Новият дом на депутатите гълта още над 18 милиона лева

Парите били за нова ел инсталация, за вентилация...
65
Новият дом на депутатите гълта още над 18 милиона лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

14 милиона и 348 хиляди лева ще похарчи парламентът допълнително без ДДС за реконструкция на електрически, отоплителни, вентилационни и климатични инсталации и строително-монтажни работи по фасади и покрив на бившия Партиен дом. Това става ясно от обществена поръчка публикувана на сайта на НС.

Ако към сумата се прибави и ДДС, тя набъбва на 18 милиона лева.

Сградата ще се превърне в новото постоянно работно място на законотворците, но кога ще стане това все още не е ясно, макар че би трябвало да се преместят през есента.

Още по темата

Ремонтът продължава вече три години, така че на народните избраници може да им се наложи и да работят в новата пленарна зала в Партийния дом докато и ремонтира ел. инсталацията и оправят вентилацията.

Офертите на мераклиите да участват в обществената поръчка трябва да бъдат дадени до 23 април.

Те трябва да опишат технологичния подход, който планират да приложат, както и мерките за намаляване на затрудненията на народните представители и администрацията при провеждане на редовни заседания в новата пленарна зала.

Трябва да имат предвид и че сградата на пл. "Александър І" попада в границите на защитената зона на археологическия резерват "Антична Сердика".

Бъдещият изпълнител има срок от 450 дни да завърши ремонта. 

Новата пленарна зала ще разполага с 270 места и може да бъде използвана за заседания дори на Велико народно събрание. Те ще бъдат разположени на 12 амфитеатрални реда.

Ръководството на парламента ще стои на президиум, а до него ще има места за Министерския съвет, президента, вицепрезидента и патриарха. Предвидени са 100 места за гости и за журналисти.

Таванът на залата ще бъде стъклен, а ширината на депутатските банки - 90 см. В момента се изгражда и пристройка, където ще бъдат фоайето, стълбите и асансьорите. Входът ще е откъм двора на бившия партиен дом, ще се влиза откъм бул. "Дондуков".

За преустройването на зала "Св. София" беше обявена обществена поръчка, на стойност 24 млн. лв. с ДДС. Залата трябваше да бъде готова до лятото на 2018 г., но ремонтът се забави заради демонтирането на стария бетонен покрив и изграждането на модерен стъклен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
A преди 5 години
До vlady 14не върши - краде. Глагол - значи се върши работа
34
3
 
11
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Депутатите трябва да са най малко 500 души. Така или иначе страната е в мощен подем и просперитет благодарение на управлението на Герб и Генерал Борисов. И еврошесфството беше много успешно.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези 18 милиона са за новите дейности, а като ги съберем с харчовете за предишните 3 години какво се получава? 50 или повече милиона? Така трудно им се откъсва всяко милионче за бедни и болни, а са толкова щедри за десетки и стотици милиони за собствен и "На ползу роду" комфорт!!!
32
3
 
20
 
! Отговори
Оп Са преди 5 години
Краденето процъфтява.
31
1
 
10
 
! Отговори
След закуската преди 5 години
Правителството е паника щото Цвъ ги плаши с руски хибриди,преврати,човечета и тем подобни краварски истории!А в същото време ушо прави нови пъклени планове за манипулиране на изборите в най-корумпираната държава!
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Също даже нормализираш това че имало шепа богоизбрани като сега било по-лошо защото били просто повече. И имало безплатни почивки на море. Абе.. това което е безплатно значи някой те краде тихомълком и обикновенно струва 10 пъти повече. Не продавай тея провлачени утопии по комунизма. Българина може да е под и по-добър строй. Като Хан Крум например.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Промивай червени старче. Знам че се целиш към тълпата, но си личи че те бъзнах тъй като тръгна да обиждаш доста крайно. България ултимативно се управлява от същитите тези хора от твоето "едно време" само че неофициално, така че рекламираш просто по-дълбока мизерия.
28
8
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тези 14 милиона трябва да ги даде БСП защото не са направили когато са го строили този дом инсталацията както трябва.Сега комунистите трябва да дадът тези пари да знаят и другите като стрият партиини домве да ги правят както трябва.Да сте чули партиихият дом на СДС ил ГЕРБ да са нужни такива пари не защото те са го построили качествено.
27
1
 
10
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Леля Данче пък доносничи пред Екомисар момаГабриел да спират нета на критиците и под предлог,че били руски хибриди!Ако невярвате пробвайте!
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22. Едно време една шепа бяха богоизбраните я се огледай сега да видиш колко са богоизбраните. Съгласен ли си нищо да не вършат а само да те скубят с данъци и недомислени закони които ги прекрояват в тяхна полза. Това харесвали ти. Ако ти харесва занчи си голем мозък. Толкова много мозък имаш че ти прелива през ушите. Едно време ходехме на море на планина никой не се чудеше как да си плати тока парното яденето а сега глад и мизерия и бързи кредити от мутрите. Ако ти харесва си за психиатрията
25
1
 
21
 
! Отговори
V преди 5 години
От това ли има нужда една изчезваща нация ??? От нови парламенти ??? Вместо от 100 дупитати ние правим нови зали . Това не е в интерес на народа .Всичко това трябва да се поддържа . кой ще плаща ? Тия с по 200 лв пенсии ли ? Трябва си нови управляващи . Тия правят само неща които народа трябва да поддържа с все по малки доходи . Мафията герб не трябваше да идва на власт. Зали които направиха не могат да си избият вложенията и заради герб ставаме все по бедни .В софия на места няма тротоати .
24
2
 
22
 
! Отговори
Време е преди 5 години
Да гръмнат пушки. Трябва да се свалят тези крадци.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15От стария Парламент може да направят Казино, та Макаров, Федотов, Чепига, Мишков да си правят явките там и да играят на руска рулетка...то и без това центъра на София отдавна е заприличал на пошло Московско предградие !
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 8Ехх пак изконната бъларска мечта за някакъв тип строй където 'правителството стреоеше заводи за народа'и едва ли не ни е обгрижвал като патриарх за семейството си.. ся знам че сме си генетично племе ама това е просто висококачествена манипулация.Едно време бяхме роби на висшата класа комунисти в България които не работеха, децата им пътуваха на запад, учеха английски и ядяха от специализирани източници изградени само за тях, защото нашата храна беше отровена от Чернобил. Така че бегай
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стъклен таван, интересно. Дано стъклата се окажат дефектни, с голямо вътрешно напрежение. Та да има радост за народеца.
20
1
 
18
 
! Отговори
данъкоплатец преди 5 години
Тези управници парите ги нямат за нищо, нали ги вземат от нашият джоб. Срамно!!!
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каква е точно нуждата от нов дом? Те и в стария не са се засилили да ходят особене често
18
0
 
15
 
! Отговори
пена преди 5 години
За 14 милиона могат да се построят поне 3-4 чисто нови бизнес сгради. Тия *** определено прелакяват!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а ширината на депутатските банки - 90 см----------не стига , трябва да е най-малко 120 :)
16
0
 
14
 
! Отговори
ел. инж. преди 5 години
С тези 18 милиона ще се построи една малка ел. централа. Тази нова ел. инсталация със златни проводници ще се изгражда ?