помним, че те са правили най-големите поразии на държавата.