Марков към Борисов, но като приятел: Остави ги, почивай си, гледай си кефа

Депутатите в дебат - в агония ли е парламентът?
1 мар 2019 12:00,
136
Марков към Борисов, но като приятел: Остави ги, почивай си, гледай си кефа
Снимка: Булфото, архив

Извиване на ръце за кворума и парламентарна агония - тази оценка на депутата от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков разбуни духовете в парламента. Предвид ситуацията в момента Марков добави, че като приятел и в лично качество, би посъветвал премиера Борисов "да хвърля кърпата" и да остави БСП да си "правят избори с машини като аборигени".

"Как да не е парламентарна агония? Всеки ден се поставя под въпрос кворума в парламента, а за да има кворум трябва да пипаме статута на народния представител. Защо трябва да го пипаме, той е направен от ВНС. Всеки ден г-н Цветанов е полудял и тича от стая на стая и му поставят непрекъснато някакви ултиматуми", каза Георги Марков.

Той обаче добави, че коалицията с "Обединени патриоти" не е била грешка и благодарение на тях не е била приета Истанбулската конвенция и са помогнали много за пакта за миграция.

Марков уточни, че премиерът Борисов управлява успешно и не е нужно да предприема нещо, но добави, че като приятел би го посъветвал да остави "другите да си правят кворума и да си внасят машини".

"Аз казвам, че ако съм му приятелят Георги Марков в личен план, щях да му кажа: Почивай си, на 60 години отиваш, чудеса направи, четири пъти избори спечели, само Виктор има толкова и Меркел. Зрими неща направи, оправи ми булеварда, на който живея, слава та не знам. Та Меркел, та Тереза Мей, кой ли не те нацелува, бе, човек. Ти си целият в целувки, ама остави тея да правят кворума, те да внасят машините. Ходи си в Банкя, гледай си кефа, ходи на риба, ела в Будапеща да си живеем хубаво, няма да живеем 100 години", каза още Марков.

Колегата му от ГЕРБ Тома Биков коментира, че изказването на бившия конституционен съдия е по-скоро приятелски съвет, но отрече да има политическо решение в посока на промяна на управлението. Според него няма и парламентарна криза и извиване на ръце.

"Аз не мисля, че има агония, работата върви, аз лично единствено виждам, че е малко по-тихо. Не бих казал, че има извиване на ръце, като има различни партии, това е нормално", коментира Тома Биков.

Юлиан Ангелов от "Обединени патриоти" отрече да са извивали ръце и посочи, че само казват мнението си.

"За нас е важно държавата да е стабилна и да няма хаос и политическа криза. В последните години колкото и скандали да има, управляващото мнозинство намира начина, по който да решава определени проблеми. Не виждам защо в този момент държавата трябва да бъде събаряна", заяви Ангелов.

Джейхан Ибрямов пък отсече, че от ДПС не извиват ръцете на никого и настоя, че кворумът е задължение на управляващите. "Има криза, държавността е в криза, ние го твърдим от близо 1 година. Слава Богу, че и Георги Марков го е разбрал", коментира депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Изказването на Марков е насочено към Народа не към Борисов!!! Целта е психологически да повлияе на народа ,че уж Борисов е "спасителя" и трябва да го подкрепяме за да не си тръгне!!! Този опит за манипулация не е останал незабелязан от народа и Българите трябва да накажат опитите на Борисов да се превърне в Диктатор ,тероризирайки дребния и среден Бизнес.Забележете Борисов заплашва народа не със честни съдебни процеси а със Арести!! Вън ГРОБ от властта!!!
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nidei sa kahari...drjavata moje i v s niakolko minuti po-kasno da saborite...pa moje i kilnata i naklonena da si starchi....dokat sa sruti samichka...za radost na idnite arheolozi...pa moe i naklonena da si izkara hiliadoletieto do kraia ....niama da i e sefte....
106
4
 
0
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 108. Глу.пости. Тази "любов" уж все идва от 8 години, ама май е истинска. А ти, червен ***, за краденето си спомни, когато БСП беше на власт.
105
5
 
0
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Борисов ще бъде признат, но след смъртта си. Така е било с много българи. *** не прощава на живите и затова има виц за каз.ана.
104
1
 
8
 
! Отговори
50% браво на Гого преди 5 години
Гошо е умен адвокат. Навремето помогна на Луканов да осъди полусобственника на апартамента в който Луканов живееше, след илевън-илевън помогна на същия собственни да прогони Луканов. Ха ха хаСега Гого замита пред Борисов, лашкайги го в грешна за всички тиквоидни компири в безплодното поле дето ку тива, ни пипон камо ли кратуна ще порасне.Гого размита Борисов да се разкара. Вече е избран българският Шоколаденко
103
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП има представители във всяка парламентарка , най много при Собственика на ГЕРБ !
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че народните представители от БКП представят гражданите, гласували за тях в народното събрание и защитават интересите им.
101
3
 
26
 
! Отговори
АЙДЕ ДЕ,МАНИ СЕ БЕ преди 5 години
МАЙ ТИКВАТА СЕ КАНИ ДА БЕГА. НЕ Е СЛУЧАЕН "ПРИЗИВЪТ" НА АГЕНТ НИКОЛАЙ ДА СЕ ОТТЕГЛИ ДА ПОЧИНЕ, ПАРДОН ДА СИ ПОЧИВА. ПРИ ТАКОВА КРАДЕНЕ, СКОРО ЩЕ ГО ЗАЛЕЕ МОЩНАТА ВЪЛНА НА НАРОДНАТА ЛЮБОВ
100
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важно е да се спаси Собственика на ГЕРБ !,, Цветанов обикаля всяка сутрин от стая в стая да се моли за кворум ???!!! Парламентарци в агония " тава е от устата на агента от ДС , парламентарка от ГЕРБ ....миш Марков !
99
1
 
16
 
! Отговори
Е АЙДЕ,МАНИ СЕ БОКО преди 5 години
БРАВО НА 'ДАНТЕЛЕНИТЕ ПЕЛЕНИ' ТОЗИ ПЪТ. ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВАШЕ ОТКРИТО ДА КАЖЕ, ЧЕ ЦАРЯТ Е ГОЛ. НЕ ЧЕ ТИКВЕНИЯТ, МАКАР ДА СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО ЦАР, НЕ Е НАЙ-ОБИКНОВЕН ШУТ. КАКТО КАЗВА ПРИЯТЕЛЯТ МУ ПО ДАЛАВЕРА ВЕЖДИТО, БОКО И ЗА *** ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА. И КОЛЕНОПРЕКЛОННО ДА ОБЛИЖЕ Т...ТЕ НА СТОЛТЕНБЕРГ, АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ГО ПАЗЯТ ДОТОГАВА, ДОКАТО НЕ СА ЗАСТРАШЕНИ ИНТЕРЕСИТЕ ИМ В БЪЛГАРИЯ. А ТЕ ВЕЧЕ СА СЕРИОЗНО ЗАСТРАШЕНИ. НА НАРОДА ОЩЕ МАЛКО МУ ТРЯБВА И ЩЕ Е НА УЛИЦАТА. И ЖАЛНА МУ МАЙКА НА ОНЯ ОТ БАНКЯ
98
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудеса бил направи. Борисов!Ми верно чудеса направи. Толкова зле не сме биле и по турско.Що не го посъветва да погледне какво направи Орбан в социалната сфера.Чудеса направи по съсипване на България.
97
3
 
20
 
! Отговори
шматка преди 5 години
ХехеА защо го викаш в Будапеща да си живеете.:))Да не би защото в Бг вече не се живее
96
4
 
25
 
! Отговори
пико преди 5 години
Гледай си кефа.С тези откраднати три милиарда лева осигурени са и внуците.
95
1
 
18
 
! Отговори
Ххххх преди 5 години
Да ама не неговите приятели от миналото го чакат.И може да не се радва на старините си.Марков да го има и това в предвид.
94
3
 
20
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Ае разтурвайте го вече това народно събрание. Трети мандат Борисов не може да колани мандата си
93
3
 
29
 
! Отговори
Трябва преди 5 години
Целия ГЕРБ трябва да отиде на почивка и да не се връща.
92
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корабът потъва, вода ще има за всички!
91
4
 
33
 
! Отговори
V преди 5 години
Ако тиквата си отиде с мафията герб е свършено ;) Кво стана с мафията на Пабло Ескобар и Кали след като го убиха ? герб е много тежка мафия .Ако го няма боса ще се разпадне на по малки ченгеджииски формации които могат лесно да бъдат изхвърлени от властта в частния сектор ;)
90
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доносник на ДС=КОМУНИСТ!
89
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този не бива да му се обръща внимание.Той явно има проблеми.