БСП не ходят на работа, взимат пари и се оплакват - много са им

700 лв. взимала медсестра, а депутатските скочили с над 1000
Обновена: 28 фев 2019 16:30 | 28 фев 2019 16:30, Камелия Цветанова
37
БСП не ходят на работа, взимат пари и се оплакват - много са им
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Откакто бойкотираха парламента червените депутати се изявяват в централата на партията на "Позитано" 20.
И макар че не чуха доклада за дейността на НЗОК за 2017 г., който беше обсъден в пленарната зала, го използваха като повод, за да упрекнат властта за състоянието на родното здравеопазване.

Още по темата

"700 лв. е заплата на медицинските сестри и това е на фона на около 1000 лв. увеличаване на депутатските заплати през последните години. За пореден път управляващите не пожелаха да разгледат предложението на БСП за замразяване на депутатските заплати със задна дата и тяхното намаляване. В кой друг сектор се увеличават така заплатите и за това ли работят управляващите", попита Христо Проданов.

Според Георги Михайлов от две години БСП поставя проблема за достойното заплащане на лекарите и специалистите по здравни грижи, но нищо не се прави.

Той посочи, че в България на всеки 100 хил. души се падат около 450 медицински сестри.

"А на 1 лекар според стандарта на ЕС трябва да отговарят от 2 до 4 сестри, а в България те са по-малко от 1 сестра", коментира Михайлов.

По думите му през последните 10 години 10 000 сестри са напуснали България, а над 15 000 са сменили своята професия или са напуснали.

"Имаме сериозен дефицит на здравните специалисти, които са най-близо до хората. Възнагражденията, които получават специалистите по здравни грижи, са изключително ниски. Нетната им заплата много често не достига и 700 лв., това са проблеми, които задълбочават хаоса в здравеопазването", коментира проф. Михайлов.

На брифинга на социалистите стана ясно още, че те няма да се върнат в НС.

"Президентското вето върху промените в Изборния кодекс ще бъде отхвърлено. Тогава какъв е
смисълът да се върнем в зала, за да дебатираме отново? Тези правила са измислени само за да може да се бетонира една партия във властта. Каква ще бъде сводката вечерта в новините – "депутатите приеха промените в Изборния кодекс". Не, ние не сме от депутатите, които желаят тези промени", заяви Проданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
22
 
! Отговори
Студент преди 5 години
Къде сте видели милионер да ходи на работа ?! Че и БСП така - дай им само кусури да намират и да се репчат а не и да запретнат ръкави и да поработят поне малко - за тях КОМУНИЗЪМА вече е изграден : да получават пари без да работят - ашколсун! Всеки може да вдига лозунги като вас,само че времето на лозунгите отдааааааавна премина -осъзнайте се класове,бре,хрантутници!
9
3
 
14
 
! Отговори
extremist преди 5 години
БСП не ходят на работа, взимат пари и се оплакват - много са имНЯКОЙ ДА Е ИМАЛ СЪМНЕНИЯ ЗА СТОКАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ДЕПУТАТ - АЗ НЕ
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Мед.сестрите вече не са с полувисше. Вземи се информирай преди да изказваш "компетентно" мнение. Дори и с полувисше да има от старите кадри, пак заслужават по- високо заплащане предвид отговорната и тежка работа, която вършат.
7
6
 
9
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
хич не ме интересува народното събрание - внимателно следя госпожа Мей , от там ми пращат британската пенсия . Млади и кадърни БЪЛГАРИ , само на запад градете трудов стаж за да взимате достойни пенсии !
6
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦЦ и ББ ходят само до работа но нищо не правят.
5
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е само медсестри. Медсестри са даже с полувисше, а има хора с по 2-3 висше и нямат работа и са на 0 лева.
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми какво невярно има лекар учиш 100 години за какво да взимаш 600-700 лева заплата това е подигравка изгониха народа от страната си! Останаха пенсионери и ит-та сигурно и се бият в гърдите БЕЗРАБОТИЦАТА Е 1% е как няма да е ?И коя статия е за тия заплати бе ? Що не го вкарахте в сила преди 10 години, а чак сега се фащате за сламка! Предатели!
3
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко, чуваш ли? Мързелив си и корумпиран като комунист.Членската книжка на стената на хола ли е? В рамка.
2
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мързелив и корумпиран като комунист!
1
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман, бе!ВСЯКА ТРЕТА новина как БСП не ходели на работа.А Цецо като ходи на молитвени закуски заедно с жената два пъти месечно, това работа ли е или разходка на наш гръб.