БСП не ходят на работа, взимат пари и се оплакват - много са им

700 лв. взимала медсестра, а депутатските скочили с над 1000
Обновена: 28 фев 2019 16:30 | 28 фев 2019 16:30, Камелия Цветанова
37
БСП не ходят на работа, взимат пари и се оплакват - много са им
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Откакто бойкотираха парламента червените депутати се изявяват в централата на партията на "Позитано" 20.
И макар че не чуха доклада за дейността на НЗОК за 2017 г., който беше обсъден в пленарната зала, го използваха като повод, за да упрекнат властта за състоянието на родното здравеопазване.

Още по темата

"700 лв. е заплата на медицинските сестри и това е на фона на около 1000 лв. увеличаване на депутатските заплати през последните години. За пореден път управляващите не пожелаха да разгледат предложението на БСП за замразяване на депутатските заплати със задна дата и тяхното намаляване. В кой друг сектор се увеличават така заплатите и за това ли работят управляващите", попита Христо Проданов.

Според Георги Михайлов от две години БСП поставя проблема за достойното заплащане на лекарите и специалистите по здравни грижи, но нищо не се прави.

Той посочи, че в България на всеки 100 хил. души се падат около 450 медицински сестри.

"А на 1 лекар според стандарта на ЕС трябва да отговарят от 2 до 4 сестри, а в България те са по-малко от 1 сестра", коментира Михайлов.

По думите му през последните 10 години 10 000 сестри са напуснали България, а над 15 000 са сменили своята професия или са напуснали.

"Имаме сериозен дефицит на здравните специалисти, които са най-близо до хората. Възнагражденията, които получават специалистите по здравни грижи, са изключително ниски. Нетната им заплата много често не достига и 700 лв., това са проблеми, които задълбочават хаоса в здравеопазването", коментира проф. Михайлов.

На брифинга на социалистите стана ясно още, че те няма да се върнат в НС.

"Президентското вето върху промените в Изборния кодекс ще бъде отхвърлено. Тогава какъв е
смисълът да се върнем в зала, за да дебатираме отново? Тези правила са измислени само за да може да се бетонира една партия във властта. Каква ще бъде сводката вечерта в новините – "депутатите приеха промените в Изборния кодекс". Не, ние не сме от депутатите, които желаят тези промени", заяви Проданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
BGN преди 5 години
Интересно що не броихте парите на Герб, когато не влизаха в парламента 2013 2014 при Орешатския ......
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека има нови избори, но депутатите, които сега са в парламента, да няма право да се кандидатират. Един мандат е достатъчен!
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП ще спечелят пак, защото ГЕРБ ще трябва да затворят парламента и отиват на нови избори.
27
6
 
4
 
! Отговори
малко история преди 5 години
Партията БСП(БКП) до 1944 година е забранена със закон и забележете не заради това 4е защитава бедните и онеправданите ,а защото работи за интересите на 4ужда държава ( СССР ) .Дейноста и продължава ,но до кога ще видим .
26
10
 
8
 
! Отговори
Факт преди 5 години
За какво да ходят на работа ? Че другарите всички са милионери - пари бол , шапка на тояга, чакат да излъжат някой и друг мангалин ,че пак да ги изберат и после пак шапка на тояга! Некадърна , безполезна и нагла партия!
25
0
 
5
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Правилникът на НС е за да се спазва от всички депутати. Със заплатите ще стане като с гласуването оставките на Делян Добрев -незаконно гласуване .
24
8
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Червената *** е навсякъде.
23
8
 
7
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 7 червен анонимник. Ама според теб.А ти си озлобен, завистлив позитанец. Само че доста хора не мислят така и това се вижда на изборите.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що така, гледате в канчето и присъствието на БСП, а не питате за някои, чието влизане в зала е като Великден, но по-рядко от веднъж годишно??? Или е забранено да питаме?
21
9
 
6
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Не че нещо - боковците са пълни л.а.***.ри, ама комунистите като са се загрижили за мед. сестрите, защо не са се погрижили за заплатите им? Все пак са имали тази възможност няколко пъти от '90-та г. насам. Я колко пъти управляваха! Популисти га.д.ни...
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП да напуска парламента и всеки да се връща на предишната си работа...ГЕРБ да се оправят като много знаят...Най-много парламента да се саморазпусне,което не е голяма загуба...
19
6
 
3
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Искат и те да не ходят на бачкане и да взимат 7к
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, де, нека Герб да предложат замразяване на депутатските заплати, пък нека да е популизъм! Защо не предлагат?
17
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма смисъл да ходят в парламента. Никакво тяхно предложение не се приема. И да е най-доброто, то ГЕРБ-ДПС-ОП ще го отхвърлят и ще го предложат те, защото от тях вече е най-чудесното.Няма нужда да легитимират този парламент.
16
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,кой вярва на такива писанки?Няма как наследници на мандраджийски обирджии и обявили се за партизани след 9 септември 1944г. ,да решат че парите са им много!По-точно е ,че са казали - парите можеше да са по-много!!!
15
3
 
9
 
! Отговори
Смирен депутат преди 5 години
Никаква аванта за българина,560лв минимална им стига-433лв чисто.
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те като бяха на власт така вдигаха заплатите... Мизерия=комунизъм.
13
8
 
13
 
! Отговори
do 14 преди 5 години
За смях няма да станат. Прoзтия български народ си ги харесва и тачи. Противно на всякаква логика. Мисли си, че БСП=БКП=Бай Тошо и им се стопля душата за "ония времена".Виж само паците на коментарите тука.
12
9
 
22
 
! Отговори
Лицемери преди 5 години
Милионерите от БСП се загрижили за заплатите в здравеопазването, колко трогателно !
11
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ми .. цоциалисти. Само така знаят - да цоцат.