Глас от ГЕРБ: Мотивите за ветото не са юридически издържани

ГЕРБ и ОП се договориха да върнат преференциите
Обновена: 28 фев 2019 22:30 | 28 фев 2019 21:50, Анисия Иванова
4

ГЕРБ и "Обединените патриоти" се договориха за преференциите. Те решиха да не се съобразят с президента Румен Радев и обещаха да върнат ниския праг. Паралелно с това, днес отложиха и решението да оставят без заплати отсъстващите от НС депутати.

"Мотивите на държавния глава бяха не добре юридически издържани. Идеята ни бе да отговорим на обществените нагласи. Което стана ясно и от внесения от нас законопроект. Затова взехме решение да вървим към връщане на преференциите", отбеляза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Младен Шишков.

Още по темата

Той допълни, че вероятно президентът Радев е бил подведен от своите съветници и това е основната причина, поради която управляващите са отхвърлили ветото му.

"След като Изборният кодекс бъде отворен, се очаква да коментираме и останалите теми, които бяха изложени по време на дебатите на неговото приемане. Сигурен съм, че с един разумен диалог ще стигнем до най-правилното решение", категоричен бе гостът на Ганиела Ангелова.

Припомняме, че президентът Румен Радев върна Изборния кодекс за повторно разглеждане от депутатите и призова БСП да се върнат в парламента. Мотивите на държавния глава за вето номер 14 бяха, че промените в Изборния кодекс издават отсъствие на воля за прозрачни и честни избори.

Пред Bulgaria ON AIR Младен Шишков коментира още темата за развитието на регионите в държавата. По думите му управляващите продължавали да работят усилено в изграждането на пътната мрежа на страната.

"Това е основата, върху която трябва да се гради всичко останало. В момента започва строителството на най-важния участък от АМ "Хемус" за Северна България. Проектът предвижда до края на 2022 година той да бъде завършен", добави още депутатът от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
2
 
! Отговори
Въпросчо преди 5 години
Ще издържим ли дръндьото Радеф да докара 100 пъти ВЕТО ? Явно това му е разбирането за политика! Докъде я докарахме с този ***!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадци и национални предатели!