Радев против вмешателството в енергийните проекти

Президентът алармира за натиск от трети страни
Обновена: 28 фев 2019 13:51 | 28 фев 2019 13:10,
238
Радев против вмешателството в енергийните проекти
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Румен Радев е на работно посещение в словашкия град Кошице за участие в срещата на високо равнище във формат Б9, съобщи прессекретариатът на президента. В рамките на международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша обсъждат въпроси на сигурността в рамките на колективния подход на НАТО.

Още по темата

"Не можем да допуснем друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. Трябва да материализираме интересите си, а не да ставаме заложник на чужди интереси, подчерта държавният глава преди срещата на високо равнище на страните от Б-9 в Кошице.

„Тук съм, за да не допусна друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. При подготовката на срещата установих, че определени текстове на предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни инфраструктурни проекти от наш национален интерес и направих необходимото проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията“. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията, която ще отстоява на срещата на високо равнище във формат Б-9, която се провежда в словашкия град Кошице.

В рамките на международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша ще обсъдят въпроси на сигурността в рамките на колективния подход на НАТО.

Държавният глава подчерта, че очаква българското правителството да „материализира визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България, а не да ставаме заложник на чужди интереси“. По думите на Румен Радев, НАТО има достатъчно механизми за изработване на единна политика, докато регионалният формат изостря риториката, което не кореспондира с политиката на сдържане и диалог, възприета от Алианса. Президентът добави, че за съжаление неформалната инициатива Б-9 се е отдалечила от замисъла си и дори създава рискове за интересите на деветте държави-членки, отивайки отвъд приети от всички 29 съюзници подходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каскет, искам само да те светна, че от няколко години Решетников е вече пенсионер, т.е. той вече е никой и от него нищо не зависи. А ти му повтаряш тука името на барабан, вече хиляда пъти. Трябва да знаеш, че повторението е майка на знанието и баща на тъпотията
143
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев-коремното ли ве ?Оная кобила ,където показно и нагло нарушава правилника,не за благотворително мероприятие или политическа кауза,,а за да пазарува от бутик,където дрехите са приблизително колкото пенсията на майка.Бягай ги такива лицемери....
142
16
 
10
 
! Отговори
опетков преди 5 години
Радев, говорителката на Решетников в ЕС.
141
8
 
7
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До 888 Момиченце, не е ясно кой точно е бягал от час. Точно икономическата сметка не излиза при строежа на този газопровод. Покажи ни с числа колко точно ще спечелим, за да видим какъв умник си. Само ще ти кажа, че и в момента тръбите ни са на загуба при ниските такси, наложени ни от Газпром, за сметка на уж по-ниската цена на газа. Точно 1.65 долара е транзитната такса за пренос на 1000 куб. м. на 100 км, които плаща Газпром. Да си чул нещо за печалба на Булгаргазтранзит? Няма и да чуеш.
140
8
 
10
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Вярно е Чия истина казва резидентът, бе неграмотнико? Истината на Путин и сие. Какви енергийни проекти, какви 5 лева? Някой показа ли ти сметката, която трябва да платиш, показа ли ти ползата за държавата България от тези тръби, къде видя гигантските ползи? Не виждаш ли, че цената за една тръба сега е равна на половината от цената за 3 тръби на ЮП, който също беше завишен тройно? Колко време ще се изплаща тази тръба, къде е договорът с Газпром да видим при какви транзитни такси ще минава газ
139
9
 
8
 
! Отговори
СС преди 5 години
Шофьорът на самолет като какъв се изказва по енергийни въпроси? :)
138
12
 
15
 
! Отговори
888 преди 5 години
До коментиращите против президента Радев!Момченца,явно сте бягали от часовете по икономика или...може би тази наука е вече вън от програмите на средното образование? Но на сегашните властници така им е заповядано България да няма енергетика и промишленост! Това започна още с Иван Костов и затварянето на блокове от АЕЦ КОзлодуй-пак по заповед!!! Продажна пасмина управлява България,а Радев казва нещата право в очите на всички! А медийната война нека си дрънка за Решетников и т.н. Замислете се!
137
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре ще купувате ток от Турция и Румъния, защото политиците на тези държави мислят в перспектива и развиват ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА.Освен това ще купувате руска газ от Ердоган-султанс надценка, нали трябва да печели султана и да изнудва не само България, но и целия ЕС.Полша и Украйна ще имат полза, защото са приятели на америкамците и водят антируска политика.Това е истината!Добро утре селяни прости, ще плащате по 300 лева ток на месец и няма да мърморите, вие сами си избирате политиците!
136
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците строят Северен поток 2, а колониалната БГ-администрация спря Южен поток, няма да има и АЕЦ-Белене.........но затова пък Румъния има нови канадско-френски реактори, Турция има руски реактори, а БГ-вождове искат да продават руските реактори на арабите, които нито са толкова глупави, нито са толкова закъсали, те могат да се договорят директно с руснаците, а не да купуват амортизирано ядрено оборудване.Ядреният реактор е нещо различно от домашната раккия , не се продава ей така лесно!
135
10
 
14
 
! Отговори
Вярно е преди 5 години
България няма собствена енергетика, защото КОЛОНИАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ НЯМАТ ПРАВО НА СОБСТВЕНА ЕНЕРГЕТИКА.Прав е президента, но е много закъснял в реакцията си, пък и от него по конституция не зависи много.Но му прави чест, че казва истината !!
134
11
 
9
 
! Отговори
Не е вярно преди 5 години
Не е вярно ,че Радев е бил пренебрегван и изолиран, като чумав, на срещата. Генерал Решетников , приема винаги отчетите на Радев ,за изпълнените поръчки с интерес. Слава на КГБ пардон ФСБ.....Слава на Българските патриоти за които любовта към Русия е висша цел и благодат....Слава ...Ще останат в историята като предатели и доносници, като пионки и креатури.
133
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това недоразумение отново излага България.
132
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да слушаш изнудвачи като Путин и Медведев, не е в интерес а е против интересите на България!
131
3
 
6
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Анонимник колко ти плащат да пишеш глупости?
130
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха *** се изкара гарант на руския газов интерес в ЕС и го представя като голямата далавера за България и Европа. Благодарение на свещената руска газ българите и европейците след няколко месеца ще се замерват с пачки пари от руските енергийни проекти. По заблудени хора от Радев едва ли могат да се намерят.
129
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е бил в ролята на онази студентка,която поправила преподавателя с репликата - Стига с този Гогол, та Гогол!Гугъл се казва!!!
128
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Объркал се е, както винаги!Среща в рамките на НАТО(военен съюз),а Радев говори за икономика? Де е Ямбол,де е Стамболов....
127
3
 
10
 
! Отговори
бизнесмена преди 5 години
ами австрийския премиер Курц и той каза на Тръмп че ще купуват руска газ защото е по евтина и Тръмп като бизнесмен най добре трябва да разбира това
126
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел непрекъснато подчертава, че Северен поток 2 е икономически проект, докато американците настояват, че това е политически проект. Най_големият куриоз е обаче, че докато американците искат да забранят на европейците да ползват руски газ, самите те през последната седмица започнаха всекидневно да купуват от Русия по 100 000 барела нефт бранд "Урал", защото след санкциите срещу Венецуала, няма откъде другаде да купят тежък нефт. Така че те си правят каквото си искат. На Тръмп най-добре му отговори Ердоган: "Ще купувам руски газ, защото не мога да оставя турците да мръзнат зиме."
125
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защитил националния интерес, ама от кого?Много мъглява статия.