БСП се бори за правото на всеки българин да получи честни избори

Александър Симов: Влизането в парламента е кауза
Обновена: 28 фев 2019 22:21 | 28 фев 2019 22:05, Анисия Иванова
38

Управляващото мнозинство ще отхвърли президентското вето върху промените в Изборния кодекс, а БСП продължават да отказва да влязат в Народното събрание.

"БСП ясно е поставила своите условията, те са описани в позиция и смятаме, че е достатъчно красноречива, за да влизаме в обяснения кога и как ще се връщаме в парламента. Това са четири условия, които отиват отвъд партийния интерес. За нас най-важното е нашата битка срещу безумните изменения срещу ИК", коментира в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Александър Симов.

По думите му БСП се бори за правото на всеки българин да получи честни избори.

Александър Симов коментира и решението за промени в правилника на Народното събрание, което ще доведе до това отсъстващите депутати да не взимат заплати.

"Всеки има право да изрази своето мнение, без това да попречи на кариерата му. Повечето ми колеги приемат това решение като начин нашата битка да продължи. Те не могат да разчитат на безгранични средства, но влизането в парламента е и кауза", категоричен бе социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът заяви, че докато той и съпартийците му не са на работа, няма да взимат заплати.

Той обясни, че социалистите работят и извън Народното събрание, като се подготвят усилено за евровота, провеждайки срещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е, че БСП излязоха от парламента поне за едно нещо. ДПС контролират управлението и го правят инкогнито - присъствието на БСП не позволява на хората да видят ясно контрола, който упражнява ДПС. Сега, след като БСП не са в парламента, вече ясно се вижда как ДПС контролират резултата от повечето гласувания и как без тяхната благословия не може да се вземе никое важно решение.
9
7
 
8
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До 9. Глу.пак. Ако не си наясно Бойко освен премиер е и лидер на ГЕРБ и като такъв може да свиква и депутатите на партията, за да вземат или променят дадено решение. Можеш да бъдеш сигурен, че ако *** стане премиер ще постъпва по същия начин.
8
3
 
6
 
! Отговори
Ааа добре преди 5 години
А пък ние нормалните хора се борим такива партии като БСП , ГЕРБ и другите маскари изобщо да не стигат до избори.Как пък за 20 години един нормале човек не влезе във властта? Само изродии
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бсп са гадовеНе знам за какво "спретване" на Костинброд става дума, ама аз с очите си видях палети с бюлетини, подготвени за експедиция за конкретни места с надписи на селищата, за където трябва да се насочат. Няма макалатури с надпис Смолян, нито макалатури с надпис Бургас, Видин, Ямбол...Беше си чист опит за фалшифициране на вота от ГЕРБ, който набързо заметоха под килима.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП често не са наясно какво точно искат. Но този път е един от редките случаи когато са улучили вярното поведение. Парламента се превърна в пародия. Бойко управлява по телефона и депутатите на ГЕРБ нямат капка достойнство след като в свиват послушно уши и гласуват точно обратното на това, което са гласували по-рано. За какво разделение на властите става дума - Бойко еднолично командва и изпълнителна и законодателна власт. Само президента им му се изплъзва от контрол и това го дразни.
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са мошеници и такива ще си останат, така че не е това причината БСП да влизат в парламента! Истинската причина едва ли ще стане известна на широката аудитория, а и едва ли е необходимо
4
6
 
7
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Тези отсега знаят, че са загубили и търсят вол под кравата, за да се оправдаят после.
3
6
 
9
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
БСП и честни избори. Подиграват ли се. Не сме забравили кой спретна Костинброд, видеото от Бобовдол и т. н.
2
3
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Манол Генов още е ваш депутат. И той ли се бори за честни избори (като купува гласовете на затворници).
1
3
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
правото да получи честни избори за нечестни депутати...и как точно се бори БСП ?