БСП с бойкот неясно докога, взимат заплати неясно докога

Поправките в правилника не могат да влязат бързо
35
БСП с бойкот неясно докога, взимат заплати неясно докога
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от БСП ще продължават да си взимат по 1/3 от заплатите неясно докога, както не е ясно и докога ще бойкотират работата на парламента.

Въпреки заявките на управляващите, че спешно ще променят правилника за работата на Народното събрание и ще орежат плащанията на законотворците, които не ходят на работа, шефът на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ поиска днес отлагане на обсъждане на поправките.

Още по темата
Промените в правилника бяха заложени като точка от дневния ред на парламента, която трябваше да се обсъди днес.

Кирилов обаче обясни, че правната комисия не била готова с доклада, който трябва да се раздаде на депутатите и не се знае кога ще го изготви.

Така че приемането на промените в правилника остават за друго заседание.

Вчера комисията прие предложението на НФСБ народните представители да остават без заплата, ако отсъстват 3 поредни или общо 5 пленарни заседания в месеца.

Единодушно беше отхвърлено и предложението на ГЕРБ при констатирано неоправдано отсъствие от проверка на кворума чрез поименно изчитане на народните представители да се прави удръжка в размер на 750 лв. от заплатата на депутата.

Предложението на БСП депутатските заплати да бъдат замразени на 2967 лв. също беше отхвърлено единодушно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
русофил преди 5 години
То па едни заплати взимат кво е хиляда лева
31
3
 
4
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
30
2
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Не ги мислите. Всичко си вземат
29
3
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
И ДА ЗНАЕТЕ,ЧЕ НА ДЕЦАТА НА БКП-БСП НОМЕНКЛАТУРАТА-ДНЕС В "ПАРЛА-ПЛЯМПАМ-МЕНТЯ" ЩЕ ИМ СЕ ПРИСЪЖДАТ ТОЧКИ В НОИ ,ЗА ДА ВЗЕМАТ СЛЕД ВРЕМЕ "ПЕНСИИ" ОТ РАБОТАТА НА НАШИТЕ ВНУЦИ И ПРАВНУЦИ !?!?!?
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез пък. Голем рев, че ги няма БСП.Нали трябва да си изкарат деня, че и без това само чакат какво ще реши Цецо как да гласуват. Ама наш Цецко малко бавно мисли.А кога ги отнема близо година през 2013-та сега да върнат едногодишните заплати.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свъщност БСП прави онова, което правеше ГЕРБ по времето на Орешарски. Няма никаква разлика!А и да си припомним ония, който опикаваха паветата, когато се гласуваше конституцията, а после имаха наглостта да искат да управляват от нейно име!
26
1
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
Ако работник ходи на работа и не работи го уволнява работодателя !!!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Допиши , другарю Кирилов , сладък комунисте !Да не получи заплата всеки гласувал анти народни закони , лобистки закони и поправка на законите приети вчера , поправка на законите още дори не обнародвани !!!Затривай ПАРЛАМЕНТА .Всички без заплати , на борсата .
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за мен добър ход би бил окончателно напускане на парламента и щат не щат и другите ще се разпуснат и нови избори...
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не - три поредни отсъствия и дисциплинарно вън от парламента?Вчера Цветанов ни омайваше как не е справедливо спрямо останалите българи, които ако не ходя на работа - не получават заплата. Така е, но като искат да са като останалите, защо да не можем да ги уволняваме, нали ние сме им работодател.Освен това и да ходиш на работа, но не я вършиш както трябва пак могат да те уволнят или да не ти платят.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Т.е. ще бойкотират докато вземат заплати.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е не само в ходенето на работа, а и в това каква работа вършат. Като гласуват един текст и след като Бойко се обади гласуват обратно старото положение, каква точно работа са свършили. Въртели са два парламентарни дни на празни обороти и са взели заплати за това.
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато падне от власт бандитска партия герб!!!!!!
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесно е, че журналистите се занимават с въпроса дали депутатите вземат заплати без да са в парламента. Въпросът е, защо не се занимаваха с това, когато ГЕРБ бяха напуснали парламента преди време. Нещо намирисва на двоен стандарт. А още не е късно да се види в архивите какво са вземали герберските депутати когато бяха напуснали парламента и да се изнесе публично.
18
2
 
11
 
! Отговори
Барниръбъла на Право преди 5 години
Ще правите, което ДПС ви нареди. Вчера Цонев каза, че не приемат поправките. Днес ГЕРБ ги подкрепя и този път не можете да се опрсвдавате с БСП. Просто искате да използвате всички привилегии и да не ходите на работа, но да си получавате заплатите.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли редно като не ходят на работа да плащат и наем по пазарни цени за жилищата си
16
1
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Най-добре е всички депутати да плащат по 2000 лева на месец, че и без това само вредят на народа !!!
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ забравиха ли кога и те не влизаха на заседания! Кога станаха кога забравиха откъде са тръгнали.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ги слушам управляващите излиза, че в тая държава само БСП не ходи на работа! Всички се трудят здраво няма на социални без да са положили и един ден трудов стаж.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като чух вчера Цвъ да казава, че не било справедливо спрямо останалите българи които ходят на работа реших да гласувам за БСП защото ГЕРБ като толкова държът на справедливоста защо оставят цял етнос да не работи и да ограбва тия които ходят на работа!