Ананиев обеща: В много болници ще има повече пари за медсестрите

Министърът вижда достойни заплати в рамките на 3 години
1 мар 2019 13:10,
23
Ананиев обеща: В много болници ще има повече пари за медсестрите
Снимка: Булфото

Здравният министър Кирил Ананиев обяви, че в много от лечебните заведения ще бъдат удовлетворени исканията на медицинските специалисти за по-високи заплати и това ще може да стане със задна дата от 1 януари 2019 г.

Още по темата
Ананиев каза и че подкрепя исканията на медицинските специалисти за по-високи заплати и заяви, че правителството прави стъпки в рамките на близките години да се стигне до достоен размер на възнагражденията им.

Министърът обясни, че средствата за увеличението на заплатите ще дойде от предоставените 30 млн. от правителството, както и от разпределението на бюджета на НЗОК.

"Считам, че в лечебните заведения ще постъпи един ресурс, който може преобладаващо да се използва за увеличение на заплатите на медицинския персонал. Решението с колко, ще го вземе директорът на болницата", обясни Ананиев.

Той допълни, че ще направи среща с директорите на болниците, които са в принципала на здравното министерство, за да им помогне да направят разпределението на разходите, така че да се използват ефективно тези средства.

По думите на Ананиев в много от лечебните заведения исканията за заплата от 900 лева ще бъде достигната, а в други  - възнагражденията ще са близо до този размер.

"Това го приемаме като политика в средносрочен план, а не като еднократен акт. В рамките от 1-2-3 години ще стигнем до размери на заплати, които да са достойни", обеща Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Увеличение на заплатите, след затваряне на губещите болници по малките градове и села. Докато не се закрият болници, училища, детски гради, прокуратури, съдилища, които не се рентабилни ще кретаме на опашката за заплати. Село с тридесет ученика и на 6 км от града, а учителите реват за заплати!
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нямаше ли лекар, шеф на държавна болница с 15 апартамента и 50тина милки по сметките! Казват взимал за преглед 700 лева, а сестрите по 540 ама на месец! ЦеЦероне къде спиш и какво се дуеш с твоите нещастни 6 апартамента! А на този горе на фотото племеника му толкова го е страх от земетресения, че чак наем не плаща!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не е застрахован от болести, мъки и нещастия.Обстановката в България от много години е тягостна и няма и следа от съвест .До 17
15
1
 
6
 
! Отговори
miselm преди 5 години
Кой ще те чака 3 години бе дъртак то половината сестри са пред пенсия. Увеличение на заплатите незабавно.Както намерите пари за полицайте за съдебната власт и за вашите СКРОМНИ заплати така ще намерите и за тези ДОСТОЙНИ хора.А ти белокоса мишка кажи на хората каква заплата вземаш и за какво я вземаш.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите са достатъчни но отиват в богоизбрана шайка алчни *** и то със знанието и съдействието на управляващите. Никъде в света няма такава фрапираща разлика в заплатите на лекарите 10- 15 пъти , за мед. сестрите да не говорим.
13
1
 
10
 
! Отговори
Я па ти.. преди 5 години
До Не в много! 9 Не Левски , Пиночет е необходим на България.
12
1
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Не повече пари Ананиев ,а незабавно двойно увеличение на заплатите . И не само в здравеопазването , на всякъде. Никакви санирания и спрете за известно време магистралите. Не е далеч времето дето няма да има кой да пътува по тях.Не разбрахте ли че единственото спасение е двойно увеличение на заплатите, иначе държавата умира.Ще кажете че няма пари. Ами тогава какво търсите в управлението на държавата? Нали за това ви избрахме.
11
4
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 11Футбола е частна територия.Какво впечатление да ни прави.Неймар взема милиони и сравнен със заплата от 2-3000 евро си е доста повече.Недей да бъркаш нещата.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само осмиваните и презирани хора дават празни обещания.
9
2
 
15
 
! Отговори
Не в много! преди 5 години
Във всички болници трябва да има! Доктори не останаха, сега прогонете и сестрите, а болниците раздайте на ци.аните, и без това ще останат празни. Ехх, защо сега не се роди нов Левски, майка им ще разгони на тези българоубийци!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След три години няма да има мед. сестри.
7
2
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Предимно софийски болници !!! Ако не сте разбрали !!!
6
6
 
15
 
! Отговори
шматка преди 5 години
От тези 30млн лекарите ще дръпнат 28 а останалите за сестрите.Останах изумен когато разбрах че сестра от най голямата болница във Варна взема 680лв заплата.с дежурства и всички други начисления.Грозно на фона на скъпите коли на лекарите по паркингите.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги трябва да има стачка, за да им се даде, не мога да си го обясня, що за управление имаме от години. Помислете малко - много сестри заминаха в чужбина, ако тук не ги осигурите скоро няма да я има тази професия или ще си внасяте такива от трети страни
4
1
 
22
 
! Отговори
Цецо Кауня преди 5 години
Бърже обещавай, че идат изборите
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В много болници сиреч не във всички. Защо дискриминирате някои болници като не им давате пари? Само на ваши хора ли ще давате?На частни болници ще давате ли?
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блажени са вярващите
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама преди или след изборите, гусин министър?