Ананиев обеща: В много болници ще има повече пари за медсестрите

Министърът вижда достойни заплати в рамките на 3 години
1 мар 2019 13:10,
23
Ананиев обеща: В много болници ще има повече пари за медсестрите
Снимка: Булфото

Здравният министър Кирил Ананиев обяви, че в много от лечебните заведения ще бъдат удовлетворени исканията на медицинските специалисти за по-високи заплати и това ще може да стане със задна дата от 1 януари 2019 г.

Още по темата
Ананиев каза и че подкрепя исканията на медицинските специалисти за по-високи заплати и заяви, че правителството прави стъпки в рамките на близките години да се стигне до достоен размер на възнагражденията им.

Министърът обясни, че средствата за увеличението на заплатите ще дойде от предоставените 30 млн. от правителството, както и от разпределението на бюджета на НЗОК.

"Считам, че в лечебните заведения ще постъпи един ресурс, който може преобладаващо да се използва за увеличение на заплатите на медицинския персонал. Решението с колко, ще го вземе директорът на болницата", обясни Ананиев.

Той допълни, че ще направи среща с директорите на болниците, които са в принципала на здравното министерство, за да им помогне да направят разпределението на разходите, така че да се използват ефективно тези средства.

По думите на Ананиев в много от лечебните заведения исканията за заплата от 900 лева ще бъде достигната, а в други  - възнагражденията ще са близо до този размер.

"Това го приемаме като политика в средносрочен план, а не като еднократен акт. В рамките от 1-2-3 години ще стигнем до размери на заплати, които да са достойни", обеща Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари