Радев против вмешателството в енергийните проекти

Президентът алармира за натиск от трети страни
Обновена: 28 фев 2019 13:51 | 28 фев 2019 13:10,
238
Радев против вмешателството в енергийните проекти
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Румен Радев е на работно посещение в словашкия град Кошице за участие в срещата на високо равнище във формат Б9, съобщи прессекретариатът на президента. В рамките на международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша обсъждат въпроси на сигурността в рамките на колективния подход на НАТО.

Още по темата

"Не можем да допуснем друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. Трябва да материализираме интересите си, а не да ставаме заложник на чужди интереси, подчерта държавният глава преди срещата на високо равнище на страните от Б-9 в Кошице.

„Тук съм, за да не допусна друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. При подготовката на срещата установих, че определени текстове на предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни инфраструктурни проекти от наш национален интерес и направих необходимото проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията“. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията, която ще отстоява на срещата на високо равнище във формат Б-9, която се провежда в словашкия град Кошице.

В рамките на международния форум България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша ще обсъдят въпроси на сигурността в рамките на колективния подход на НАТО.

Държавният глава подчерта, че очаква българското правителството да „материализира визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България, а не да ставаме заложник на чужди интереси“. По думите на Румен Радев, НАТО има достатъчно механизми за изработване на единна политика, докато регионалният формат изостря риториката, което не кореспондира с политиката на сдържане и диалог, възприета от Алианса. Президентът добави, че за съжаление неформалната инициатива Б-9 се е отдалечила от замисъла си и дори създава рискове за интересите на деветте държави-членки, отивайки отвъд приети от всички 29 съюзници подходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 5 години
То с това вмешателство сме на този хал ! Хората не могат да си платят сметките , защото опира до това - хляб или сметки!
163
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Не знам как толкоз *** чиляк може да бъде президент... Или изборите бяха фалшифицирани?Ми, фалшифицирани бяха! Не съм гласувал за Радев, пък той стана Президент!
162
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е недостоен президент на България,който се държи като руско ***,с непоследователна политика и служба на руските интереси.
161
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намери се политик с топки да каже истината такава, каквато всички я виждаме, но никой от политиците не дръзва да изрече на глас, за да не разсърди силните отвъд океана.
160
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че имаме съвестен президент с мнение (което дразни някакви популисти) е една прекрасна първа стъпка в правилната посока.Сега остава да си изберем и читав премиер, който да гледа интереса на народа, и може да прокопсаме.
159
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е предател на българскитеинтереси и трябва да седне на подсъдимата скамейка .
158
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев понеже си е от село и се подлъгва по разни финтифлюшки
157
10
 
28
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Най-сетне президента да назове нещата с истинските им имена, а именно България няма право да взема самостоятелни решения и никой освен групичка евроМейски,неолибералистчета на хранилка към Сорос или ДД не одобрява тази тотална зависимост от САЩ.Крайно време беше ,някой да каже ,че България има свои интереси
156
8
 
21
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Аз не знаех,че България може да взема самостоятелни решения.Българските интереси и българските решения се вземат от Държавния департамент на САЩ, а се свеждат за изълнение на колониалната администрация ,която от куртоазия е наречена българско правителство.По държание и действие българското правителство е сбор от кукли на конци с една по-голяма кукла
155
23
 
9
 
! Отговори
Не знам как толкоз преди 5 години
*** чиляк може да бъде президент...Или изборите бяха фалшифицирани?
154
7
 
15
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
Видяхме ви какви сте каскети - каскети под които нищо няма, освен американски опорки. Само че тук е Европа
153
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хибридните атаки от страна на ГЕРБ не спитрат. Гербаджийчета, в тази държава има хора които могат да мислят.
152
18
 
17
 
! Отговори
Майстор на коремно преди 5 години
Не се месете в руските енергийни проекти в България. Не пречете на руските олигарси да печелят милиарди в България.
151
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКаскет, искам само да те светна, че от няколко години Решетников е вече пенсионерyшанко, да те светна само, че КАСКЕТ е нарицателно за прoст бесепар, който ходи да cере на Бузлуджа и целува портретите на Сталин, Тато и Путин.
150
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не изтъргувашш ЮП?Ние правим различни неща за американците,а те да не ни пречат да си направим ЮП и да си взимаме таксите!Американски самолети купихме,бази им даваме,Румен Радев е подписал за повече американски войски в региона срещу Русия,а срещу това да имаме разрешение да си направим и нашата сделка с ЮП.Ние на тях и те на нас.
149
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американските бандити извиват ръцете на Европа и искат да попречат европейските народи да имат изгодно сътрудничество. Днес излиза информация, че те са блокирали 30 милиарда долара средства на Сирия и са отмъкнали 50 т сирийско злато. Само нашите предателчета повтарят американските опорки, но то се вижда добре кой какъв е
148
17
 
12
 
! Отговори
дичо преди 5 години
Румен Мадуров - руски кавал и предател на България !!!!!!
147
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северен поток ще го ,има и продължение на Турски поток през България ще има. Сороски каскети, идете горко да плачете в скута на американския посланик на Козяк, друго не ви става. Въпросът е приключен, каза баба Меркел, а Юнкер рече "Амин!"
146
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел и Макрон се договориха относно Северен поток 2, така че Северен поток ще го има. По договорките Германия ще определи статута на този газопровод. По принцип тези договорки определят и статута на продължението на "Турски поток" през България. Така че Радев с пълно право е поискал да се премахнат от декларацията на срещата призивите за прекратяване на Северен поток, защото този въпрос вече е решен не на ниво Полша и Латвия, а на много по-високо ниво между основните играчи в ЕС Германия и Франция. Икономическите проекти носят изгода, включително финансова и в тях не трябва да има вмешателс
145
12
 
10
 
! Отговори
О преди 5 години
Отново САЩ трябва да ни спасява от руските крадци.