Радев против вмешателството в енергийните проекти

Президентът алармира за натиск от трети страни
Обновена: 28 фев 2019 13:51 | 28 фев 2019 13:10,
238
Радев против вмешателството в енергийните проекти
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Румен Радев е на работно посещение в словашкия град Кошице за участие в срещата на високо равнище във формат Б9, съобщи прессекретариатът на президента. В рамките на международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша обсъждат въпроси на сигурността в рамките на колективния подход на НАТО.

Още по темата

"Не можем да допуснем друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. Трябва да материализираме интересите си, а не да ставаме заложник на чужди интереси, подчерта държавният глава преди срещата на високо равнище на страните от Б-9 в Кошице.

„Тук съм, за да не допусна друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. При подготовката на срещата установих, че определени текстове на предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни инфраструктурни проекти от наш национален интерес и направих необходимото проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията“. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията, която ще отстоява на срещата на високо равнище във формат Б-9, която се провежда в словашкия град Кошице.

В рамките на международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша ще обсъдят въпроси на сигурността в рамките на колективния подход на НАТО.

Държавният глава подчерта, че очаква българското правителството да „материализира визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България, а не да ставаме заложник на чужди интереси“. По думите на Румен Радев, НАТО има достатъчно механизми за изработване на единна политика, докато регионалният формат изостря риториката, което не кореспондира с политиката на сдържане и диалог, възприета от Алианса. Президентът добави, че за съжаление неформалната инициатива Б-9 се е отдалечила от замисъла си и дори създава рискове за интересите на деветте държави-членки, отивайки отвъд приети от всички 29 съюзници подходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzПредполагам какво е било записано в декларацията.*** ти си бил много умен бе! Геният с ватенката :)
123
7
 
7
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
аз съм с Радев!
122
8
 
8
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
*** Радев си няма и понятие що е туй енергиен проект. Под фуражката ,енергиен проект означава купуване на дизелови агрегати за да светят палатките на офицерите по време на учения. Трагичен субект е лицето Радев. По зелените му чорапи би трябвало да се зачисли към растенията, не към бозайниците!
121
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един е Борисов и Цветанов е неговия пророк. Долу Радев.
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кауньа някой да е видял нещо свястно?Балкантурист! Спри се бе!
119
2
 
6
 
! Отговори
хм преди 5 години
Независимостта е химера за тая страна и този народ....Дори да ни я дадат зорлем, поне половината ще рипнат и ще плюят срещу нея, и ще си искат обратно робството...
118
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБЕ ТВАРЕТЕ ГО ТОЯ РУСКИ ИЗТЪРСАК НА САМОЛЕТА БЕ....
117
11
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Предполагам какво е било записано в декларацията. Поляците и американците са включили текст, който, ако се приеме, ще попречи на свързването ни с Турски поток. И добре, че на тази среща е бил президента Радев. Ако беше Бойко или Цецо, щяха да продадат интересите на България за едн опотупване по рамото.
116
7
 
11
 
! Отговори
енергетика преди 5 години
Всички големи енергийни проекти вече няма да са в България, а около нас !!Късно е .....................България стана енергийната черна дупка на Европа!!!Дават се едни пари за енергетика, които потъват в мафията............скоро ще купуваме ток от Турция и Румъния!!!
115
11
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Браво Радев! Най-после политик, който да защити националните ни интереси.
114
9
 
10
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Такива са ги бесели едно време за национално предателство и такива като вас господа и госпожи от днес.бг...пардон...днес.русия де.
113
13
 
10
 
! Отговори
Зайко преди 5 години
Да, Руменчо.Националните интереси плюс интересите на НАТО и ЕС, а не на Путин.
112
2
 
12
 
! Отговори
ко речи ??? преди 5 години
До Слаб президент 145Затова , като направи забележки по текста , веднага го промениха
111
18
 
10
 
! Отговори
Слаб президент преди 5 години
Пак нещо срича и мрънка нашият президент Радев, вече никой не го взима на сериозно....
110
16
 
7
 
! Отговори
въпросителен преди 5 години
Коя е била третата държава? Какъв е бил текста?Атомните блокове 3 и 4 ги затвориха под давлението на Газпром за да направят износа на газ печеливш.
109
16
 
11
 
! Отговори
ддд преди 5 години
Румен Решеиников ,да не се прибира в България ! С еднопосочен полет за Москва. Тук няма място за предаиели ....
108
19
 
12
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
Генерал Радев ме разочарова, сега си задавам въпроса , защо гласувах за него , та той напълно замести Кърнелия , която е в парламентарна отпуска.Е , човек се учи от грешките , пак не случихме с ПРЕЗИДЕНТ !
107
18
 
16
 
! Отговори
раздва преди 5 години
Радев, Радев, ти си една руска ***.
106
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес отново трима роми са насилили 11 годишно дете Боко пу...тката мълчи и нищо не прави по този важен въпрос. Трябва да си мазохист да гласуваш за ГЕРБ най уродливата партия до момента. Нямам думи и съм бесен г-н Радев основавайте партия и да ги махаме тези бо..кл..уци
105
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и минуси да слагат тука десетина серсема няма как да накърнят авторитета и доверието ,които вече умните българи имат към Румен Радев.Нека да е жив и здрав и да продължава все така по-смело с атаките и нападките към крадците и унищожителите на България!